Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επιχειρηματολογία για τους Έλληνες ρατσιστές και ο αντίλογος...

Όταν μεταναστεύει το πνεύμα... και η λογική

Περιδιαβαίνοντας στο διαδίκτυο, "έπεσα" σε ένα ιστολόγιο μέσα στο οποίο συναντήθηκα με τα επιχειρήματα που "τριγυρίζουν" και που προσπαθούν μερικοί να ενοχοποιήσουν τους Έλληνες πολίτες και να τους "χρεώσουν" την ταμπελίτσα του "ρατσισμού"!!!
Γεγονός είναι πως τα επιχειρήματα απευθύνονται σαφέστατα σε μετανάστες πνεύματος και σε ανθρώπους που είτε βρίσκονται στην βρεφική ηλικία είτε ο εγκέφαλός τους έχει παραμείνει σε βρεφική κατάσταση. Λυπάμαι μόνο, που οι περισπούδαστοι "συγγραφείς" τέτοιων κειμένων, επιμένουν πως πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, αλλά ταυτόχρονα επιμένουν να συμπεριφέρονται ως "υπεράνω" ενώ χρησιμοποιούν μεθόδους παραπλήσιες των ναζί κατά τη διάρκεια της "εθνοκάθαρσης" στην Γερμανία του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
Το κείμενο που ακολουθεί, απαντάται από το ιστολόγιο άμεσα, προτρέποντας όμως και όλους εσάς (τους αναγνώστες), να βάλετε και την δική σας "πινελιά" σχολιάζοντας τις αντιπαρατιθέμενες απόψεις. Εξάλλου, προσπαθούμε να κάνουμε διάλογο προκειμένου να προσεγγίσουμε ή να δημιουργήσουμε ένα νέο και καλύτερο αύριο...

