Πέμπτη, Δεκεμβρίου 20, 2018

Τούρκος πράκτορας κινείται ανενόχλητος στη Θράκη, με την «άδεια» της ΕΥΠ;


Η υποκρισία των Αρχών Ασφαλείας στη Θράκη!

Γράφει ο Κωστής Ιγνάτογλους 
Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η πρόσφατη επίσκεψη του Abdullah Eren στη Θράκη πέρασε μάλλον στα ψιλά δημοσιογραφικά αφού, εδώ και μήνες, η κυβέρνηση προωθεί συστηματικά το αφήγημά της περί Ακροδεξιάς για όποιον τολμά να αρθρώνει λόγο εθνικό - πατριωτικό. Από την άλλη, οι αρμόδιες Αρχές Ασφαλείας παρακολούθησαν (ελπίζουμε να είναι ενήμερες δηλαδή) με αμηχανία τον Τούρκο επισκέπτη να παραβρίσκεται σε εκδήλωση για τα 90 χρόνια λειτουργίας της τέως Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, να εκφωνεί ομιλία που απέπνεε πνεύμα τουρκισμού και στήριξης της «τουρκικής μειονότητας Θράκης από τη Μητέρα πατρίδα» αλλά και να προβαίνει σε επαφές με το σύνολο των τουρκοδίαιτων συλλόγων και μειονοτικών δημάρχων σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Ποιός είναι όμως ο Abdullah Eren;

Υιός του Halit Eren, καταγόμενου από το χωριό Ραγάδα του νομού Ροδόπης, ο οποίος απώλεσε την ελληνική υπηκοότητα λόγω ανθελληνικής δράσης και νυν Γενικός Διευθυντής του «Κέντρου Ερευνών Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού» (IRCICA), το οποίο χρηματοδοτείται από τον OIC (Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης), ήτοι τον βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Ikwan) στην Τουρκία.
Ο Halit συγκαταλέγεται στους πλέον στενούς συνεργάτες του Recep Tayyip Erdogan στην κατεύθυνση της τουρκο-ισλαμικής διείσδυσης στα Βαλκάνια και όχι μόνον. Ο υιός του, Abdullah, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει αναλάβει τη θέση του Προέδρου της YTB (Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων), η οποία είναι καίρια για την υλοποίηση της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας καθόσον, αρμοδιότητά της είναι και η έγκριση μυστικών κονδυλίων για όλες τις τουρκογενείς μειονότητες σε Βαλκάνια και Ασία.

Σημειωτέον πως ο έτερος υιός Eren, έχει αναλάβει τη θέση του Διευθυντή στο κρατικό TRT και μάλιστα, υπήρξε συμμαθητής του Bilal Erdogan σε ιμαμ χατιπ στην Κωνσταντινούπολη. Η λεπτομέρεια αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι ο Abdullah, κατά την επίσκεψή του στη Θράκη, δεν παρέλειψε να πραγματοποιήσει επαφές με τους ιδιοκτήτες του γνωστού τουρκοδίαιτου μειονοτικού ραδιοσταθμού CINAR.


Η επίσκεψη στη Θράκη

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε η milletgazetesi (http://milletgazetesi.gr/view.php?id=11616), το πρόγραμμα περιοδείας - επισκέψεων του Halit Eren ήταν αρκετά ενδιαφέρον.
Ο Αμπντουλλάχ Ερέν-πρόεδρος της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων(ΥΤΒ) που μετείχε στην τελετή για τα 90 έτη από την ίδρυση της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB), είχε διάφορες συναντήσεις στην Δυτική Θράκη.

O Αμπντουλλάχ Ερέν-πρόεδρος της ΥΤΒ που το βράδυ της 16/12 μετείχε στην τελετή για τα 90 έτη από την ίδρυση της GTGB, μίλησε στου ομογενείς, ενώ στις 17 Δεκεμβρίου έκανε επισκέψεις και συναντήθηκε με τους εκλεγμένους μουφτήδες σε Ξάνθη και Κομοτηνή, με μειονοτικούς δημάρχους και με προέδρους συλλόγων.

