Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκτακτα μέτρα σε όλη την Ευρώπη για την αντιμετώπιση του κορωναϊού


Διακοπή αεροπορικών συνδέσεων, κλείσιμο καταστημάτων, κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης και κλείσιμο συνόρων είναι μερικά από τα βασικά μέτρα που παίρνουν πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του κορωναϊού.

Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την διακοπή των καταστημάτων εκτός όσων πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, την διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με την Γαλλία, την Ισπανία και την Ελβετία. Τρία χωριά της περιοχής του Τυρόλου τίθενται σε καραντίνα.

Πρώτος νεκρός στην Ουκρανία, η χώρα κλείνει τα σύνορα για τους ξένους

Η Ουκρανία κατέγραψε τον πρώτο θάνατο από τον κορωναϊό και θα απαγορευθεί για δύο εβδομάδες η είσοδος ξένων υπηκόων στο έδαφός της ώστε να περιοριστεί η διάδοση της νόσου, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι στη διάρκεια τηλεοπτικής ενημέρωσης.

Νεκρή από την Covid-19 είναι μια 71χρονη γυναίκα στην περιφέρεια Ζίτομιρ, η οποία είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Πολωνία. Η Ουκρανία έχει άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωναϊού.

«Σε 48 ώρες, η χώρα μας θα κλείσει τα σύνορά της στους ξένους υπηκόους», δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας Ολέξι Ντανίλοφ.


Γερμανία: Κλείνουν σχολεία και νηπιαγωγεία

Οι τοπικές κυβερνήσεις της Βαυαρίας, της Κάτω Σαξονίας, του Ζάαρλαντ και της Βάδης-Βυρτεμβέργης ανακοίνωσαν σήμερα ότι όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα κλείσουν από την επόμενη εβδομάδα μέχρι το τέλος των διακοπών του (καθολικού) Πάσχα τον Απρίλιο. Η Βάδη-Βυρτεμβέρη είναι το ένατο κρατίδιο το οποίο ανακοινώνει επισήμως το κλείσιμο όλων των σχολείων και των νηπιαγωγείων. Τα υπόλοιπα είναι η Βρέμη, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η Ρηνανανία-Παλατινάτο, το Σλέσβιχ-Χόλσταιν, Μεκλεμβούργο-Προπομερανία.

Σε ορισμένα κρατίδια έχουν κλείσει είτε μόνο τα νηπιαγωγεία, είτε έχουν κλείσει σχολεία μόνο σε ορισμένες περιοχές τους, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις των υπολοίπων. Το κρατίδιο του Βερολίνου ανακοίνωσε πάντως το σταδιακό τους κλείσιμο από τη Δευτέρα.

Οι τοπικές κυβερνήσεις της Βόρειας Ρηνανία-Βεστφαλία και της Βάδης-Βυρτεμβέργης θα συζητήσουν σε έκτακτες συνεδριάσεις τους κατά την διάρκεια της μέρας εάν θα λάβουν και άλλα μέτρα. Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν μετά τη χθεσινοβραδυνή συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς όλων των ομόσπονδων κρατιδίων. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ η Μέρκελ έκανε λόγο «για την μεγαλύτερη δοκιμασία εδώ και 50-70 χρόνια»

Μέτρα ενίσχυσης των γερμανικών επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού

Ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε στο Βερολίνο ότι θα υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους δισεκατομμυρίων για τις επιχειρήσεις. Επιπλέον, ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός υποσχέθηκε απεριόριστα προγράμματα δανείων.

Ο Σολτς τόνισε ότι η «ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να μετριάσει τις συνέπειες της κρίσης. Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα».

Ο υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλτμαϊερ διευκρίνισε δε ότι «τα μέτρα ενίσχυσης θα ισχύουν για όλες τις επιχειρήσεις, από τις πολύ μικρές έως τις πολύ μεγάλες».

Βρετανία: Αύξηση κατά 35% των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο

Τα κρούσματα της επιδημίας στην Βρετανία αυξήθηκαν κατά 35% σε 798 τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Η Βρετανία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στις 31 Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής 10 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την επιδημία Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνολικά, 32.771 άνθρωποι έχουν περάσει από ιατρική εξέταση για τον νέο ιό στην χώρα, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Υγείας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]