Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Toubassi, αδειάζει τον συνάδελφό του στην Άγκυρα, που χθες δήλωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή είναι έτοιμη να κάνει συμφωνία με την Τουρκία, ανάλογη με αυτή που έκανε η Τουρκία με τη Λιβύη.
"Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, ως εκ τούτου δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτή την αρχή" διευκρινίζει, σε σημερινή γραπτή δήλωση του, ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Toubassi σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες και τις ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η δήλωση του πρέσβη Marwan Toubassi είναι η ακόλουθη:
"Η θέση μας σε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου και στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) εκεί, περιορίζεται στη δέσμευσή μας στις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο των Θαλασσών στις οποίες είμαστε μέλη, καθώς και τα δικαιώματα που μας παρέχει αυτή η συνθήκη. Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του διεθνούς δικαίου, ως εκ τούτου, δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτήν την αρχή. Ομοίως, η Παλαιστίνη αναμένει από όλες τις χώρες να σεβαστούν τα Παλαιστινιακά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων της και της ΑΟΖ".
Ο κ. Marwan Toubassi στη δήλωσή του παρακαλεί τα ελληνικά κανάλια και μέσα ενημέρωσης "να είναι προσεκτικά όταν μεταδίδουν επίσημες θέσεις, διασφαλίζοντας ότι οι δηλώσεις δεν μεταφέρονται αποσπασματικά ή δεν παρουσιάζονται εκτός πλαισίου".
Οι σχέσεις Παλαιστίνης-Τουρκίας
Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Άγκυρα, Φαέντ Μουσταφά, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο υπογραφής συμφωνίας ΑΟΖ με την Τουρκία.
Όπως μετέδωσε το sigmalive, ο Παλαιστίνιος πρέσβης υποστήριξε μεταξύ άλλων: "Εμείς, ως Παλαιστίνη, προσδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Εργαζόμαστε για την ενίσχυση των σχέσεων σε όλους τους τομείς. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις ιδέες για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων. Αυτό ισχύει και στο θέμα της συμφωνίας ΑΟΖ με την Τουρκία. Έχουμε και εμείς δικαιώματα στη Μεσόγειο. Έχει και η Παλαιστίνη μερίδιο στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε με την Τουρκία όσον αφορά το φυσικό αέριο. Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία με την Τουρκία. Θέλουμε ανάπτυξη των σχέσεών μας σε όλους τους τομείς. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα".
Οι Παλαιστινιοι δεν μας λενε το πιο σημαντικο, για να εξακριβωθει ποια ειναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ τους
ΑπάντησηΔιαγραφήθεση:
αν στηριζονται στο Διεθνες Δικαιο, ποια ειναι η θεση τους για το τουρκολιβυκο συμφωνο;