Ο Ερέν-πρόεδρος της YTB , άρχισε τις επισκέψεις του στην Κομοτηνή από το προξενείο τη Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή. Επισκέφτηκε στο γραφείο του τον πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου και για κάποιο διάστημα συνομίλησε μαζί του.

Αργότερα ο Ερέν μετέβη στον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης όπως και στην Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης, όπου συναντήθηκε με τους προέδρους και τα Δ.Σ. των συλλόγων αυτών.

Ο Ερέν συνέχισε τις επισκέψεις του πηγαίνοντας στο εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για τα θέματα της μειονότητας

Μετά από την μουφτεία έγινε επίσκεψη στην Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία της Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ). Εκεί ο πρόεδρος της ΥΤΒ Ερέν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΕΚΕΜ Αχμέτ Χατζηοσμάν και αντάλλαξαν απόψεις.

Στην συνέχεια του προγράμματος έγινε επίσκεψη στον Σύλλογο Αποφοίτων και Μελών Ιμάμ Χατίπ (BİHLİMDER). Εκεί ο Ερέν ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου Μεχμέτ Εμίν και από άλλα στελέχη, για τις εργασίες τους.

Ο πρόεδρος της ΥΤΒ ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Κομοτηνή με επίσκεψη στην GTGB. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Νετζάτ Αχμέτ και άλλα στελέχη του συλλόγου. Κατά την επίσκεψη του χαρίστηκαν δώρα.

Ο ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΕΡΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ο Αμπτουλλάχ Ερέν-πρόεδρος της ΥΤΒ που άρχισε τις επισκέψεις από την Κομοτηνή, αργότερα μετά το μεσημέρι πήγε τον νομό Ξάνθης και έκανε και εκεί κάποιες επισκέψεις.

Ο Ερέν άρχισε τις επισκέψεις του στην Ξάνθη από τον εκλεγμένο μουφτή. Εκεί ενημερώθηκε από τον Αχμέτ Μέτε για τις εργασίες της μουφτείας. Ακολούθως ο ίδιος ο Ερέν τον ενημέρωσε σχετικά με τις εργασίες της ΥΤΒ.

Ακολούθως ο Ερέν πέρασε στην ΤΕΞ όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από ομογενείς . Εκεί ο Οζάν Αχμέτογλου-πρόεδρος της ΤΕΞ τον ενημέρωσε σχετικά με τις δραστηριότητες του συλλόγου. Ακολούθως ο Ερέν πήρε τον λόγο και μοιράστηκε με τους ομογενείς τις σκέψεις του σχετικά με τον αγώνα ταυτότητας της ΤΕΞ και τις δραστηριότητες της.

Ο Ερέν-πρόεδρος της YTB έκανε την τελευταία του επίσκεψη συλλόγου, στον σύλλογο Τσινάρ. Στην επίσκεψη αυτή ο αντιπρόεδρος του συλλόγου ο Μπιλάλ Μπουντούρ τον ενημέρωσε σχετικά με τις εργασίες του συλλόγου, τον σκοπό της ίδρυσης του και για τον ραδιοσταθμό Τσινάρ. Ο Μπουντούρ τον ενημέρωσε επίσης για τις εργασίες σχετικά με την αγγλόφωνη ιστοσελίδα MİLLET NEWS που ανεβάζει θέματα σχετικά με την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Ο Ερέν-πρόεδρος της YTB, ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Δυτική Θράκη επισκεπτόμενος τους μειονοτικούς δημάρχους.

Πρώτα επισκέφτηκε τον δήμο Μύκης και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τζεμίλ Καμπζά. Αργότερα ο Ερέν πέρασε στην Ροδόπη και επισκέφτηκε τον δήμαρχο Ιάσμου Ισμέτ Καντί στο γραφείο του.

