Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Eπέκταση στα 12 μίλια


Το Αιγαίο είναι μια ελληνική λίμνη. Αυτό, αφενός, το επιβάλλει το συμφέρον του έθνους και, αφετέρου, το ορίζει το Διεθνές Δίκαιο.

Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια, όπως σαφώς ορίζεται από το Δίκαιο της Θάλασσας, καθιστά το Αιγαίο Πέλαγος μια ελληνική λίμνη, την οποία οφείλουμε να φυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού με όσα μέσα διαθέτουμε - και με τα όπλα και με τη διπλωματία και με την οικονομία και με τον πολιτισμό μας.

Αν το ελληνικό κράτος εφάρμοζε το Διεθνές Δίκαιο, αντί να ακολουθήσει τα βρόμικα χνάρια που άφησε πίσω του το καθεστώς Σημίτη, τότε θα ήταν από μικρά έως ανύπαρκτα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε με το κράτος-συμμορία, που αποκαλείται Τουρκία.

Όμως επί Σημίτη δεν επεκτάθηκε η αιγιαλίτιδα ζώνη της χώρας στα 12 μίλια, η σημαία μας υπεστάλη από τα Ιμια, οι Τούρκοι αποθρασύνθηκαν και το Αιγαίο, αντί να μετατραπεί σε ελληνική λίμνη, «γκριζαρίστηκε».


Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Τουρκία, επειδή νιώθει ότι οι ελληνικές ηγεσίες δεν αντέχουν την παραμικρή πίεση, κλιμακώνει τις αξιώσεις της.

Ο υπουργός Άμυνας της γείτονος Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936, παραβιάζοντας συνθήκες. Παράλληλα, με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο, ισχυρίζεται ότι ο εναέριος χώρος της είναι 10 μίλια, ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια».

Ο κ. Ακάρ, αφενός, προσποιείται ότι αγνοεί πως τα νησιά μας είναι στρατιωτικοποιημένα επειδή η Τουρκία οτιδήποτε βρίσκει άοπλο το καταλαμβάνει.

Επίσης, στο θέμα της αναντιστοιχίας του εναέριου χώρου μας με τα χωρικά μας ύδατα, κάνει ότι αγνοεί το casus belli που κήρυξε η χώρα του προς την Ελλάδα σε περίπτωση που επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη μας πέραν των 6 ναυτικών μιλίων, ενώ η ίδια η Τουρκία έχει επεκτείνει (από το 1964) την αιγιαλίτιδα ζώνη της στα 12 μίλια στον Εύξεινο Πόντο και στη Μεσόγειο! Ας τα επεκτείνουμε, λοιπόν, και εμείς!

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Επίσης, στο θέμα της αναντιστοιχίας του εναέριου χώρου μας με τα χωρικά μας ύδατα, κάνει ότι αγνοεί το casus belli ..."

    Αυτό είναι λάθος. Δεν αγνοεί το casus belli, αλλά τα επιπλέον 4 νμ. Η Τουρκία, όπως και κανέναν άλλο κράτος ή οργανισμός (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ) στον κόσμο, δεν αναγνωρίζει τα επιπλέον αυθαιρέτως και μονομερώς από την Ελλάδα ανακηρυχθέντα 4 νμ εναερίου χώρου. Είναι μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο αναντιστοιχίας εναερίου - θαλασσίου/χερσαίου χώρου και δεν έχει καμμία ισχύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]