Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση αντιεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη


Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του σπιτιού και έγραψαν απειλητικό μήνυμα ότι η ιστορία του μουσικοσυνθέτη «καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλατείας Συντάγματος» - «Είμαι ήρεμος και έτοιμος» απαντά ο ίδιος στις απειλές
Επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου από αγνώστους, πιθανώς αντιεξουσιαστές.

Οι άγνωστοι που έφτασαν στο σπίτι του Μίκη στην Ακρόπολη πέταξαν κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού του μουσικοσυνθέτη και έγραψαν απειλητικό μήνυμα σε τοίχο του σπιτιού.

«Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλατείας Συντάγματος» έγραψαν οι άγνωστοι που υπογράφουν με το Α της αναρχίας.

Μέχρι αυτή την ώρα είναι άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που έφτασαν μέχρι την είσοδο του σπιτιού του Μίκη Θεοδωράκη με προφανή σκοπό να τρομοκρατήσουν εν όψει του αυριαού συλλαλητηρίου για το όνομα της Μακεδονίας. Επίσης, δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από τον αρμόδιο υπουργό κ. Τόσκα...

Η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη στις απειλές

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο, και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου 2.2.2018, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος».

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».


Ο φασισμός τους δεν θα περάσει 

Ιδού ο κόκκινος φασισμός. Τα φιλαράκια του Αλέξη, του Τόσκα, του Φίλη και των λοιπών… αντιεξουσιαστών της εξουσίας έδειξαν για ακόμη μια φορά το πρόσωπό τους. Επιτέθηκαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, κεντρικού ομιλητή στο συλλαλητήριο, λίγες ώρες αφότου οι μπαχαλάκηδες του Ρουβίκωνα απειλούσαν εμμέσως ότι «μπορεί να χυθεί αίμα την Κυριακή».

Η προσπάθεια εκφοβισμού του ελληνικού λαού από τους δήθεν προοδευτικάριους της κακιάς ώρας που θέλουν να ξεπουλήσουν την Ελλάδα και η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακόψει το αντικυβερνητικό ρεύμα που δημιουργείται με αφορμή το «Μακεδονικό» δεν πρέπει να περάσει.
Ο αγώνας τώρα, έπειτα από αυτά τα γεγονότα γίνεται πιο ιερός, πιο πατριωτικός, πιο χρήσιμος για τη χώρα. Χωρίς καμιά δόση απειλής, αλλά με πλήρη σύνεση των όσων λέμε ήρθε η ώρα «να τους τελειώσουμε πριν μας τελειώσουν».

Όχι βιολογικά, δεν θα γίνουμε σαν κι αυτούς. Ούτε καν εκφοβιστικά. Άλλωστε είναι τόσο θρασύδειλα ανθρωπάκια που φοβούνται και τη σκιά τους, γι’ αυτό και κρύβονται στην ανωνυμία τους.

Απόλυτα ιδεολογικά το λέμε. Να τελειώσουμε με τον κόκκινο φασισμό, όπως πρέπει να τελειώσουμε και με τον μαύρο. Κανένα έλεος για τους φασίστες όποιο χρώμα κι αν έχουν, όποιο θεό κι αν προσκυνούν.

Δεν είναι ότι επιτέθηκαν στο σπίτι του Μίκη και πρέπει να αντιδράσουμε. Είναι ότι θέλουν να επιβάλουν τη γνώμη τους, να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό σε μια τόσο σημαντική, εθνική στιγμή. Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Το μήνυμα που πρέπει να δοθεί αύριο είναι ένα: «Ο φασισμός δεν θα περάσει». Ούτε για τη Μακεδονία, ούτε για την Ελλάδα.











 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]