Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Τα θύματα στην Κύπρο είναι οι Τουρκοκύπριοι


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων. Ο Ερντογάν έφτασε γύρω στις 12.30 στα Κατεχόμενα, ενώ μία ώρα νωρίτερα, με άλλο αεροπλάνο, είχε φτάσει ο Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μετά το πέρας της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος συνοδευόταν από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, ο κ. Τατάρ δήλωσε: "Κρίμα που όλη αυτή η ομορφιά κρατήθηκε μακριά από το κοινό μέχρι σήμερα. Αυτό το μέρος περιμένει την ημέρα που θα συναντήσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του. Ως μητέρα πατρίδα, θα είμαστε με το "ψευδοκράτος" σε κάθε του βήμα", δήλωσε μετά την παράνομη επίσκεψη στο Βαρώσι ο Ερντογάν. 


Για δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο έκανε λόγο ο Ερντογάν

Σε μια μακρά ομιλία, πριν τη στρατιωτική παρέλαση, ο ηγέτης της Τουρκίας έκανε ξεκάθαρες τις βλέψεις του για άλλη μια φορά, επιμένοντας στη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο.

"Ευτυχώς οι Τουρκοκύπριοι ζουν στα εδάφη τους με ελευθερία και αξιοπρέπεια, παρά τις δεκάδες επιθέσεις εναντίον τους. Παρά τη βία, τα βασανιστήρια και την προδοσία, δεν τα παρατήσαμε ποτέ και πετύχαμε τη νίκη", είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στα 37 χρόνια από την παράνομη ίδρυση του ψευδοκράτους.

Πρόσθεσε ότι: "Είναι προτεραιότητά μας να βρούμε μια βιώσιμη λύση για το Κυπριακό με τρόπο που θα διαφυλάσσει τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια των Τουρκοκύπριων".

"Σήμερα υπάρχουν δύο διαφορετικοί λαοί, δύο διαφορετικά κράτη στην Κύπρο. Η λύση των δύο κρατών πρέπει να διαπραγματευτεί υπό το πρίσμα της εθνικής ισότητας".

Συνεχίζοντας σε προκλητικό τόνο, δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει πια συνεργασία με τους Έλληνες στην Κύπρο. "Υπάρχει μόνο ένα θύμα στο Κυπριακό και αυτό είναι η Τουρκοκυπριακή πλευρά, η οποία έχει μείνει στην αφάνεια εδώ και χρόνια και της οποίας τα δικαιώματα τα έχουν σφετεριστεί".

O Eρντογάν επέμεινε και στο θέμα των παράνομων γεωτρήσεων, επισημαίνοντας ότι θα συνεχιστούν οι σεισμογραφικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο "μέχρι να βρεθεί μια δίκαιη συμφωνία". Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "δεν θα ανεχθούμε άλλα διπλωματικά παιχνίδια. Δεν υπάρχει κάποια εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα μένει εκτός η χώρα μας και η ΤΔΒΚ – μόνο έτσι θα υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα".

Για το άνοιγμα των Βαρωσίων, σχολίασε ότι δεν γίνεται για να δημιουργήσει νέες έχθρες, αλλά για να εξαλείψει τις ήδη υπάρχουσες. 


Απαγορεύθηκαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

Στο μεταξύ, η Kıbrıs Postası γράφει ότι ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Δρόμος Ανεξαρτησίας, Αμπντουλλάχ Κορκμαζχάν δήλωσε ότι ο "αστυνομικός διευθυντής" της κατεχόμενης Λευκωσίας, Χουσεϊν Τσέτε επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί του για ακύρωση της πορείας προς την "πρεσβεία" της Τουρκίας και τη "βουλή" με τίτλο "Εκείνοι στο μαγκάλι, Εμείς στην Πλατεία", που προγραμματιζόταν για σήμερα 15 Νοεμβρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία με στόχο την διαμαρτυρία κατά των παρεμβάσεων της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο. Στην εκδήλωση θα συμμετείχαν επίσης το Αριστερό Κίνημα, η οργάνωση Μπαράκα και άλλες πλατφόρμες.

Ο Κορκμαζχάν ανέφερε ότι ο Τσέτε του είπε πως με εισήγηση της "αστυνομίας" και την έγκριση του "έπαρχου" της κατεχόμενης Λευκωσίας απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις εντός των συνόρων της κατεχόμενης πρωτεύουσας καθ’ όλη την διάρκεια της 15ης Νοεμβρίου.

Ο "αστυνομικός διευθυντής" αρνήθηκε να στείλει γραπτώς την απαγόρευση για την εκδήλωση παρά το γεγονός ότι ο Κορκμαζχάν του ζήτησε να το πράξει, αναφέρεται στην δήλωση του εκπροσώπου του Δρόμου Ανεξαρτησίας, ο οποίος υποστήριξε ότι μια τέτοια απόφαση αντίκειται στο "σύνταγμα" και δεν είναι αρμόδια η "αστυνομία" ή η "επαρχιακή διοίκηση" για να αποφασίσει κάτι τέτοιο. Είπε ότι οι οργανώσεις που θα λάμβαναν μέρος στην εκδήλωση θα συζητούσαν τι θα έπρατταν. 


 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]