Τερμάτισε τις επισκέψεις στην Δυτική Θράκη, με επίσκεψη στον δήμο Αρριανών. Κατά την επίσκεψη του εκεί, ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Ριντβάν Αχμέτ σχετικά με τις εργασίες του δήμου, αλλά και για την περιοχή.

Όλοι αυτοί οι φορείς που επισκέφτηκε ο Ερέν (για να το πούμε ευγενικά) βρίσκονται ΑΚΡΙΒΩΣ στην γραμμή της Άγκυρας σε όλα τα θέματα. Ποτέ κανένας από αυτούς δεν διαφοροποιήθηκε ούτε στο ελάχιστο από την γραμμή της Άγκυρας. Γιατί άραγε;
Λέτε να υπάρχουν συμφέροντα;…
Πάντως ο Αμπντουλλάχ Ερέν όπως και ο πατέρας του ο Χαλίτ Ερέν από τον IRCICA, διαχειρίζονται πολλά χρήματα. Και όταν την προηγούμενη μέρα, μετά από τους ύμνους του προς τον Μωάμεθ τον Πορθητή, δήλωνε πως θα κάνει ότι μπορεί για την ¨Δυτική Θράκη¨, ε μάλλον δεν εννοεί μόνο τις προσευχές του….
Αλήθεια η Οικονομική Αστυνομία έκανε ποτέ σοβαρό οικονομικό έλεγχο σε κανένα απο τους παραπάνω αναφερόμενους τουρκόψυχους συλλόγους;


Ο υιός λοιπόν του γνωστού για την ανθελληνική του δράση Τούρκου πράκτορα, κατέφθασε στην Θράκη για να «εμψυχώσει τους συμπατριώτες του» και να μεταφέρει μήνυμα αλληλεγγύης από το τουρκικό Κράτος.

Ο τουρκόψυχος λόγος του (μεστός τουρκικής αθλιότητας, παραχάραξης της αλήθειας και γενεσιουργός πιθανών σοβαρότατων προβλημάτων στην Ελληνική Θράκη) μπορεί να αναζητηθεί όπως καταγράφηκε από την εφημερίδα Millet Gazetesi (http://milletgazetesi.gr/view.php?id=11601) και μεταφράστηκε από τα Τουρκικά Νέα (http://tourkikanea.gr/).

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι συνοδευόταν από τον Ρετζέπ Πατσαμάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της YTB, Έλληνα πολίτη που δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και είναι ανυπότακτος!
Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Ποιός επέτρεψε στους ανωτέρω την είσοδο στην Ελλάδα, δεδομένου ότι πρόκειται για μία κίνηση που προετοιμαζόταν συστηματικά εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα;
Πώς από την επιβολή μέτρου απαγόρευσης εισόδου στον πατέρα Eren φθάσαμε στο σημείο η ΕΥΠ και το ΥΠΕΞ στη Θράκη να κοιτούν αμήχανες (ελπίζουμε όχι ανίδεες) την τουρκική φιέστα;

Το χρονικό του τέλους του πατριωτικού δόγματος στη Θράκη

Στα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το Μαξίμου είχε ατύπως προβεί σε μια εκχώρηση της Θράκης και ίσως της Βορείου Ελλάδας στους ΑΝΕΛ. Ποιός δεν θυμάται τον κ. Τ. Κουίκ να επισκέπτεται την περιοχή τακτικότατα, να είναι παρών σε όλες τις εθνικές επετείους κερδίζοντας τον τίτλο του Θρακάρχη; Στο διάστημα εκείνο, είχε προωθηθεί το δόγμα «επιστροφή στη νομιμότητα και απώθηση κάθε είδους τουρκικής επεκτατικής πρωτοβουλίας» και ενδεικτικά αναφέρεται η επιβολή μέτρου απαγόρευσης εισόδου στον Halit Eren.

