Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσο κοστίζουν «οι θεσμοί» στο δημόσιο κορβανά;

Πόσοι είναι και πόσο μας κοστίζουν οι άνθρωποι των «θεσμών» που έχουν διασπαρεί σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό και ελέγχουν στον απόλυτο βαθμό την χώρα;
Η ερώτηση, αν και φυσιολογική, δεν τέθηκε ποτέ από κανέναν (ούτε από τον κ. Τσίπρα όταν ήταν στην αντιπολίτευση) και, φυσικά, κανείς δεν γνωρίζει το μέγεθος του ελεγκτικού μηχανισμού (μηχανισμού κατοχής) της Ελλάδας.

Την ερώτηση αυτή κατέθεσε χθες, προς τον υπουργό Οικονομικών, ο ανεξάρτητος βουλευτής της β’ Αθηνών, Ευστάθιος Παναγούλης, μέσω της οποίας ζητά να μάθει πόσο κοστίζουν οι «θεσμοί» στον δημόσιο κορβανά, γράφοντας συγκεκριμένα:

Εδώ και πολλές ημέρες ο ελληνικός λαός παρακολουθεί την ταπεινωτική, για μια ανεξάρτητη χώρα, εικόνα να σπεύδουν οι υπουργοί της να ανταμώσουν τους όψιμα αποκαλούμενους «εκπρόσωπους των Θεσμών» -δηλαδή των δανειστών- στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου έχουν καταλύσει με επιβάρυνση του δημόσιου κορβανά, προκειμένου να υποστούν την αξιολόγησή τους, σαν να επρόκειτο για υπάκουα μαθητούδια. Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος κ. υπουργός:
  • - Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των ειδικών, τεχνικών συμβούλων, ελεγκτών, κλπ όλων των αποστολών των τεσσάρων φορέων (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΕΜΣ), σε ποια υπουργεία έχουν εγκατασταθεί, ως σύμβουλοι, και ποιο είναι το αντίστοιχο έργο τους;
  • - Ποιος πληρώνει τα πάσης φύσεως έξοδα μετακίνησης όλων των αποστολών, από την έδρα τους στο εξωτερικό στην Αθήνα και αντιστρόφως, καθώς και τα έξοδα διαμονής, μετακίνησης, επικοινωνίας, διατροφής και λοιπά έξοδα παραστάσεως και ποιο το συνολικό ποσό που επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο για την όλη παρουσία των τεσσάρων επικεφαλής, από την ημέρα που έφθασαν στο ξενοδοχείο Χίλτον, για την αξιολόγηση;
Όσο φυσιολογικές, όμως, και αν κρίνονται οι ερωτήσεις, θεωρείται σχεδόν απίθανο να απαντηθούν από την σημερινή κυβέρνηση, η οποία καμία απολύτως σχέση δεν έχει με την φυσιολογικότητα, την πραγματικότητα και την λογική. Επιπλέον, δε, το μνημονιακό ύφος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα επέτρεπε ποτέ να δημοσιευθεί πόσο κοστίζει στον ελληνικό λαό να πληρώνει όχι μόνο τα καρφιά της σταύρωσής του, αλλά και τους… δημίους του!



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]