Κυριακή, Απριλίου 05, 2020

Τραμπ: Οι ΗΠΑ εισέρχονται σε μια φρικτή περίοδο


Οι Αμερικανοί, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορωναϊού η οποία έχει προκαλέσει περισσότερους από 63.000 νεκρούς σε όλο τον κόσμο, προετοιμάζονται για το χειρότερο, ενώ σήμερα αναμένεται να απευθυνθεί στους Βρετανούς η βασίλισσα Ελισάβετ, σε μια σπάνια παρέμβασή της.

Στις ΗΠΑ, όπου η επιδημία εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τους πολίτες ότι η χώρα πλέον εισέρχεται σε μια "φρικτή" περίοδο, όπου "θα υπάρξει θάνατος”.

"Θα κινήσουμε γη και ουρανό για να διασφαλίσουμε τους υπέροχους Αμερικανούς πολίτες μας”, ανέφερε παράλληλα ο Τραμπ, αναγγέλλοντας ότι στέλνει στη Νέα Υόρκη περί τους 1.000 στρατιωτικούς γιατρούς, νοσοκόμες και άλλο προσωπικό. Πρόσθεσε ότι στρατιωτικό προσωπικό θα αποσταλεί και οπουδήποτε αλλού στη χώρα παρουσιαστεί ανάγκη. ¨Πηγαίνουμε σε πόλεμο, πηγαίνουμε σε μια μάχη για την οποία δεν έχουμε εκπαιδευτεί”, ανέφερε.

Πάντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε τη θέση του ότι η χώρα "πρέπει να ανοίξει”. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, "πρέπει να ανοίξουμε ξανά τη χώρα μας. Δεν θέλουμε αυτό συνεχιστεί για μήνες και μήνες”.

Τουλάχιστον 63.437 θάνατοι έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, εκ των οποίων περισσότεροι από 46.000 στην Ευρώπη, σύμφωνα με χθεσινό απολογισμό του AFP.


Πάρτε υδροξυχλωροκίνη- τι έχετε να χάσετε;

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τραμπ στη μάχη κατά του κορωναϊού θα διατεθούν περίπου 30.000.000 δόσεις υδροξυχλωροκίνης, του φαρμάκου κατά της ελονοσίας, που όπως έχει αναφερθεί σε Γαλλία και Κίνα σε κάποιες περιπτώσεις βοήθησε ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον κορωναϊό.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, με θέμα την παραγωγή πολλών ακόμα εκατομμυρίων δόσεων υδροξυχλωροκίνης οι οποίες θα εισαχθούν στις ΗΠΑ από την Ινδία. Μάλιστα ο Ντ. Τραμπ προέτρεψε τους συμπατριώτες του να λάβουν το φάρμακο αναφέροντας "τι έχετε να χάσετε; Πάρτε το. Υδροξυχλωροκίνη. Δοκιμάστε τη αν θέλετε”.

Πάντως ο δρ. Anthony Fauci, ο σύμβουλος του Αμερικανού για την πανδημία, προειδοποίησε τους πολίτες της χώρας ότι η υδροξυχλωροκίνη δεν είναι η "πανάκεια” κατά το ιού, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της και θα χρειαστούν να γίνουν και άλλες μελέτες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...