Εντούτοις, η υπερδραστηριότητα και το έργο των Αρχών Ασφαλείας σε τοπικό επίπεδο, φαίνεται πως προκάλεσε εκνευρισμό στην Άγκυρα που επιστράτευσε τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Χουσείν Ζεϊμπέκ προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα. Ο πάντα πρόθυμος Ζεϊμπέκ, προβάλλοντας εαυτόν ως εκπρόσωπο και των 3 μουσουλμάνων βουλευτών της κυβέρνησης, άρχισε να συνομιλεί σε κεντρικό επίπεδο με την Αθήνα και συγκεκριμένα, κατέστη προνομιακός συνομιλητής του κ. Καλπαδάκη, νυν σκιώδους ΥπΕξ... Και κάπως έτσι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση... Ο Eren έλαβε άδεια εισόδου για ανθρωπιστικούς λόγους και έτσι, δύναται να μπαινοβγαίνει στη χώρα με διάφορες προφάσεις. Φυσικά, η σταδιακή υποχωρητικότητα πραγματοποιήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΞ, των υπηρεσιών Ασφαλείας, προφανώς και της ΕΥΠ του κ. Ρουμπάτη. Διότι ο κ. Ζειμπέκ, μέχρι σήμερα, δεν διστάζει να κομπάζει ότι η διάλυση της μονάδας της ΕΥΠ στην Κομοτηνή είναι κατόρθωμά του, σε εφαρμογή της δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ σε προεκλογικό φυλλάδιο το 2015 ότι «ΥΠΥ και ΕΥΠ θα καταργηθούν», ειδάλλως, όπως είχε απειλήσει ο κ. Ζειμπέκ, «και οι 3 μουσουλμάνοι βουλευτές θα ανεξαρτητοποιηθούμε!».


Πως λοιπόν είναι δυνατόν οι Αρχές Ασφαλείας να του επέτρεψαν την είσοδό του στην Ελλάδα; Εκτός και αν την επέτρεψε το υπουργείο Εξωτερικών (θυμίζουμε πως ΥπΕξ είναι ο Αλέξης Τσίπρας), με τη σύμφωνη γνώμη των Ελληνικών υπηρεσιών Ασφαλείας, προφανώς και της ΕΥΠ του κ. Ρουμπάτη. Εκτός πάλι αν η ΕΥΠ της Θράκης και αν είναι έτσι δυστυχώς γι αυτήν (όχι απαραίτητα για τον διοικητή της κ. Ρουμπάτη), όχι μόνο δεν αντιλήφθηκε την επικινδυνότητα του υιού Ερέν (ο πατέρας του οποίου είναι καταγεγραμμένος με τον πλέον επίσημο τρόπο και με τον χαρακτηρισμό «ανεπιθύμητος, επικίνδυνος, συνεργάτης της ΜΙΤ», αλλά το κλιμάκιό της στην Κομοτηνή (αυτό που διέλυσε ο κ. Ρουμπάτης τον Μάιο του 2018) υπό τη νέα του ηγεσία μάλλον δεν μπόρεσε να έχει έγκαιρη ενημέρωση για την παρουσία του Ερέν στον εορτασμό των 90 χρόνων λειτουργίας της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (δρα παράνομα, αφού έχει υπάρξει καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγορεύει την λειτουργία του συγκεκριμένου σωματείου).

Έτσι, ο εκλεκτός πράκτορας της Άγκυρας, μπροστά σε ένα κοινό τουρκόψυχων, επέδειξε τον τουρκισμό του, ελέω της πλήρους ανυπαρξίας του ελληνικού κράτους και ιδιαίτερα της ΕΥΠ του κ. Ρουμπάτη, οι υπάλληλοι της οποίας, τους τελευταίους επτά μήνες, ασχολούνται με διεκπεραιωτικού τύπου γραφειοκρατικές εργασίες αναζητώντας (ματαίως) επιβαρυντικά στοιχεία για την προηγούμενη διοίκηση όπως πληροφορούμεθα από τις τοπικές Αρχές αλλά και από δημοσιογράφους της ευρύτερης περιοχής, πληγώνοντας ανεπανόρθωτα το κύρος της ευαίσθητης υπηρεσίας και απονευρώνοντας το πληροφοριακό της δίκτυο στην ευρύτερη ιδιαιτέρως ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Το δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών και άλλα παραμύθια περί ανάσχεσης της τουρκικής προπαγάνδας