"...Ας επιστρέψουμε λοιπόν στην "σκληρή πραγματικότητα", κι ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στα παρακάτω ερωτήματα:
- Ποιοι θα δούλευαν ασταμάτητα και ανασφάλιστοι μέρα και νύχτα για να προλάβουμε να κάνουμε Ολυμπιακούς Αγώνες και τα άλλα "μεγάλα ολυμπιακά έργα" (τα οποία παρεμπιπτόντως, "τα έφαγε" η μονή Βατοπεδίου με μια κλίκα πρωτοκλασάτων Ελλήνων υπεράνω υποψίας), αν δεν είχαμε τους αλβανούς; (ιστολόγιο: Προφανώς θα εργαζόταν Έλληνες, οι οποίοι και θα εργάζονταν με πολύ υψηλότερα ημερομίσθια και θα βελτίωναν κατά πολύ τα οικονομικά τους, τόσο οι ίδιοι, όσο και το κράτος που θα έβλεπε τα χρήματα να επιστρέφουν στην χώρα και όχι να εξάγονται προς την Αλβανία ή σε άλλες χώρες, όπως πραγματικά συνέβη. Η εμπλοκή του Βατοπεδίου στην απάντηση, καταδεικνύει πως ο εμπνευστής του επιχειρήματος αρέσκεται στο να βλέπει τα πράγματα όπως του τα λένε και όχι όπως ίσως να είναι. Μένοντας συνεχώς στην ίδια όψη του νομίσματος δεν είναι δυνατόν να γνωρίζεις εάν μπροστά σου έχεις ένα αυθεντικό ή ένα κάλπικο νόμισμα...)
- Ποιοι θα δούλευαν στις οικοδομές για 20 ευρώ τη μέρα για να μπορεί να διατηρείται το κόστος αγοράς νέας κατοικίας σε φυσιολογικά επίπεδα(!!!), αν δεν είχαμε τους οικονομικούς μετανάστες; (ιστολόγιο: Φυσικά κανείς δεν θα δούλευε για 20 ευρώ την ημέρα!!! Θα εργαζόταν Έλληνες οικοδόμοι που τώρα παραμένουν άνεργοι, για έναν και μόνο λόγο: Προκειμένου να μπορούν οι εργολάβοι οικοδομών να θησαυρίζουν πουλώντας σε τιμές εξωφρενικά υψηλές σε σχέση με το κόστος κατασκευής. Έχοντας και φτηνά εργατικά χέρια, τότε οι εργολάβοι απλά γίνονται "κροίσοι", όπως και είναι σχεδόν όλοι τους. Δεν θα ανέβαινε η τιμή των διαμερισμάτων, για έναν πολύ απλό λόγο: Η κρίση στην Ελληνική Οικονομία προηγείται της παγκόσμιας κρίσης. Έτσι, επειδή οι Έλληνες δεν είχαν χρήματα δεν θα αγόραζαν σε οποιαδήποτε υπερβολική τιμή κάποια κατοικία).
- Ποιοί θα δούλευαν για 5 ευρώ και ένα πιάτο φαγητό στα χωράφια, και στη συνέχεια οι τσιφλικάδες αγρότες (και καλά σοσιαλιστές) εργοδότες τους να δηλώνουν άνεργοι, αν δεν είχαμε τους μετανάστες; (ιστολόγιο: Προφανώς ο συντάκτης ή ο εμπνευστής του συγκεκριμένου επιχειρήματος είναι το λιγότερο αδαής όσον αφορά την πραγματικότητα κι αυτό, επειδή ΚΑΝΕΙΣ εργάτης σε χωράφια δεν εργάζεται για 5 ευρώ, αλλά για 25 και 30 και 35 ευρώ/ημέρα. Εάν ο συντάκτης του συγκεκριμένου κειμένου επιμένει στην άποψή του, τότε υποθέτω πως ο ίδιος χρησιμοποιεί εργάτες στα χωράφια του με ημερομίσθιο των 5 ευρώ!!! Έτσι κι αλλιώς, οι μετανάστες εργάζονται στα χωράφια επειδή δεν μπορούν να απασχοληθούν όλοι τους στις οικοδομές και εργάζονται σε μία εποχιακή εργασία χωρίς να έχουν ασφάλιση επειδή είναι λαθραίοι και μαζεύουν χρήματα για να μετακινηθούν προς την Βόρεια Ευρώπη όπου τους περιμένουν συγγενείς τους)
- Ποιούς (και πόσο) θα πληρώναμε για να σπάσουν στο ξύλο ή να απειλήσουν, ή να βγάλουν από τη μέση τους "αντιπάλους" μας, αν δεν είχαμε τους αλβανούς, βούλγαρους, ρουμάνους κλπ μετανάστες; (ιστολόγιο: Το συγκεκριμένο επιχείρημα με συγκλόνισε πραγματικά!!! Εάν ο εμπνευστής αυτού του επιχειρήματος χρησιμοποιεί λαθρομετανάστες ή αλλοδαπούς προκειμένου να λύνει τις διαφορές τους με άλλους ανθρώπους, τότε ντρέπομαι γ αυτόν...)
- Ποιες θα γίνονταν πόρνες για να μπορούν οι συν-Έλληνές μας να εξωτερικεύουν τα βίτσια τους και να κάνουν τις ανωμαλίες τους, αν δεν είχαμε τις όμορφες κοπέλες από τις χώρες "του πρώην ανατολικού μπλοκ"; (ιστολόγιο: Ο Έλληνας σίγουρα δεν χρειάζεται πόρνες εισαγόμενες για να βγάλει τα "βίτσια" του. Τα καλοκαίρια στα νησιά εφοδιάζεται ο οποιοσδήποτε με ό,τι τραβάει η ψυχή του. Αναρωτιέμαι όμως, ο συντάκτης του συγκεκριμένου κειμένου έχει παρευρεθεί ποτέ σε κάποια "εξωτερίκευση βίτσιων" ή απλά το "άκουσε", το "φαντάζεται" ή το "ονειρεύεται" κάτι τέτοιο; Εκτός και αν σκέφθηκε να βάλει και λίγο βιτσιόζικο σεξ στα επιχειρήματά του, προκειμένου να γίνουν περισσότερο "αρεστά"... Μάλλον η τηλεόραση έχει βλαπτική επίδραση επάνω του και τον έχει μετατρέψει σε "μηχανάκι τηλεθέασης"...)
- Ποιούς θα κατηγορούσαμε για την κατάντια της χώρας μας, αν δεν είχαμε όλους αυτούς; (ιστολόγιο: Και ποιός σου είπε, αγαπητέ συγγραφέα-σεναριογράφε πως οι Έλληνες κατηγορούν τους λαθρομετανάστες για την κατάντια της χώρας; Όλοι οι Έλληνες κατηγορούν τους ίδιους τους εαυτούς τους και μάλιστα αμέσως μετά την απομάκρυνση από την κάλπη!!! Εμείς φταίμε για την κατάντια που με αναίτιο πείσμα συνεχίζουμε να διατηρούμε στην πολιτική πραγματικότητα ανάξιους, ανεγκέφαλους και εξυπηρετητές συμφερόντων που υπάρχουν και λειτουργούν εις βάρος αυτού του τόπου...)
