Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ομογενείς στην Αλβανία έχουν δικαίωμα να αναρτούν την σημαία


Οι ομογενείς μας, επειδή αποτελούν εθνική κοινότητα και όχι μειονότητα, κατά τις Συνθήκες, έχουν απόλυτο δικαίωμα να αναρτούν την ελληνική σημαία

Την «απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών», κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κων. Κατσίφας στους Βουλιαράτες Β. Ηπείρου, αναμένει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Τον σκότωσαν, με αφορμή την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας, στο ελληνικό νεκροταφείο.

Περίμενα να σημείωνε το ΥΠΕΞ και ότι οι ομογενείς μας, επειδή αποτελούν εθνική κοινότητα και όχι μειονότητα, κατά τις Συνθήκες, έχουν απόλυτο δικαίωμα να αναρτούν την ελληνική σημαία. Ενώ στην Ελλάδα, είναι παράνομη η ανάρτηση κάθε ξένης σημαίας, πλην της ισραηλινής.


Ο Βούλγαρος ακαδημαϊκός Αντόν Ντόντσεφ, σημείωσε ότι οι δύο λαοί -Βούλγαροι και σκοπιανοί- όχι μόνο είναι αδελφοί, αλλά δίδυμοι αδελφοί. Δηλαδή, είναι και οι Βούλγαροι, Μακεδόνες; Τι λέει ο Κοτζιάς;
«Οι Γερμανοί ομολογούμε την ιστορική και ηθική μας ευθύνη. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έγιναν φριχτά εγκλήματα στην Ελλάδα», 
δήλωσε υφυπουργός της Γερμανίας. Με μια συγνώμη, καθαρίζεις.

Όταν ο Κρόμβελ μπήκε καβάλα στο άλογό του στο βρετανικό κοινοβούλιο, πέταξε έξω με τις κλωτσιές τους πολιτικούς, λέγοντας ότι ο πατριωτισμός τους ήταν ασθενέστερος των καπουλιών του αλόγου του. Τέτοιος είναι και ο πατριωτισμός των φωνακλάδων Τούρκων που μας υψώνουν το δάχτυλο καθημερινά, μια και ενώ προχθές πέθαναν δυο Τούρκοι στρατιώτες από το ψύχος, τα παιδιά τους υπηρετούν στην Σμύρνη και την Αδριανούπολη.

Ωραίοι ήμαστε. Αύξηση στην ποσότητα του φυσικού αερίου που εισάγουμε από την Τουρκία. Τον Αύγουστο, η μόνη χώρα στην οποία εξήγαγε φυσικό αέριο η Τουρκία ήταν η Ελλάδα. Μάλιστα ενώ πέρσι τον Αύγουστο στάλθηκαν στην Ελλάδα 58,8 εκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, φέτος υπήρξε μια αύξηση 13,5% και η ποσότητα αυτή έφτασε στα 66,7 εκ. κυβικά. Ένα μεγάλο μπράβο στους κυβερνήτες μας… Σαν να εισάγει το Ισραήλ φυσικό αέριο από το Ιράν…

Η κυβέρνηση του Μαυροβούνιου ενέκρινε νόμο για τα κρατικά σύμβολα και τις εθνικές εορτές. Ο νόμος προβλέπει πρόστιμο μεταξύ 300 και 2.000 ευρώ για εκείνους που δεν σηκώνονται όρθιοι όταν ακούγεται ο εθνικός ύμνος της χώρας.

Με επιστολή τους τρεις οργανώσεις Τύπου των Σκοπίων, ζητούν από την ελληνική ιστοσελίδα iefimerida, να δημοσιεύσει τα ονόματα των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ που φέρονται να έλαβαν χρήματα για να υποστηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η δημοσίευση αποσπασματικών πληροφοριών σε σχέση με τη δουλειά των "Μακεδόνων" δημοσιογράφων πλήττει την εικόνα τους και την αξιοπιστία τους ενώπιον της κοινής γνώμης και παράλληλα αποτελεί κακόβουλη σπέκουλα, που μπορεί να υπηρετήσει μόνο πολιτικά συμφέροντα», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.
Η αποκάλυψη μέρους των περιεχομένων στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, θα δημιουργήσει πολλά διπλωματικά επεισόδια με τις γειτονικές χώρες.
Η Μελάνια Τραμπ σχολιάζει το κίνημα #MeToo, κατά της σεξουαλικής κακοποίησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υποστηρίζω αυτές τις γυναίκες και η φωνή τους πρέπει να ακούγεται. Πρέπει να τις στηρίζουμε, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες, όχι μόνο για τις γυναίκες. Πρέπει να έχουμε αδιάσειστες αποδείξεις. Αν κατηγορείς, κάποιον, παρουσίασε τις αποδείξεις σου».
Νίκος Καζαντζάκης: 
«Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!»
Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]