Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έβρος: Θετικός στον COVID-19 Ιρανός δημοσιογράφος;


Κάλυπτε το “μεταναστευτικό”...!

Ενδεικτικό της ανεξέλεγκτης υγειονομικής βόμβας στην οποία έχει μετατραπεί η Τουρκία για ολόκληρη την ανθρωπότητα, κυρίως όμως για τις χώρες που έχουν την ατυχία να συνορεύουν με αυτή, για λόγους πολύ ευρύτερους απλώς των υγειονομικών, είναι η είδηση που μεταδίδεται προς το παρόν στα κοινωνικά δίκτυα (Twitter) και αφορά την περιοχή του Έβρου…

Ο Ιρανός δημοσιογράφος, Σοράν Κουρμπανί, ο οποίος κάλυπτε τα επεισόδια στην ελληνοτουρκική μεθόριο από την πλευρά των τουρκικών συνόρων, διαγνώσθηκε θετικός στον κορωναϊό COVID-19. Με απλά λόγια, η παρουσία του στις τάξεις των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών που κουβάλησε στα σύνορα το καθεστώς Ερντογάν για να επιτεθούν για λογαριασμό του στην Ελλάδα, ελπίζοντας να την πιάσουν στον ύπνο, νοσεί…

Αφού πρώτα διευκρινίσουμε ότι δεν είναι δυνατό να διασταυρωθεί η είδηση, άρα εξ ορισμού διατηρούμε μια επιφύλαξη αν και την κοινοποίησε πρόσωπο που σεβόμαστε ιδιαίτερα για τη συγκρότηση και την κατάρτισή του, να ευχηθούμε στον Ιρανό συνάδελφο αν νοσεί, να ξεπεράσει το πρόβλημα το ταχύτερο.


Με την αφορμή όμως αυτή, ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τη σοβαρότητα μιας τέτοιας -έστω δυνητικής- εξέλιξης, εάν ο ίδιος μετέφερε τον ιό από την πατρίδα του που έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία, ή κόλλησε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Τουρκία.

Δεν έχει μεγάλη σημασία. Ούτως ή άλλως, έχει έρθει σε επαφή με εκατοντάδες άτομα τα οποία έχει εκθέσει στον ιό ή ήρθε πρώτα σε επαφή με κάποιον νοσούντα. Νομίζω είναι εύκολο να αναλογιστούν ακόμα και οι “δικαιωματιστές” αυτού του τόπου, τι θα είχε συμβεί στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας, εάν δεν είχαν κλείσει τα σύνορα. Υπήρχε πρόθεση από τον Ερντογάν; Ή του προέκυψε στην πορεία;

Πέσαμε από την Ακρόπολη και σταθήκαμε όρθιοι; Χωρίς καν αμυχή; Οι ολιγωρίες στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων δεν συγχωρούνται και ενίοτε έχουν θανατηφόρες -σε πολλαπλά επίπεδα- συνέπειες.

Ας βάλουμε λοιπόν το μυαλό μας να σκεφτεί και ας απαλλαγεί καθένας από εμάς από στερεοτυπικές πεποιθήσεις, προτού προκαλέσουμε ομαδική “αυτοκτονία” για την Ελλάδα που δοκιμάζεται για μια ακόμα φορά σκληρά. Ας σταματήσουμε να είμαστε αυτοκαταστροφικοί.


Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]