Ασφαλώς, τα παραπάνω ερωτήματα είναι ρητορικά και δε χρειάζεται να μακρηγορήσω άλλο με πάμπολλα παραδείγματα που όλα καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα... (ιστολόγιο: Θα ήθελα να διαβάσω τα "παραδείγματα". Όσον αφορά την ρητορικότητα των ερωτημάτων, μάλλον δεν έγινε και η απόλυτη προσέγγιση επειδή όχι μόνο τα ερωτήματα αγγίζουν την γελοιότητα αλλά ξεπερνούν ακόμη και την ηλιθιότητα...)
Αυτή είναι η αλήθεια! Τους μετανάστες τους έχουμε, όχι επειδή είμαστε φιλόξενοι και καλοί άνθρωποι, αλλά επειδή τους έχουμε ανάγκη! Για να καλύπτουν τις δικές μας αδυναμίες και διαστροφές! (ιστολόγιο: Επειδή το διαστροφικό σεξ μάλλον είναι εμμονή του εμπνευστή των "επιχειρημάτων" και εκφράζουν τον συντάκτη του πλήρους ρατσισμού κατά των Ελλήνων κειμένου, δεν έχω να προσθέσω κάτι, παρά μόνο την συμπόνοια μου και την ευχή να μπορέσει το παιδί να βρει μία κοπέλα για να τον κάνει ευτυχισμένο πραγματοποιώντας όλα του τα βίτσια...)
Γι αυτό άλλωστε διαμαρτυρόμαστε και ανησυχούμε μην τυχόν κανένας μετανάστης στην πορεία χάσει το δρόμο του και γίνει μορφωμένος, αξιόλογος, καλός πολίτης και καταφέρει να γίνει και σημαιοφόρος στις Εθνικές μαθητικές παρελάσεις: Γιατί μετά θα λέμε ότι οι "ξένοι" μας έπαιρναν τις δουλειές που μπορούμε αλλά δε θέλουμε να κάναμε και τώρα μας παίρνουν και τις δουλειές που θα θέλαμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε! (ιστολόγιο: πήγαινε καλέ μου να σπουδάσεις στην Τουρκία, γίνε καλός μαθητής και περίμενε να σου δώσουν την Τουρκική σημαία σε μία μαθητική παρέλαση. Αν δεν σου αρέσει στην Τουρκία, πήγαινε στην Γερμανία ή στην Γαλλία ή στην Αγγλία... να δούμε τι θα συμβεί... Αλλά ξέχασα, όλοι αυτοί γιορτάζουν σφαγές και όχι αγώνες για την ελευθερία... Και πάλι όμως, σημαία δεν θα έπαιρνες... και μην το αρνείσαι... Όσο για την εργασία, αναφέρθηκα πριν. Αλλά, αφού το θέτεις ως ζήτημα μετά σπουδών, πάρε το πτυχίο σου στην Ελλάδα και πήγαινε να εργαστείς στην Ινδία, στο Πακιστάν ή οπουδήποτε αλλού -ακόμη και στην Αλβανία- για να δεις αν ποτέ θα σε προσλάβουν...)
Βλέπετε, έχουμε συνηθίσει να ακούμε και το "μύθο" που θέλει τους Έλληνες να "διαπρέπουν στο εξωτερικό" στους τομείς των επιστημών, γεγονός που αν το καλοσκεφτεί κανείς, δείχνει και πόσο αυτογνωσία έχουμε για τη χώρα μας, αφού για να γίνεις πετυχημένος σε οποιονδήποτε τομέα, πρέπει να έχεις πλάτες, δημόσιες σχέσεις και να έχεις φιλήσει κατουρημένες ποδιές που λέει και ο πάνσοφος λαός... (ιστολόγιο: εδώ θα συμφωνήσω με τον συντάκτη αυτού του κειμένου. Αλλά και πάλι θα τον παραπέμψω στην αλλαγή γνώμης του Έλληνα αμέσως μετά την κάλπη ή θα τον στείλω στους πανεπιστημιακούς μας δασκάλους που κάνουν ό,τι θέλουν στα πανεπιστήμια. Μέχρι και προσφορά στέγης και ασύλου δίνουν σε κουκουλοφόρους... Μέχρι και "καρέκλες" έχουν "κλεισμένες" για τα παιδιά τους. Αλλά αυτοί είναι οι ακαδημαϊκοί που μας κυβερνάνε και δεν έχουν καμία σχέση με τον απλό Έλληνα. Αυτοί ζουν σε υπερπολυτελείς κατοικίες και "τρέχουν" ευρωπαϊκά προγράμματα ερευνών. Δεν είναι απλοί εργάτες, αγρότες και μικροεπιχειρηματίες...)
Το ελληνικό κράτος είναι ακόμα νεοσύστατο και τα 400 χρόνια σκλαβιάς ακόμα επιδρούν πάνω μας... Ραγιαδισμός και υποταγή στους πλούσιους και ισχυρούς, φασισμός και εκμετάλλευση στους αδύναμους... (ιστολόγιο: εάν αγνοεί ο συγγραφέας αυτού του επιχειρήματος πως η Ελλάδα έχει και σύγχρονη ιστορία αλλά και ιστορία χιλιάδων χρόνων πριν την τουρκοκρατία, θα τον λυπήσω που δεν θα συμμεριστώ τον "νταλγκά" του επειδή διώξαμε τον Τούρκο από το κεφάλι μας. Εάν ο ίδιος δεν έχει αγωνιστεί ποτέ, τότε δεν θα πρέπει να κατηγορεί τους υπολοίπους... Εάν όμως ονειρεύεται να γίνει ένας πλούσιος, ισχυρός ή φασίστας, τότε είναι αναφαίρετο δικαίωμά του... αλλά δικό του και όχι δικό μου...)
Τι να κάνουμε; Σε άλλα είμαστε τυχεροί που είμαστε έλληνες (έχουμε τη θάλασσα, τον ήλιο, το σουβλάκι, το τζατζίκι) και σε άλλα άτυχοι... (ιστολόγιο: παρεπιμπτόντως, ο Έλληνες δεν έχουν μόνο θάλασσα, ήλιο σουβλάκια και άλλα τινά, τυγχάνει να έχουν και πλούτο πνεύματος -αν και σε μερικές περιπτώσεις η έλλειψή του είναι πασιφανέστατη. Οι Έλληνες έχουν πάρα πολλά που επιχειρούν να τους τα πάρουν ή να τους τα στερήσουν κάποιοι ανεγκέφαλοι ή ανιστόρητοι)
Έτσι είναι η ζωή... Και οι άνθρωποι είναι παράξενοι..." (ιστολόγιο: συμφωνώ απολύτως. Κάποιες φορές μάλιστα, οι άνθρωποι γίνονται πολύ παράξενοι...)
Σχολιασμός: Κωνσταντίνος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μια παρατηρηση,Κωνσταντινε:γιατι διαφημιζεις τις ανοησιες του καθενος;Καλως ή κακως,στο Διαδικτυο υπαρχει καθε καρυδιας καρυδι και βριθει απο αποψεις παντος ειδος,ακομα και τις πιο καταπτυστες.Σιγα μην ασχοληθουμε με εναν κλασικο θολοκουλτουριαρη της πλακας,που βαζει στο προφιλ του μεχρι και γυμνες φωτογραφιες οσο ηταν μικρος!

