Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζάεφ: Η συμφωνία των Πρεσπών έχει μόνο πλεονεκτήματα για τους λαούς μας


«Η συμφωνία των Πρεσπών έχει μόνο πλεονεκτήματα για τους λαούς μας» επέμεινε ο Ζόραν Ζάεφ. Πιστεύω ακράδαντα, τόνισε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, προσθέτοντας ότι τα πλεονεκτήματα της συμφωνίας θα τα νιώσουν όλοι πολύ σύντομα, μετά από λίγους μήνες αφού θα έχει κυρωθεί η συμφωνία στα δυο κοινοβούλια.

Σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στην πρόταση για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 στον ίδιο και τον κ. Τσίπρα ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε έκπληκτος, προσθέτοντας ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή και για τη χώρα μου και για τους φίλους μου τους Έλληνες, το φίλο μου τον Αλέξη, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή, τιμή για το φίλο μου Κοτζιά που δεν είναι πια ΥΠΕΞ».

«Ελπίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θα το εκτιμήσει, γιατί έχουμε δημιουργήσει ήδη ένα πολύ καλό μοντέλο πώς να χτίζεις μια φιλία πώς να ανοίγεις το μέλλον για τους πολίτες μας για τη νέα γενιά, πώς να είμαστε υπεύθυνοι πολιτικοί…» τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ.

«Πιστεύω ότι οι δυο χώρες θα αφήσουμε κληρονομία στις νέες γενιές, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου, γιατί το μοντέλο που βρήκαμε είναι ο σωστός τρόπος να λύνεις τα προβλήματα μεταξύ χωρών και εθνών με ειρηνικό τρόπο» σημείωσε.


Ο κ. Ζάεφ δήλωσε πολύ αισιόδοξος για τη συμφωνία. «Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει το κοινοβούλιο μας στα Σκόπια, αλλά εργάζομαι πάνω σε αυτό, γιατί το πιστεύω και είμαι αφοσιωμένος σε αυτό. Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά ελπίζω ότι και τα δύο κοινοβούλια θα έχουν το θάρρος» είπε.

«Ξέρω ότι κάναμε τεράστια βήματα ενώπιον του μέλλοντος. Κι αν και τα δυο κοινοβούλια επικυρώσουν τη συμφωνία, θα είναι μεγάλο βήμα. Δεν είναι θέμα μεταξύ Κοτζιά – Ντιμιτρίφ ή Τσίπρα - Ζάεφ, θα είναι ανάμεσα στα κοινοβούλια μας και κατ’ επέκταση ανάμεσα στους πολίτες μας αυτή η τεραστία αλλαγή που συμβαίνει στην περιοχή μας. Το υπόσχομαι, (η συμφωνία) θα φέρει μόνο πλεονεκτήματα» πρόσθεσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]