Σάββατο, Δεκεμβρίου 07, 2019

Περιοδεία τούρκων πολιτικών στην βόρεια Ελλάδα


Τούρκος πολιτικός και δήμαρχος ψάχνουν δήμο για αδελφοποίηση

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ενώ το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας γνώριζε συνεχή επιδείνωση, παραδόξως από τις 27 έως τις 30 Νοεμβρίου δύο τούρκοι πολιτικοί, ο Kamil Yaman (δήμαρχος της τουρκικής πόλης Yalova) και ο Muharrem Inze (υψηλό στέλεχος του τουρκικού κόμματος CHP και γνωστός Κεμαλιστής) πραγματοποίησαν περιοδεία σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Σκοπός της περιοδείας δεν ήταν οι τουριστικοί λόγοι, όπως έγραψε ο τουρκικός Τύπός, αλλά ήταν η αναζήτηση και εύρεση κάποιου ελληνικού δήμου για αδελφοποίηση με τον δήμο της Yalova.

Η περιοδεία των τούρκων πολιτικών, με αυτοκίνητο του οποίου οι πινακίδες ξεκινούσαν από το 77, ξεκίνησε από την Κοζάνη (περιοχή που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του τουρκικού ΥΠΕΞ αλλά και μουσουλμάνων "προσωπικοτήτων" της Θράκης, που επισκέπτονται συχνά την περιοχή) και συνεχίστηκε στις Σέρρες.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Δράμα και είχαν επαφές με τον Δήμο Δοξάτου Δράμας, με τον οποίο έκαναν μια πρώτη συζήτηση για αδελφοποίηση μεταξύ των Δήμων των δύο χωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι ιδιαίτερα έντονο το ενδιαφέρον των τούρκων πολιτικών για την αδελφοποίηση μεταξύ των δύο συγκεκριμένων Δήμων (Δοξάτου - Yalova).


Στη συνέχεια, οι δύο τούρκοι πολιτικοί επισκέφθηκαν την Καβάλα και την ίδια ημέρα μετακινήθηκαν στην Ξάνθη, όπου επισκέφθηκαν χωριό στην περιοχή της Σταυρούπολης, ενώ δεν ξέχασαν να επισκεφθούν και μουσουλμανικά χωριά του νομού Ξάνθης.

Στο τέλος της περιοδείας τους, ο Μουχαρέμ Ιντζέ και ο Καμίλ Γιαμάν επισκέφθηκαν τον ήδη αδελφοποιημένο δήμο της Κομοτηνής.

Απορίας άξιο είναι πως δεν φαίνεται να υπήρχε κάποια επίσημη συνοδεία από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες -προφανώς- θεώρησαν πως δεν υπήρχε κάποιος κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα στην περιοδεία των δύο τούρκων πολιτικών, και ούτε, προφανώς, κίνδυνος κάποιας προβοκάτσιας, τη στιγμή μάλιστα που ο Μουχαρέμ Ιντζέ είναι πολύ γνωστός και ισχυρός πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν.

Ευτυχώς, κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης δεν υπήρξε κανένα περιστατικό, που θα εξέθετε τις ελληνικές αρχές και θα επιβάρυνε σε απίστευτο βαθμό το ελληνοτουρκικό κλίμα ιδιαίτερα στη συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη - Ερντογάν που έγινε στο Λονδίνο λίγες ημέρες μετά.

Το αυτονόητο ερώτημα που προκύπτει:
Είναι δυνατόν να εγκαταλείπεται στον παράγοντα τύχη η χωρίς προβλήματα επίσκεψη τούρκων πολιτικών στην Ελλάδα;
Και, τι θα γινόταν, εάν συνέβαινε κάποιο περιστατικό (τυχαίο ή μη τυχαίο) εις βάρος των τούρκων πολιτικών επισκεπτών;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...