Το γιατί η επόμενη γενιά των Ερέν συνεχίζει να εισέρχεται και να αλωνίζει στη Θράκη αντί να συλλαμβάνεται και να οδηγείται πάραυτα στην έξοδο των συνόρων, είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο κ. Ρουμπάτης (ως διοικητής της ΕΥΠ) γιατί μάλλον από τον και... ΥπΕξ, κ. Αλ. Τσίπρα δεν πρέπει να αναμένουμε κάποια απάντηση. Εκτός και εάν πρέπει να απευθύνουμε το ερώτημα σε αρμόδια υπηρεσία χώρας του Κόλπου την οποία ο κ. Ρουμπάτης επισκέφθηκε στο παρελθόν για «λόγους υπηρεσιακούς», προωθώντας το τότε -του συρμού- αφήγημα: Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και ο κίνδυνος να καταστεί η Θράκη προγεφύρωμά τους σε Βαλκάνια και Ευρωπη.

Το γιατί η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής συνεχίζει να λειτουργεί, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου, είναι ένα άλλο ερώτημα, στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν οι θεσμικά αρμόδιοι υπουργοί, καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Η συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου σωματείου – συλλόγου αποτελεί κατάφωρη προσβολή στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και, επιπρόσθετα, αποτελεί άρνηση αναγνώρισης της Ελληνικής Δικαιοσύνης από ένα σωματείο του οποίου η λειτουργία είναι ενάντια της εσωτερικής ασφάλειας της Ελλάδας.

Εκείνο όμως που δεν ήταν δυνατόν να διαφύγει της προσοχής μας ήταν το δημοσίευμα με τίτλο Τουρκική προπαγάνδα, στην Εφημερίδα των Συντακτών (https://www.efsyn.gr/arthro/toyrkiki-propaganda), με το οποίο, ουσιαστικά, καίγεται η πρωτοβουλία του Eren να προωθήσει την παρουσίαση ενός φωτογραφικού λευκώματος για την τριπλή θρησκευτική και πολιτιστική ταυτότητα της Ιερουσαλήμ, στην Κομοτηνή. Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο ανώνυμος συντάκτης του κειμένου κρούει τον κώδωνα για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου εγχειρήματος (από πότε αλήθεια η ελληνική πρώτη φορά Αριστερά τρέμει την Τέχνη, έστω και στρατευμένη;) και με δασκαλίστικο ύφος, επιχειρεί να νουθετήσει τους δήμους Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης, τον δεύτερο μάλλον εκ παραδρομής ή λόγω παραπληροφόρησης.

Σας παραθέτουμε τον τουρκόψυχο λόγο (μεστός τουρκικής αθλιότητας, παραχάραξης της αλήθειας και γενεσιουργός πιθανών σοβαρότατων προβλημάτων στην Ελληνική Θράκη) του Α. Ερέν στους τουρκόψυχους της Θράκης, όπως αυτός καταγράφηκε από την εφημερίδα MilletGazetesi (http://milletgazetesi.gr/view.php?id=11601) και μεταφράστηκε από τα Τουρκικά Νέα (http://tourkikanea.gr/2018/12/abdullaheren/):
"Καλωσορίσατε στο πρόγραμμα αυτό με το οποίο τιμάμε τα 90 έτη της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής….. Σας χαιρετίζω με τa πλέον εγκάρδια συναισθήματα μου.

