Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία ερευνά τα ελληνικά πολεμικά πλοία που βγήκαν στο Αιγαίο


Κινήσεις κατασκοπείας από αέρος για την Τουρκία ώστε να «σκανάρουν» τα πλοία του στόλου που έχουν διπλασιαστεί στο Αιγαίο

Την ημέρα του Αγίου Πνεύματος βρήκαν οι Τούρκοι για να επανεμφανιστούν στον ουρανό του Αιγαίου.

Σχεδόν για δέκα ημέρες, η ένταση και παραβατική συμπεριφορά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας είχε πέσει σε πρωτοφανή για το 2020 ποσοστά.

Παρ’ όλα αυτά και με το θέμα του Λιβυκού να «φορτώνει» διαρκώς, η Άγκυρα έστειλε ξανά τα “γεράκια” της στον Ελληνικό ουρανό.

Αν και τα μαχητικά αεροσκάφη της ήταν πολύ λίγα σε σχέση με τους συνηθισμένους αριθμούς, το γεγονός πως το Αιγαίο “φορτώνει” διαρκώς καράβια του Πολεμικού Ναυτικού, ώθησε την Τουρκία σε πτήσεις κατασκοπείας ώστε να δουν καλύτερα τον πλου των μονάδων επιφάνειας και όχι μόνο που έχουν μετατρέψει σε μια μεγάλη Ελληνική σημαία το Αρχιπέλαγος.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες και με UAV ANKA και Bayraktar πετούσαν διαρκώς σε διάφορες περιοχές στο όριο του FIR για να παρακολουθήσουν τις Ελληνικές κινήσεις ενώ τώρα με 3 κατασκοπευτικά CN-235 έκαναν πτήσεις εντός του Εθνικού εναέριου χώρου καταγράφοντας 37 παραβιάσεις.


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 8η ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: 1 (1×2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ: 4 (3 CN-235 και 1 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ: 6
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ: 6
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ: 37 (2 από τα μαχητικά)
ΠΕΡΙΟΧΗ: : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]