14 Απρ 2017

Θέρμανση στα σχολεια μόνο για λαθρόπουλα με επιδοτήσεις της Βουλής!


Ένα δημοσίευμα από την «Δημοκρατία» επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, ότι οι μόνοι που υφίστανται πραγματικά διακρίσεις στην Χώρα μας είναι οι Έλληνες. 
Συγκεκριμένα, υπό τον τίτλο «Επιδότηση θέρμανσης σε σχολεία προσφύγων» και υπότιτλο «Ο Βούτσης ξέχασε πάλι τα Ελληνόπουλα» διαβάζουμε τα εξής:

Την απόφαση να προσφέρει περίπου 50.000 ευρώ για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων πήρε η Βουλή. Η απόφαση φέρει την υπογραφή του προέδρου Νίκου Βούτση.

Βέβαια, τα σχολεία που δεν φιλοξενούν παιδιά προσφύγων και βρίσκονται σε ορεινές περιοχές, χωρίς να μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες τους για θέρμανση, παραμένουν έξω από το «ραντάρ» του Κοινοβουλίου… Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων καλύπτουν μέρος από τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα από την τσέπη τους. Η Βουλή επιλέγει να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 48.900 ευρώ για αγορά πετρελαίου ή φυσικού αερίου μόνο τα 22 δημοτικά και γυμνάσια που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων που έχει εκπονήσει το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, με 16 διαφορετικές αποφάσεις επιχορηγούνται από τη Βουλή οι σχολικές επιτροπές των σχολείων αυτών, που βρίσκονται σε αστικές περιοχές των νομών Αττικής και της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην περιφέρεια”.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι τα σχολεία στα οποία υπάρχουν «προσφυγόπουλα» έχουν το δικαίωμα στην θέρμανση, ενώ τα σχολεία των ορεινών περιοχών… ας πρόσεχαν, αφού δεν προνόησαν να έχουν κι αυτά στις τάξεις τους «προσφυγόπουλα». Μετά την παροχή χρημάτων σε μια ΜΚΟ που εδρεύει στα Εξάρχεια, διαπιστώνουμε τώρα ότι η Βουλή δίνει ξανά ένα γενναιόδωρο ποσό και πάλι με επιλεκτικό σκοπό και περιεχόμενο, εξυπηρετώντας συγκεκριμένες διεθνιστικές ιδεοληψίες υπό την μάσκα του «ανθρωπισμού».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

1 σχόλιο:

  1. Έχουν γίνει ενέργειες/διαμαρτυρίες προς την Βουλή από τούς Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των μη επιδοτουμένων σχολείων; Αν ναι, τι αποτέλεσμα είχαν; Αν όχι, γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...