Χαιρετίζω όλους τους συντοπίτες μου από κάθε μεριά της δυτικής Θράκης. Τιμούμε για τις καλές πράξεις όχι μόνο εσάς που ζείτε, αλλά και τον πρόγονο μας τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή που μόχθησε για να γίνουν αυτά τα εδάφη η πατρίδα μας. Τιμούμε τον κατακτητή του Κοσσόβου σουλτάνο Μουράτ Α, τον Σαρι Σαλτουκ και τον Γκαζι Εβρενος Μπεη. Τιμούμε επίσης για τις καλές του πράξεις τον Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, που πιστεύουμε πως ακολούθησε την γραμμή εκείνων, έδωσε την καρδιά του στην υπόθεση της Δυτικής Θράκης, θυσίασε την ζωή του στον δρόμο αυτού του αγώνα και τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίσω όταν ήμουν μικρός.

Αξιότιμοι συμπολίτες μου εγώ είμαι ένας άνθρωπος από σας. Είμαι Δυτικοθρακιώτης. Ο πατέρας μου όντας μικρός το 1968 πήγε στην Τουρκία για να να σπουδάσει και αργότερα έμεινε στην Τουρκία και συνέχισε τη ζωή του εκεί. Η μάνα μου κατάγεται από την Κασταμονή, ενώ εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κωνσταντινούπολη. Ο δεσμός μας με αυτά τα εδάφη δεν κόπηκε και δεν πρόκειται να κοπεί ποτέ. Από την θέση μου ως πρόεδρος της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε στην εξεύρεση λύσεων για τα βάσανα όχι μόνο της μειονότητας Δυτικής Θράκης, αλλά για τους ομογενείς μας σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει μία συναισθηματική οδός η οποία μας ενώνει τον έναν με τον άλλον.

Τα εδάφη αυτά όπως και όλα τα εδάφη όπου υπάρχουν οι Τούρκοι είναι ζυμωμένα με λίγο πόνο και με τον πόνο έχουμε ζυμωθεί. Στην πραγματικότητα αυτός ο πόνος είναι ακριβώς μας συνδέει τον έναν με τον άλλον.

Εμείς όχι μόνο για εδώ, εμείς προσπαθούμε να παράξουμε σχέδια σχετικά με τους Τατάρους της Κριμαίας, τους Τούρκους της Αχίσκα, αλλά και για τους Ουιγούρους Τούρκους. Έτσι όταν τέτοιους πόνους τους μοιραζόμαστε μεταξύ μας σαν να είναι μετρητά, τότε είναι που εμφανίζεται η ιστορία της περιοχής και των Τούρκων. Ξεκινώντας από αυτό, επιθυμώ να πω το εξής. Εσείς είστε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες σε αυτά εδώ τα εδάφη. Σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης, οι ομογενείς μας στην Δυτική Θράκη, έχουν το μειονοτικό στάτους. Αλλά πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτών των εδαφών –υπό την σημαία της Ελλάδας- είστε εσείς. Με τις δικές σας προσπάθειες, θα υπάρξει εδώ οικονομική, πολιτική, εκπαιδευτική κα κοινωνική ανάπτυξη. Με την δική σας ενότητα και ομοψυχία θα δούμε πολύ ωραίες μέρες. Εγώ από την θέση που βρίσκομαι, δίνω μεγάλη σημασία στην Δυτική Θράκη

Η GTGB είναι ένας σύλλογος, πολύ σημαντικός για την ιστορία τη τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Είναι ένας φορέας σύμβολο για τον αγώνα της τουρκικής μειονότητας, που με τις υπηρεσίες του έχει συμβάλει στα πεδία της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Να γιορτάσουμε πολλές ακόμη δεκαετίες της GTGB, να είμαστε πάλι ένα και όλοι μαζί.

