Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λέσβος: Κατέστρεψαν τον σταυρό που ενοχλούσε τους αλληλέγγυους!


Συμβολική πράξη κατάληψης ελληνικού εδάφους...
Βλάσφημοι και ιερόσυλοι προκαλούν την οργή ελλήνων πολιτών, χωρίς να υπολογίζουν σωστά τις συνέπειες των πράξεών τους...

Τελικά, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, καταστράφηκε ο σταυρός που πριν λίγο καιρό είχε ξεσηκώσει τους αλληλέγγυους (των λαθρομεταναστών) ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Λέσβο, οι οποίοι θεωρούσαν πως η θέα του σταυρού προκαλούσε τα θρησκευτικά συναισθήματα των λαθρομεταναστών.
Φαίνεται πως κάποιοι δεν άντεχαν να αντικρίζουν το Σύμβολο του Χριστιανισμού, και προχώρησαν στην διαδικασία καταστροφής του. Ευχής έργο θα ήταν να βοηθήσουν στις έρευνες για την ανεύρεση των υπευθύνων και οι διάφορες ΜΚΟ αλλά και οι διάφοροι αλληλέγγυοι των κατατρεγμένων (λαθρο)μεταναστών.

Ο σταυρός είχε τοποθετηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις πολιτών και ιδιαίτερα μελών της Κίνησης "Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο", οι οποίοι χαρακτήριζαν την πράξη "προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας". Ας σημειωθεί ότι στην ακτή αυτή συχνάζουν στη διάρκεια του καλοκαιριού εκτός των Ελλήνων και πολλοί αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη Λέσβο.


Οι αντιδράσεις αυτές προκάλεσαν με τη σειρά τους άλλες αντιδράσεις από μερίδα ντόπιων, που έφθασαν στα όρια επιθέσεων κατά της προέδρου της "Συνύπαρξης" και άλλων. Κι ενώ το θέμα είχε ξεχαστεί και παρέμενε μόνο το αίτημα της "Συνύπαρξης" προς τις αρμόδιες αρχές, "να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων", ήρθε σήμερα η καταστροφή του από αγνώστους.

Ας σημειωθεί ότι το σημερινό γεγονός, από την ώρα που έγινε γνωστό, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από ομάδα Μυτιληνιών, κάποιοι εκ των οποίων ετοιμάζονται να ανακατασκευάσουν τον σταυρό. Η όλη κατάσταση πάντως, σύμφωνα με τις αρχές, μαζί με όλα όσα έχουν προηγηθεί ως αποτέλεσμα της παρουσίας μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο στο νησί, συντείνει σοβαρά στη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων κοινωνικής συνοχής στη Λέσβο.

Η πολιτεία, μέσω των αρμοδίων οργάνων της (Αστυνομία, ΕΥΠ, Λιμενικό κ.α.) οφείλει να βρει άμεσα τους υπεύθυνους αυτής της επαίσχυντης ενέργειας που προσβάλει τα χριστιανικά ήθη…
Εκτός και εάν η κυβέρνηση πιστεύει πως η πράξη αυτή πρέπει να μείνει ατιμώρητη, για να μην εξωθήσει σε έκνομες ενέργειες τους αλληλέγγυους και τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στο ελληνικό ακριτικό νησί του Αιγαίου, στην Λέσβο, νησί που βρίσκεται η γνωστή Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μανταμάδου, στην οποία φιλοξενείται η εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Για την καταστροφή του Σταυρού σχετικό Δελτίο Τύπου εξέδωσε το πολιτικό κόμμα «Δύναμη Ελληνισμού»:
ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Άγνωστοι κατέστρεψαν χθες τον τσιμεντένιο σταυρό στη θέση Απελή Μυτιλήνης, για τον οποίο οι αλληλέγγυοι της Λέσβου είχαν αποστείλει επιστολή προς τον Δήμαρχο της Λέσβου και προς τον Λιμενάρχη της Μυτιλήνης, ζητώντας τους το ασύλληπτο: «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, της τοποθέτησης ενός μεγάλου τσιμεντένιου σταυρού στη θέση Απελή Μυτιλήνης διότι θεωρούσαν ότι η:
«Η πράξη αυτή είναι παράνομη , αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού , σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας». Σημείωναν παράλληλα στην επιστολή τους ότι «με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι ( προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες ) να προσέρχονται για κολύμβηση».

