Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λιβύη: Σφάζονται μεταξύ τους οι ισλαμιστές


Εκτελέστηκαν 7 Σύροι μισθοφόροι
Πλησιάζει η τελική μάχη για την Τρίπολη;

Ισλαμιστικές ομάδες προσκείμενες στην κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης (GNA) εκτέλεσαν 7 Σύρους μισθοφόρους επειδή έβγαζαν... βίντεο και φωτογραφίες στις μάχες κατά του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), δήλωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το Παρατηρητήριο αποκάλυψε ότι ο αριθμός των συριακών μισθοφόρων που σκοτώθηκαν στις μάχες με τον LNA έφτασε τους 120 περίπου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι από την Τουρκία απεστάλησαν περίπου 7.000 Σύροι μισθοφόροι για να ανακόψουν την επέλαση του στρατάρχη Χαφτάρ, ο οποίος έχει την στήριξη του Κοινοβουλίου της Λιβύης.

Βέβαια τα αίτια αυτών των εκτελέσεων ίσως να είναι... βαθύτερα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Σύροι μισθοφόροι πληρώνονται με μεγαλύτερους μισθούς (παίρνουν 2 με 3 χιλιάδες δολάρια το μήνα) σε σχέση με τους Λίβυους «συναδέλφους» τους. Μάλιστα πληρώθηκαν ακόμα και όταν η κυβέρνηση του Σάρατζ «φέσωσε» τους Λίβυους μισθοφόρους κάτι που οδήγησε και στην... απαγωγή του.

Μάλιστα, τα χρήματα αυτά δεν τα πληρώνουν οι Τούρκοι αλλά η Λιβύη με τα κέρδη από το πετρέλαιο. Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που οι δυνάμεις του Χαφτάρ αποφάσισαν να κλείσουν τις πετρελαιοπηγές.

Υπενθυμίζουμε πως τις προηγούμενες ημέρες ο Χαφτάρ είχε συναντήσεις με τον Εμανουέλ Μακρόν και την Άνγκελα Μέρκελ, κάτι που δείχνει πως ίσως οι Ευρωπαίοι αρχίζουν και μετατοπίζουν την υποστήριξή τους προς τον στρατάρχη, ο οποίος ελέγχει σχεδόν το σύνολο της Λιβύης εκτός από την Τρίπολη. Μάλιστα φοτογραφίες και βίντεο δείχνουν τα στρατεύματα του LNA να συγκεντρώνονται συνεχώς γύρω από την Τρίπολη σε μία κίνηση που ίσως προμυνήει πως «κοντοζυγώνει» η τελική μάχη για την πόλη.

Άρης Δημητρακόπουλος
ProNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]