Οι νέοι αδερφοί μας, πρέπει να μιλάτε πολύ καλά ελληνικά. Πρέπει να εκπαιδευτείτε σε καλά σχολεία. Και παράλληλα πρέπει να μάθετε και μια ξένη γλώσσα. Διότι υ υπόθεση της Δυτική Θράκης είναι μια υπόθεση πολύ λίγο γνωστή στην διεθνή κοινότητα. Ο χρόνιος αγώνας της μειονότητας δυτικής Θράκης διεξήχθη με αξιοπρέπεια, αλλά είναι ένας αγώνας πολύ λίγο γνωστός στον κόσμο. Αυτά πρέπει να τα ανακοινώνουμε στην διεθνή κοινότητα. Σας υπόσχομαι και προσωπικά αλλά και εξ ονόματος της υπηρεσίας μου, πως θα πράξουμε ότι μπορούμε στο επόμενο διάστημα για την Δυτική Θράκη. Εμείς μεταξύ μας κάνοντας κάποιες υπηρεσίες, είναι ανάγκη να κάνουμε και την αυτοκριτική μας. Εάν διασφαλίσουμε την ενότητα και ομοψυχία μεταξύ μας και αν αγκαλιάσουμε σφιχτά την υπόθεση της δυτικής Θράκης, είμαι βέβαιος πως η φωνή μας θα ακουστεί πολύ πιο ισχυρή. Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο της GTGB και τους πολύτιμους φίλους του που διοργάνωσαν αυτή την βραδιά»."!
Αυτά είπε ο κ. Α. Ερέν. Και η αλήθεια είναι πως και μόνο η παρουσία του στη Θράκη και ο τρόπος που ορισμένοι θέλησαν να την εκμεταλλευτούν πολιτικά – εκλογικά πετώντας λάσπη (π.χ. στον δήμαρχο Κομοτηνής) προδίδει φαιδρές έως επικίνδυνες για τον τόπο σκοπιμότητες.

Με άλλα λόγια, στην εποχή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η παρουσία του Abdullah Eren, οι επαφές του, τα πύρινα τουρκόψυχα λογύδρια, δεν αποτελούν εστία κινδύνου!... Οι δε αρμόδιες υπηρεσίες Ασφαλείας μπορούν να συνεχίσουν να κοιμούνται ήρεμα τα βράδια, έχοντας εκπληρώσει την υψηλή αποστολή τους και καίγοντας δημοσιογραφικά, σαν άλλο Reuters την παρουσίαση ενός λευκώματος, τη στιγμή που ο υιός Ερέν και συνεχιστής της πολιτικής του AKP, αλωνίζει και φωτογραφίζεται στο πλάι των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης. Εκτός και εάν ως υψηλή αποστολή έχει πλέον καταστεί το πέταγμα λάσπης πχ στον Δήμαρχο Κομοτηνής, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ενώ νωρίτερα οι ιθύνοντες έχουν φροντίσει να αυτοπαρουσιαστούν ως πατριώτες που μπλόκαραν το λεύκωμα μεν, συναίνεσαν όμως στην παρουσία του Τούρκου «αξιωματούχου» (βλ. πράκτορας).

Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, η Δικαιοσύνη θα ασχοληθεί ενδελεχώς με αυτές τις φαιδρές έως επικίνδυνες σκοπιμότητες, καλώντας μάρτυρες – κλειδιά για τον ρόλο κάποιων διαττόντων ή και περιοδικών αστέρων της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Και τελειώνοντας, να ξεκαθαρίσουμε πως «αδελφοί μουσουλμάνοι» δεν υπάρχουν… Αδελφά συμφέροντα και δη οικονομικά, ίσως θα έπρεπε να διερευνηθούν, αφού είναι γνωστό πως ο οικονομικός φονταμενταλισμός υπερτερεί κατά πολύ του φανατισμού ακόμη και των τζιχαντιστών, που είχαν ένα φτωχό μηνιάτικο των 300 δολαρίων και bonus το πλιάτσικο από τα κοσμήματα και τα δόντια των θυμάτων τους… Προσεγγίζοντας «ιατροδικαστικά» το θέμα, τονίζουμε πως όποιος «δάγκωσε» έχει αφήσει πίσω τα μοναδικά ίχνη της… "οδοντοστοιχίας" του…


Πληροφορίες από Τουρκικά Νέα και MilletGazetesi


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...