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην ίδια μας την χώρα. Επειδή κάποιοι ενοχλούνται με το Ιερό Θρησκευτικό Σύμβολο της Ορθοδοξίας μας και θεωρούν ότι «νευριάζουν» οι αλλόθρησκοι, το διέλυσαν.
Ο Σταυρός του Κυρίου αποτελεί για τη χριστιανική πίστη κορυφαίο σύμβολο θυσίας και αγιασμού.
Είναι το αγιότερο σημείο και το προσφιλέστερο σύμβολο της Ορθοδόξου Χριστιανικής Θρησκείας. Και «κάποιοι» είχαν το θράσος να το καταστρέψουν.

Καλούμε τις τοπικές, αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές όπως προβούν στην άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και να απαγγελθούν κατηγορίες καθότι εμφιλοχωρούν ζητήματα ευθείας παραβίασης του Συντάγματος βάσει του Άρθρου 3 και της διάταξης του Άρθρου 181 ΠΚ σχετικά με την προσβολή συμβόλων. Επιπλέον να μην λησμονούμε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ισχύει και για τους Ισλαμιστές όχι μόνο για τους Ορθόδοξους Ιερείς.

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβο, στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Καλογήρου και στον φιλόθρησκο λαό της νήσου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Αυτη η "Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο" απο ποιον εχει χρηματοδοτηθει;

    Και στο ονομα ποιας "συνυπαρξης" και "επικοινωνιας" ο γηγενης πληθυσμος θα πρεπει να απαρνειται

    τα συμβολα του, ωστε να μην θιγονται λαθρομεταναστες που δεν ελαβαν ποτε προσκληση απο τους

    κατοικους των ακριτικων περιοχων;

    Αν οι λαθρομεταναστες "θιγονται"απο το Σταυρο,τοτε γιατι δεν πανε σε μουσουλμανικες χωρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου9 Οκτωβρίου 2018 στις 12:50 π.μ.

    Αν το ανεχθούμε, θα βιώσουμε ασύλληπτες καταστάσεις! Μήπως έχει έρθει η ώρα εμείς οι Έλληνες να πούμε το επόμενο μεγάλο "ΟΧΙ" στην Ιστορία μας και ΝΑ ΠΡΑΖΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ;
    Μήπως να πεταχτούμε έξω από το "βραστήρα" της ΝΤΠ μ' ενα σπαθί στο χέρι, πνευματικό και υλικό,υψωμένο ψηλά και προς τα εμπρός αντί να βράζουμε στο ζουμί μας και να κατατρώμε τις πνευματικές και υλικές μας σάρκες;

    Πάρετε στην ψυχή και την καρδιά σας το πνευματικό όπλο του Σταυρού και πάμε "προς τα εμπρός". Το παρόν και το μέλλον της Ελλάδος δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.
    Γκρέμισαν έναν υλικό σταυρό, ο πνευματικός όμως σταυρός δε γκρεμίζεται ούτε νικιέται όσο κι αν λυσσομανάνε οι ανθρωποδαίμονες. Η νίκη είναι Εκείνου που τον καθαγίασε ως σύμβολο και όσων Τον ακολουθήσουν...προς τον Θρίαμβο Του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά οι λαθρομετανάστες τα κάνουν στην Ελλάδα, ας τολμούσαν κάτι τέτοιο στην Βαυαρία που οι δρόμοι από το Μόναχο προς τα χωριά είναι γεμάτοι από Σταυρούς και εικόνες της Παναγίας με τον Χριστό.Εδώ τους δίνουν το δικαίωμα η κυβέρνηση και η σιωπή, της ας πούμε τώρα, αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι θα είχε γίνει στα μέσα μαζικής κομμουνιστικής εξαπάτησης από τους ελληνόφωνους αριστερούς , εάν είχε γκρεμιστεί ένα Μουσουλμανικό η Ινδουιστικό η Ιουδαϊκό σύμβολο;

    Το λιγότερο που θα ζητήσουν θα ήταν “να πάρουν τα κεφάλια” όλων των συμμετεχόντων σε κόμματα ως το "Δύναμη Ελληνισμού" , ναι η ου;
    Τώρα κανείς δεν μιλά για τους ηθικούς αυτουργούς!
    Τα αντίχριστα αριστερά κόμματα!
    Αλλά τους φταίνε οι ΜΚΟ (που χρηματοδοτούνται από ξένους και ....δη τον Εβραίο Σόρος, πάντα οι Ιουδαίοι πρέπει να φταίνε οι ελληνόφωνοι αριστεροί ποτέ!!!) και οι λαθρομετανάστες!!!
    Βολικό να φταίνε πάντα οι ξένοι και δη οι Εβραίοι που έχουν τα λεφτά...

