Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μάας: Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ θα συζητήσουν για μέτρα κατά της Τουρκίας



Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. πρόκειται να συζητήσουν για μέτρα κατά της Τουρκίας κατά τη συνάντησή τους σήμερα Δευτέρα καθώς δεν έχει υπάρξει αποκλιμάκωση της διαμάχης στην Ανατολική Μεσόγειο τους τελευταίους μήνες, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Η Γερμανία έχει εργαστεί σκληρά για να διευκολύνει έναν διάλογο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας κατά τους μήνες που πέρασαν», ανέφερε ο Μάας πριν από τη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

«Αλλά έχουν υπάρξει πάρα πολλές προκλήσεις και οι εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας, της Κύπρου και της Ελλάδας έχουν σταθεί εμπόδιο στη διεξαγωγή άμεσων συνομιλιών», πρόσθεσε.

«Για αυτό τον λόγο, θα μιλήσουμε σχετικά με το ποιες συνέπειες θα πρέπει να υπάρξουν, και με την ευκαιρία της επικείμενης Συνόδου αυτή την εβδομάδα».

Αξιωματούχος Ε.Ε.: Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί

Σημειώνεται ότι αξιωματούχοι και διπλωμάτες της Ε.Ε. επισημαίνουν πως η στάση της Άγκυρας ευρύτερα, σε διάφορα ζητήματα -ως προς τις κρίσεις στη Λιβύη, στη Συρία, αλλά και ως προς τον κυβερνητικό αυταρχισμό στο εσωτερικό- έχουν σκληρύνει τις ευρωπαϊκές θέσεις.

«Εξ όσων γνωρίζω, καμία κυβέρνηση της Ε.Ε. δεν αμφισβητεί την άποψη ότι η κατάσταση είναι σήμερα χειρότερη απ’ ό,τι ήταν τον Οκτώβριο και άρα οι ηγέτες πρέπει να εξετάσουν ποιες θα είναι οι συνέπειες», ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Ζητήσαμε αλλαγή και δεν ήρθε», εξήγησε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε την περασμένη εβδομάδα την Τουρκία να πάψει να «παίζει παιχνίδια», προσφέροντας παραχωρήσεις μόνο για να τις πάρει πίσω.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]