Νέα "βόμβα" στην υπόθεση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ
του Σάββα Καλεντερίδη
Νέα "βόμβα" στην υπόθεση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ από την Γιασεμίν Τσογκάρ (Yasemin Çongar), η οποία, σε σημερινό της άρθρο στην εφημερίδα ΤΑΡΑΦ, αναφέρει ότι πριν από πέντε χρόνια η τουρκική υππηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) είχε συντάξει έγγραφο για τη δομή της οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ το οποίο παρέδωσε στον πρωθυπουργό.
Στο έγγραφο υπήρχαν στοιχεία για τη διείσδυση της τρομοκρατικής φασιστικής οργάνωσης στο τουρκικό κράτος, αλλά και στα πολιτικά κόμματα και υπήρχε και η πρόταση για την παραπέρα διευρεύνηση του θέματος.
Το έγγραφο συνοδευόταν και από σχεδιάγραμμα στο οποίο φαινόταν η δομή και η στελέχωση της οργάνωσης. Ανάμεσα στους πολιτικούς που συμμετείχαν στην οργάνωση ήταν και ο γενικός πρόεδρος ενός κόμματος. Στο σχεδιάγραμμα, ανάμεσα στα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, υπήρχαν μεγάλοι επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, καθώς και ονόματα πολύ διάσημων δημοσιογράφων, όπως ο γενικός διευθυντής μιας μεγάλης εφημερίδας, ένας πολύ διάσημος αρθργράφος κλπ.
Το έγγραφο αυτό, σύμφωνα πάντα με την Τσογκάρ, μετά από σχετικό δημοσίευμα και πάλι της εφημερίδας ΤΑΡΑΦ, στις 2 Ιουλίου 2008 εστάλη από το γραφείο του πρωθυπουργού, που ήταν αποδέκτης, στον εισαγγελέα που διενήργησε την ανακριτική έρευνα της υπόθεσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, ενώ υπάρχει σχετική αναφορά και στο κατηγορητήριο. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:
"Η μπορσούρα που εκδόθηκε από τη ΜΙΤ, μετά από πληροφορίες που προέρχονταν από άγνωστο πληροφοριοδότη το 2002, εστάλη το 2003 από τη ΜΙΤ πρώτα στο ΓΕΕΘΑ και στη συνέχεια στο γραφείο του πρωθυπουργού. Περίληψη της ίδιας μπροσούρας εστάλη και πάλι στους ίδιους αποδέκτες το έτος 2006.
Η εκτίμηση της ΜΙΤ για την οργάνωση είναι η εξής:
Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα, οι ενέργειες που επικεντρώνονται γύρω από την οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, δίνουν την εντύπωση ότι αποτελούν μέρος της προσπάθειας μιας ομάδας, η οποία έχει ως στόχο να αλώσει το κράτος/καθεστώς, για δικούς της ίδιους στόχους-λόγους. Οι πληροφορίες αυτές, που ακόμη έχουν τον χαρακτήρα ισχυρισμών, επαληθεύονται σε μεγάλο βαθμό από διάφορες πληροφορίες που προέρχονται από πολλές ανεξάρτητες πηγές και θεωρείται ότι το θέμα ξεπερνάει πλέον το χαρακτήρα της φιλολογίας και του κουτσομπολιού και μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια οργανωμένη κατευθυνόμενη δράση.
Με βάση τα ανωτέρω και τις πληροφορίες που έχουν εξιολογηθεί, εκτιμάται ότι, υπό τον έλεγχο μιας ομάδας ανθρώπων που προέρχονται από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, ορισμένες μαζικές οργάνωσεις, με τη χρησιμοποίηση-βοήθεια πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ,
έχουν θέσει ως στόχο και επιδιώκουν τον απόλυτο έλεγχο της πολιτικής και της κρατικής εξουσίας και τη δημιουργία ενός νέου καθεστώτος, το οποίο θα διαχειρίζεται πλέον την εξουσία στην Τουρκία.
Οι εκτιμήσεις αυτές ανήκουν στην ΜΙΤ και περιέχονται στο επίσημο έγγραφο που συνέταξε για την οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ"
Αυτά γράφει ο εισαγγελέας που διενήργησε την ανάκριση για την υπόθεση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.
Η Γιασεμίν Τσογκάρ, αναφερόμενη στη χθεσινή (29/8/2008) ομιλία του προέδρου του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Ντενίζ Μπαϊκάλ, όπου ο Τούρκος πολιτικός επέκρινε με σφοδρότητα το κατηγορητήριο και υποστήριξε ανοιχτά τους προφυλακισμένους κατηγορουμένους για συμμετοχή στην οργάνωση, υποστηρίζει ότι ο Μπαϊκάλ είναι ο πολιτικός που, σύμφωνα με τη ΜΙΤ, είναι μέλος της τρομοκρατικής-φασιστικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τα ονόματα που γνωστοποίησε η ΜΙΤ για συμμετοχή στην ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ θα ανακοινωθούν την προσεχή Παρασκευή.
Σε περίπτωση που γίνει αυτό, θα δούμε όλοι μαζί εάν ο πρόεδρος ενός κόμματος που είναι μέλος της σοσιαλιστικής διεθνούς είναι μέλος μιας τρομοκρατικής-φασιστικής οργάνωσης.
Οψώμεθα....
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...