Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με μια λέξη: Συντριβή


Του Άγη Βερούτη

Είμαι συντετριμμένος από τη σπατάλη ανθρώπινων ζωών που κάνει η κοινωνία μας.

Είμαι συντετριμμένος από την έλλειψη προτεραιοτήτων μας. Είμαι συντετριμμένος από την αποποίηση ευθυνών των κάθε λογής πραγματικά υπευθύνων.

Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε μια παράσταση πινγκ πονγκ, όπου καθένας από εκείνους οι οποίοι έχουν την πραγματική ευθύνη για να διασφαλίσουν τη ζωή των πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, πετάει το μπαλάκι ο ένας στον άλλον, προκειμένου να μην καταλογιστεί ευθύνη σε εκείνους.

Η εικόνα του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου στην τηλεόραση να προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στους ίδιους τους πληγέντες, για το γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε, με τη γελοία δικαιολογία ότι πιθανολογεί πως κάποια από τα σπίτια τους δεν είχαν πολεοδομική άδεια, εντείνει τη συντριβή μας ως μη λειτουργική κοινωνία.

Δεν έχει πραγματικά σημασία αν η οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αντιπαρέλθει μια καταστροφή. Εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να αποφύγεις έναν σεισμό, μια πλημμύρα, μια φυσική καταστροφή. Αυτό που έχει σημασία είναι όμως εκείνα τα εντεταλμένα όργανα της οργανωμένης πολιτείας να φροντίζουν ώστε να ελαχιστοποιούν το κόστος σε ανθρώπινες ζωές.


Και μόνο η φήμη και οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τον εφιάλτη της φωτιάς, ότι η ίδια η αστυνομία, αντί να ανοίξει τη Μαραθώνος ως δίοδο διαφυγής, έστελνε τον κόσμο στα σοκάκια και τα στενά δρομάκια του Ματιού, για να χρησιμοποιούν τη λεωφόρο τα λιγοστά πυροσβεστικά που βρίσκονταν στον τόπο της πυρκαγιάς, εντείνει τη συντριβή μας.

Και μόνη η υποψία ότι η φωτιά ξεκίνησε επειδή ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης δεν έκανε καλά τη δουλειά του, για πολλοστή φορά, και δεν έχει πει κανείς κουβέντα για το θέμα αυτό, εντείνει τη συντριβή μας.

Είμαστε συντετριμμένοι.

Όλοι, εκτός από τους πραγματικά υπεύθυνους, που προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]