    Αστους να βρασουν στο ζουμι τους.Μιλανε για πραγματα που αγνοουν ολοκληρωτικα,οπως πχ. η Μονη Βατοπαιδιου.Οι κατα τα αλλα...ανθρωποι του πνευματος και της διανοησης,αναμασανε ο,τι βλακεια τους πασαρουν στα μμε.

    Αλλα και το αλλο για τις αγροτικες εργασιες:γιατι δε μας λεει ΠΟΣΟΙ ΑΝΥΠΟΠΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΕΡΓΑΤΕΣ;

    Ας τον αφησουμε λοιπον στην ησυχια του αυτο τον "κυριο",να ειναι περηφανος για την ελληνικοτητα του (;) μονο οταν τρωει σουβλακι και τζατζικι (αν τα θελει παντως τοσο πολυ υπαρχουν σε ολες τις αραβικες χωρες,γιατι δεν παει εκει;),αντε και για καμια γιουρο-βυζι-ον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Δημήτρη,

    διαφωνώ μαζί σου. Καλά έκανε. Να μην μένει τίποτα αναπάντητο. Το ότι τα πατριωτικά blogs έχουν τη μερίδα του λέοντος είναι ελπιδοφόρο αλλά και ανησυχητικό για τους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. Όλοι λοιπόν αυτοί θέλουν ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Γιατί θα ενοχληθούν ακόμα περισσότερο.

    Εγώ το σχόλιο μου πάντως του το άφησα του ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως ΤΟ επιχείρημα είναι το εξής:

    "Ποιούς (και πόσο) θα πληρώναμε για να σπάσουν στο ξύλο ή να απειλήσουν, ή να βγάλουν από τη μέση τους "αντιπάλους" μας, αν δεν είχαμε τους αλβανούς, βούλγαρους, ρουμάνους κλπ μετανάστες;"

    Ευτυχώς που έχουμε και τους λαθρομετανάστες για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά δηλαδή. Αν δεν είχαμε πληρωμένους δολοφόνους τι θα κάναμε σαν κράτος; Πως θα αντέχαμε;

    Πάλι καλά βέβαια που μας εξηγεί ποιοι είναι οι πληρωμένοι δολοφόνοι... Οι μετανάστες λέει ο ρατσιστής του κερατά!!! Όχι οι λαθρομετανάστες!!!

    Φαντάσου τι είχε να ακούσει ο οποιοσδήποτε πατριώτης αν στο blog του έγραφε ότι οι πληρωμένοι δολοφόνοι είναι μετανάστες!!! Θα τον είχαν κρεμάσει ανάποδα... Ευτυχώς μας πρόλαβε και τα είπε ο αντιρατσιστής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]