Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μακρόν για διάλογο με την Τουρκία: «Όχι στις απειλές, ναι στον σεβασμό»


Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι είναι έτοιμος για διάλογο με την Τουρκία, αλλά αυτή θα πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το διεθνές δίκαιο και να αποσαφηνίσει τις ενέργειές της σε μέρη όπως η Λιβύη και η Συρία.

«Εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε έτοιμοι για διάλογο, για την ουσιαστική κατασκευή μιας Pax Mediterranea, αλλά όχι με εκφοβισμό, όχι με το νόμο της επιβίωσης του ισχυρότερου, αλλά με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, τη συνεργασία και τον σεβασμό μεταξύ συμμάχων. Αυτές οι αρχές δεν είναι διαπραγματεύσιμες», δήλωσε ο Μακρόν στην τηλε-ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να ξαναρχίσουμε έναν αποτελεσματικό διάλογο και να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα για να αποφύγουμε έναν νέο τομέα αντιπαράθεσης και αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου. Οι Μεσογειακές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκφράστηκαν με σαφήνεια προς αυτήν την κατεύθυνση πριν από λίγες ημέρες στο Αζαξιό. Σεβόμαστε την Τουρκία, είμαστε έτοιμοι για διάλογο μαζί της, αλλά περιμένουμε να σέβεται την ευρωπαϊκή κυριαρχία, το διεθνές δίκαιο και να παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τη δράση της στη Λιβύη όπως και στη Συρία. Οι προσβολές είναι αναποτελεσματικές. Και όλα αυτά τα λόγια και όλες αυτές οι πράξεις δεν έχουν θέση στις υπεύθυνες σχέσεις μεταξύ των κρατών. Και η έκκληση για υπευθυνότητα είναι αυτό που η Ευρώπη θέλει να κάνει», ήταν η τοποθέτηση του Μακρόν για την Ανατολική Μεσόγειο.

Για μια ακόμα φορά ο Γάλλος Πρόεδρος καλεί την Τουρκία σε διάλογο, όπως το έκανε και μερικά 24ωρα πριν, με μήνυμά του στην τουρκική γλώσσα.

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]