Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα NAVTEX στην Κυπριακή ΑΟΖ από τον Ερντογάν

Η ΑΟΖ της Τουρκίας, όπως επιθυμεί να την επιβάλει ο Ερντογάν

Τις προειδοποιήσεις της Αθήνας και της Ευρώπης φαίνεται να αγνοεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύοντας με νέα NAVTEX περιοχές οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ για άσκηση με πραγματικά πυρά σύμφωνα με το skai.gr.

H Άγκυρα εξέδωσε νέα, παράνομη "εξαγγελία προς ναυτιλλομένους" (NAVTEX) σε επτά διαφορετικές ημερομηνίες από 2 έως 17 Ιουλίου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε περιοχές που βρίσκονται σε κυπριακά χωρικά ύδατα.

"Η Τουρκία να σταματήσει εδώ... Όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα έχει συνέπειες. Θα υπάρξει τίμημα, και μάλιστα σοβαρό, τόσο στις ευρωτουρκικές σχέσεις, όσο και στην ειρήνη και στη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή" διεμήνυσε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Όπως τόνισε στο μήνυμά του στον Τούρκο πρόεδρο, "επιζητούμε την ειρήνη και τη σταθερότητα, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα".

Ανυποχώρητος εμφανίστηκε νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος, απαντώντας στις δηλώσεις Τσίπρα για το Καστελόριζο ότι δεν θα επιτρέψει καμία γεώτρηση στην περιοχή.

"Μιλάει μόνος του και λέει κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει εμείς θα κάνουμε γεωτρήσεις και θα λάβουμε μέτρα με τις ένοπλες δυνάμεις", είπε ο Ερντογάν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Να αφήσει ο Τσίπρας τις "κούφιες" δηλώσεις

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, AKP, να απαντά στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα εκ μέρους του κόμματος Ερντογάν, ο Ομέρ Τσελίκ, απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να "προειδοποιήσει" τον Έλληνα πρωθυπουργό "να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις". "Ο Έλληνας πρωθυπουργός κρατά λάθος στάση. Κι από την άποψη του Διεθνούς Δικαίου, αυτό είναι από την πλευρά της Τουρκίας" υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ.

"Ελλάδα και Κύπρος επιχειρούν να "βάλουν χέρι" στις πηγές ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου μονομερώς. Προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να μας απειλήσουν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλό θα ήταν να σταματήσει να απειλεί με επιχειρήματα που δεν μπορεί να στηρίξει" είπε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]