Όλα πάνε καλά στην αποικία...
Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος
Το αν είναι 4,6 δις το κόστος των μέτρων του νέου μνημονίου ή αν είναι 3,9 δις, το αν το πλεόνασμα θα οριστεί στο 3,5% ή στο 2,5% του ΑΕΠ, για ποιά και για πόσα χρόνια, είναι θέματα επουσιώδη.
Μάλιστα. Πολύ λίγη σημασία έχει αν φερ' ειπείν θα κοπούν κι άλλο οι συντάξεις. Έτσι κι αλλιώς ούτε με 300 ούτε με 400 ούτε με 500 ευρώ τον μήνα μπορεί να ζήσει κανείς.
Δηλαδή τα γερόντια που τώρα παίρνουν 550 ευρώ αν τους κόψουν τα 100 θα ψωμολυσσάξουν; Ενώ τώρα ζούνε πλουσιοπάροχα; Βολευτήκαμε δηλαδή με την μιζέρια μας και την θεωρούμε αξιοπρεπή και διαχειρίσιμη;
Αλλού είναι τα ουσιώδη.
Για την χώρα μας το πιό ουσιώδες είναι πως είμαστε πιά αποικία.
Αποικία οικονομική και πολιτική ενός ισχυρότερου μορφώματος που λέγεται Ευρωπαϊκή "Ένωση".
Όταν η βουλή μας δεν μπορεί να νομοθετήσει χωρίς την σύμφωνη γνώμη άλλων κέντρων εξουσίας, εκτός συνόρων και εκτός ελληνικών θεσμών, τότε δεν είμαστε παρά επίσημα πιά μιά αποικία.
Το ωραίο είναι πως στους ευρωπαϊκούς "κύκλους" των Βρυξελλών αυτό είναι όχι μόνον παραδεκτό, αλλά και επιθυμητό βάσει αυτής της ίδιας της φεντεραλιστικής φιλοσοφίας της Ε.Ε., που θέλει όλα τα κράτη μέλη να αποτελούν μιά ομοσπονδία με κεντρική διοίκηση- οιονεί κυβέρνηση, αποτελούμενη από διορισμένους τεχνοκράτες προερχόμενους είτε από τα κολλέγια-θερμοκήπια πολιτικών "ηγετών", είτε απ' ευθείας από τα σπλάχνα των τραπεζών και των μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων.
Στην χώρα μας με όχημα ένα κατά μεγάλο ποσοστό ψεύτικο-υπερδιογκωμένο χρέος, και με βοηθούς τούς πολιτικούς απόγονους των δωσιλόγων, των καταδοτών και των μαυραγοριτών της Κατοχής του '40 που από τότε κυβερνούν την χώρα, η αποικιοποίηση ήταν σχετικά εύκολη.
(Αυτό ακριβώς εξηγεί και γιατί η συζήτηση της προέλευσης και της νομιμότητας του φερόμενου ως χρέους είναι ταμπού για το σύστημα: δεν θα ήταν δυνατόν να τεθεί σε αμφισβήτηση το κύριο "επιχείρημα" με βάση το οποίο η χώρα οδηγήθηκε στην αποικιοποίηση-λεηλασία)
Για την Ευρωπαϊκή "Ένωση" το ουσιώδες είναι πως μετατρέπεται -έχει ήδη μετατραπεί- σε τσιράκι, σε ακρογωνιαίο λίθο της Παγκοσμιοποίησης, με βασικό της όπλο τον νεοφιλελευθερισμό.
Εδώ το κύριο μέλημα της "Ένωσης" είναι το πώς θα αφαιρέσουν απ' τους λαούς κάθε κυριαρχικό δικαίωμα εξουσίας και ελέγχου, αφήνοντάς τους μόνο ένα ευνουχισμένο δικαίωμα ψήφου με διλήμματα τύπου Λεπέν-Μακρόν ή τύπου ΝΔ-ΠαΣοΚ-ΣΥΡΙΖΑ και αποφεύγοντας δια ροπάλου τα δημοψηφίσματα που αποτελούν το μόνο μέσο άμεσης δημοκρατίας που έχει απομείνει.
Για την παγκόσμια κοινότητα του ουσιώδες είναι η άνευ όρων αποδοχή και παράδοσή της στον νεοφιλελευθερισμό, ο οποίος με τα πιό απλά λόγια θα μπορούσε να περιγραφεί σαν "η λατρεία του χρήματος" με κάθε μέσο και με κάθε κόστος, ανθρώπινο ή οικολογικό.
Η αντιμετώπιση των ουσιωδών αυτών θεμάτων είναι και πάλι πολύ εύκολο στο να περιγραφεί: θα αρκούσε να πειστούν καμιά εκατοστή άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, και ακόμη λιγότερες επιχειρήσεις πως δεν χρειάζεται συνεχώς και αδιαλείπτως να βγάζουν όλο και περισσότερα χρήματα.
Απλοϊκό; Όχι. Απολύτως ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο.
Θα γίνει; Όχι.
Ο κύκλος νεοφιλελευθερισμού - Παγκοσμιοποίησης - αποικιοποίησης θα συνεχιστεί και θα ενταθεί μέχρι να βρεί τον τοίχο κάποιας γενικευμένης κοινωνικής εξέγερσης.
Θα τον βρεί; Άγνωστο.
Αν κρίνουμε απ' την ηρεμία και την καταστολή του λαού της εδώ αποικίας, φαίνεται απίθανο.
Άρα μιά χαρά είναι τα νέα μέτρα, ήπια και "διαχειρίσιμα"!
Ζήτω η κυβέρνηση!...
Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Ποίες οι διαφορές νεοφιλελευθερισμού και κομμουνισμού;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς αφήσουμε στην άκρη πως με τον κομουνισμό θα τρώμε - ΔΩΡΕΑΝ ,ΑΝΕΥ ΦΟΡΩΝ η ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΕΣ ΠΡΩΗΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ και ΕΘΝΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΜΑΣ- με χρυσά κουτάλια διότι και τώρα τρώμε αλλά απλά δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε , διότι ...είμαστε αντεπαναστάτες , φασίστες , ναζιστές , εχθροί του λαού που επιθυμούμε να γυρίσουμε την χώρα , πριν την σοσιαλιστική αριστερή επέλαση του 80 ...στην εποχη των συσσιτίων!
2)
Γαιτί δοσίλογοι κύριε δημοσιογράφε;
Απλα συνθηκολόγησαν ...
"Στα απομνημονεύματα του,[2] ο Τσολάκογλου γράφει :
«Ευρέθην αντιμέτωπος ιστορικού διλήμματος : Ή ν' αφήσω να συνεχισθή ο αγών και να γίνη ολοκαύτωμα, ή υπείκων εις τας παρακλήσεις όλων των ηγητόρων του στρατού ν' αναλάβω την πρωτοβουλίαν της συνθηκολογήσεως... "Τολμήσας" δεν υπελόγισα ευθύνας... Μέχρι σήμερον δεν μετενόησα δια το τόλμημά μου. Τουναντίον αισθάνομαι υπερηφάνειαν.»
Γεγονός πάντως είναι ότι ο ελληνικός στρατός στη συνέχεια δεν αιχμαλωτίσθηκε και οι βομβαρδισμοί ελληνικών περιοχών Μακεδονίας διακόπηκαν."
Επειτα γιατί συνεχώς κατακρίνετε την παγκοσμιοποίηση και τον καπιταλισμό;
Ολες αυτές οι χώρες είναι ανεπτυγμένες και μάλιστα με κοινωνικό κράτος!
Γιατί;
ΔΙΟΤΙ και αυτές εχουν συσσίτια συγγνώμη ...σχολικά γεύματα!!!
Ως π.χ. Αμερική Φινλανδία Αγγλία Κίνα Σουηδία Γαλλία όπως ακριβώς και η σοβιετία μας! Δεν το λεώ εγω το λέει αυτή που χαρακτηρίζει αγαπητό ...το γνωστό για τις Ελληνοχριστιανικές εθνικές θέσεις και δράσεις του ΚΚΕ!!!
Ελισάβετ Σκουφά (ΣΥΡΙΖΑ): Ακόμη και η Σοβιετία προέβη σε συνθηκολογήσεις...
https://www.youtube.com/watch?v=Tpn1JjavysE
Και γιατί κατακρίνετε τους δωσίλογους χωρίς να τους ονομάζετε και μάλιστα τώρα και όχι από την εποχή του η Καραμανλής η τανκ;
Μήπως έγινε καμία συμφωνία των – κατ’ εσάς - δωσίλογων με τον “γυρολόγο” και την παρέα του , που εντελώς , μα εντελώς ανέφταιγοι – ως αν να μην κυβέρνησαν ποτέ - για την κατάσταση της Ελλάδος μας - ως ο κάθε ένας απλός Έλληνας πολίτης - …κάνει αντίσταση από την πλατεία συντάγματος κατά του μνημονίου;
Δηλαδή ήξεραν οι κομμουνιστές και συμβιβάστηκαν! Αλλά γιατί συμβιβάστηκαν;
Μήπως διότι έως σήμερα που “δεν κυβέρνησε το ΚΚΕ” έχουν επιτευχθεί και έπεται και συνέχει ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΕΚΕ;
Μίκης Θεοδωράκης: "Το 1974 όταν με κάλεσαν στην Ουάσιγκτον για να μεσολαβήσω..."
https://kostasxan.blogspot.gr/2011/03/1974.html
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
“Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος (ΣΕΚΕ) είναι το πρώτο ελληνικό επαναστατικό σοσιαλιστικό κόμμα που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1918. Στο 3ο Έκτακτο Συνέδριο τον Νοέμβριο του 1924, το κόμμα μετονομάστηκε σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ).
Γενικά εκφράστηκαν θέσεις για την εγκαθίδρυση Δημοκρατίας, δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, διαχωρισμού κράτους εκκλησίας, κατάργηση έμμεσων φόρων, προοδευτική φορολογία, εξίσωση δύο φύλλων, καθιέρωση της δημοτικής γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και εισαγωγής στα σχολεία γλωσσών των διάφορων εθνοτήτων. Το συνέδριο επίσης υιοθέτησε ψήφισμα ίδρυσης Δημοκρατικής Ομοσπονδίας των Βαλκανικών Κρατών. Τέλος ψήφισε «διαμαρτυρίαν δια την μελετώμενην επέμβασιν των συμμάχων κατά της νεαράς Σοβιετικής Δημοκρατίας»[7].”
Ακομα οι περισσοτερες ατομικες ιδιοκτησίες μας είναι στα χέρια μας...στα χέρια των Ελληνων Χριστιανών ορθοδόξων ... κουλάκων!
Εχουμε μικρό δρόμο ακόμα να διανύσουμε για να τις χάσουμε
οσο απέχει ο Λένιν από τον Στάλιν
εκτός εάν όπως λέτε επαναστατήσουμε,
αλλα προς ποία κατεύθυνση;
Αστο συριζα μεχρι να παγωσει η κόλαση...
μέχρι να μάθει ο Ελληνας τι σημαίνει αριστερά , μπας και ορθοποδήσει μόνος του χωρίς προστάτες Αγγλους Γαλλους και άλλους!
Όλα τα άλλα εχουν σχεδόν επιτευχθει με τον νεοφιλελευθερισμό!