    Εφόσον "φταίνε οι ξένοι" που είναι τα αριστερά κόμματα και οι λοιποί πάμπολλοι κομμουνιστές δημοσιογράφοι να ξεσηκώσουν τον κόσμο εναντίον όσων βεβήλωσαν το Ιερό σύμβολο της ορθοδοξίας μας και του κόσμου ολόκληρου, όπως κάνουν όταν τυχόν πειραχτεί τρίχα “Ινδού” , πόσο μάλλον θρησκευτικό σύμβολο τους;

    Κανείς ξένος δεν μας φταίει!
    ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΛΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
    Θύματα του παγκόσμιου κομμουνισμού είναι και αυτοί!
    Για δούλους τους προορίζουν όπως και εμάς , στα τραπεζίτικα αφεντικά τους όπως ακριβώς έκαναν και στις πρώην κομμουνιστικές δικτατορίες!
    Να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Ισα για αν μην πεθάνουν για να μπορούν να παράγουν ΦΟΡΟΥΣ! Οποιος αντιδρούσε φασίστας και στην λαιμητόμο!
    Κανείς δεν βλέπει πως το ίδιο κάνουν και τώρα σε ΟΛΗΝ την κομμουνιστική σοβιετική ευρωπαϊκή ένωση;

    ΑΛΛΆ πριν από αυτό , οι λαθρομετανάστες , όπως ακριβώς έκαναν και οι απο τα βάθη της Ασίας μεταφερόμενοι προλετάριοι στην κομμουνιστική Ρωσία το 1917 , θα επιτελέσουν τον ρόλο τους, ο οποίος δεν είναι άλλος από την διάλυση των Ευρωπαϊκών Χριστιανικών κρατών δια των υποδαυλιζόμένων από την αριστερά συνεχών ...επαναστάσεων του προλεταριάτου!!!
    Όπως ακριβώς έκαναν με τους Ευρωπαίους χρήσιμους ηλίθιους εργάτες από το 1840 μ.Χ και έπειτα!
    Τώρα που δεν υπάρχουν πια χρήσιμοι ηλίθιοι Ευρωπαίοι ιθαγενείς που να πιστεύουν στις αριστερές αθλιότητες απαιτείται η εισαγωγή ...
    Δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Όπως δεν δίστασαν να δολοφονήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια “εχθρούς του λαού” στις πρώην αριστερές χώρες έτσι δεν διστάζουν ούτε και τώρα να δολοφονήσουν εκατομμύρια ανθρώπους αρκεί να προχωρήσουν τα διεθνιστικά κομμουνιστικά σχέδια τους για παγκόσμια κυριαρχία!

    Οι κομμουνιστές δεν πρόκειται να αφήσουν ήσυχους τους λαούς. Στόχος τους ήταν είναι και θα είναι η παγκόσμια ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ κυριαρχία τους , αφού πρώτα αρπάξουν από όλα τα έθνη ότι έχουν και δεν έχουν για να τα ...κοινωνικοποιήσουν!!!


    Όποιος αμφιβάλλει ας κάνει ένα πείραμα. Ας προσπαθήσει να επαναπροωθήσει τους Λαθρομετανάστες στην χώρα τους.
    Ποιοι θα βρεθούν απέναντι του;
    Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ,Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ!!!

    "Πηγή: Απίστευτο! Ακτιβιστές έπεσαν στη θάλασσα στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να μη φύγει το πλοίο με τους μετανάστες προς Τουρκία | iefimerida.gr "

    "Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι
    Καλούμε τους πρόσφυγες που ήρθαν τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα..."
    https://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/20171112/omilia.pdf

    "Εμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ που απαιτεί να τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν νόμιμα και με ασφάλεια στη χώρα επιλογής τους και να δοθεί πολιτικό άσυλο σε όσους το επιθυμούν..."
    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6077939

    Παπαρήγα - ΚΚΕ : '' Νομιμοποιήστε όλους τούς Μετανάστες χωρίς όρους !''
    https://www.youtube.com/watch?v=oRPpCP2EnWI



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://europost.gr/naxos-ellines-skoylikia-fygete-to-nisi-mas-anikei-ratsistiki-epithesi-aystriakon-stoys-polites-toy-nisioy/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]