Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτοιμος ο Τραμπ για στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας αν χρειαστεί


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι προετοιμασμένος να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά της Τουρκία σε περίπτωση που αυτό κριθεί «απαραίτητο» αναφορικά με τις ενέργειες της Άγκυρας στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

«Προτιμούμε την ειρήνη στον πόλεμο», ανέφερε ο κ. Πομπέο σε συνέντευξή του στο CNBC, προσθέτοντας όμως ότι «σε περίπτωση που απαιτηθεί στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να την αναλάβει».

Όπως σημειώνει πάντως το CNBC, o M. Πομπέο δεν απάντησε στην ερώτηση για το τι «θα απαιτούσε» μια στρατιωτική απάντηση των ΗΠΑ, λέγοντας ότι δεν ήθελε «προτρέξει σχετικά με την απόφαση του προέδρου για το αν θα αναλάβει την τρομερή αυτή ευθύνη να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική δύναμη της Αμερικής».


Σχετικά με τα μέτρα οικονομικών κυρώσεων, ο αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσουμε, θα χρησιμοποιήσουμε και τις διπλωματικές δυνατότητας επίσης», υπογραμμίζοντας ότι «αυτές είναι οι προτεραιότητές μας».

Το CNBC επισημαίνει ακόμα ότι το υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Πομπέο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]