Εθελόδουλοι υποταγμένοι καταστροφείς της Ελλάδας
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε χθες ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο οποίος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο είπε: «Άλλο οι τουρκικές στην Ελλάδα και άλλο οι ρωσικές στην Τουρκία» δημιουργώντας απορίες για τον τρόπο που «βλέπουν» το Διεθνές Δίκαιο οι Αμερικανοί και οι υπόλοιποι Δυτικοί.
Μίλησε και πάλι για το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα σύνορά της αλλά όταν αναγκάστηκε από σωρεία δημοσιογραφικών ερωτήσεων να αναφερθεί στις παραβιάσεις των Τούρκων στον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να «κοκκινίσει είπε ότι πρόκειται για «δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις».
Ο δημοσιογράφος από το CNN Χάλα Γκοράνι, σχολίασε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ εφαρμόζει την γνωστή πολιτική των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» ή κοινώς «ότι μας συμφέρει λέμε». Μάλιστα, θύμισε στον Γ.Γ του ΝΑΤΟ τα σχόλια-tweets του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα (που αργότερα τα κατέβασε ζημιώνοντας στον μέγιστο βαθμό την εξωτερική πολιτική και τις θέσεις της Ελλάδας) που τράβηξαν την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.
Και τότε ο Jens Stoltenberg ξεκίνησε την βασιζόμενη σε «στέρεα» επιχειρηματολογία «ανάλυσή» του:
«Είναι διαφορετικές καταστάσεις, στα σύνορα με Συρία και Ιράκ, η Τουρκία είναι μπλεγμένη μέσα σε μια περίπλοκη και ρευστή κατάσταση και αυτόματα τοποθετείται σε ειδικές καταστάσεις!»
Μόλις ο Gorani του είπε ότι αυτό στο… «χωριό μου» το λένε «δύο μέτρα και δύο σταθμά», τότε ο Stoltenberg είπε «Όχι! δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο σεβασμό των εναέριων χώρων όλων των χωρών, αλλά (πάντα υπάρχει ένα «αλλά» όταν κάποιος ετοιμάζεται να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα) πρέπει να καταλάβετε ότι η Τουρκία είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση λόγω του ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο μιας σύγκρουσης στη Συρία και στο Ιράκ και λόγω της αυξημένης ρωσικής παρουσίας».
Στο σημείο εκείνο ο δημοσιογράφος του ρωσικού Ria έκανε μια πολύ αυτονόητη ερώτηση: «Θέλετε να πείτε ότι η Τουρκία πρέπει να της είναι επιτρεπτό να παραβιάζει τα σύνορα της Ελλάδας, επειδή βρίσκεται σε προβληματική περιοχή και σε δύσκολη κατάσταση;»
Ο Γ.Γ σαν απάντηση έπαιξε επανάληψη την «κασέτα» και είπε εκ νέου ότι «πρέπει να είναι σεβαστός κάθε ενάεριος χώρος, αλλά σημειώνω την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα με την Συρία»!
Με απλά λόγια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, μία χώρα του ΝΑΤΟ μπορεί να παραβιάζει ελεύθερα τα εναέρια σύνορα μιας άλλης, χωρίς αυτή να επιτρέπεται να αντιδράσει.
Το ΝΑΤΟ οφείλει να προστατεύσει όλες τις χώρες όχι μόνο από εξωτερικούς κινδύνους αλλά και από εσωτερικούς ως προς την Συμμαχία για να διατηρηθεί η συνοχή της.
Εν ολίγοις η Ελλάδα βρίσκεται σε μια «Συμμαχία» από την οποία δεν μπορεί να περιμένει καμιά υποστήριξη κατά του βασικού της γεωπολιτικού και ιστορικού αντιπάλου, που είναι η Τουρκία.
Προκαλεί εντύπωση πως οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ, αλλά και η ΕΕ (που ενέκρινε το «δώρο» των 3 δισ. ευρώ προς την Άγκυρα) θεωρούν την Τουρκία χώρα «ειδικού χειρισμού» με αποτέλεσμα να την τοποθετούν εκτός περιορισμών και Διεθνούς Δικαίου.
Το όλο ζητούμενο βρίσκεται στην ελληνική πλευρά και στην σημερινή κυβέρνηση, η οποία είτε προχωρά σε κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς να έχει καμία διάθεση (ή και σχέδιο) άσκησης πίεσης προς το ΝΑΤΟ, είτε επιλέγει να σιωπά επειδή είναι καθυποταγμένη πλήρως στις βουλές του ΝΑΤΟ (και όχι μόνο).
Θα μπορούσε, επί παραδείγματι, η κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου, να απαντήσει στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ λέγοντάς του πως «από την ελληνική πλευρά γίνονται κατανοητά τα συμφέροντα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αλλά υπάρχουν και τα ελληνικά συμφέροντα που δεν μπορούν να παραβλεφθούν ή να αγνοηθούν, όταν υπάρχει μία ρευστή κατάσταση (όπως ομολογεί και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ) που ενδεχομένως θα δημιουργήσει τετελεσμένα εις βάρος της Ελλάδας και υπέρ της Τουρκίας, ελέω των συμφερόντων του ΝΑΤΟ».
Θα μπορούσε, κάλλιστα (εάν φυσικά υπήρχαν στους κυβερνώντες οι ανάλογοι γενετήσιοι αδένες, αλλά και η ελάχιστη αγάπη προς την Ελλάδα) η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μέσω ενός υπομνήματος (αρχικά) και μίας επίσης ανακοίνωσης (στη συνέχεια) να θυμίσει στο ΝΑΤΟ (και όχι μόνο) τη δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας, την ανεπίτρεπτη επιθετική στάση της Τουρκίας (casus belli αν και οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ) απέναντι στην Ελλάδα (από την Κύπρο, το Αιγαίο έως και την Θράκη) και την «πολιτική πειρατή» της Άγκυρας που δημιουργεί κωλύματα στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή νότια και νοτιο-ανατολικά της Ρόδου και του Καστελλόριζου και ανατολικά και νότια-ανατολικά της Κρήτης…
Θα μπορούσε, επίσης, η συγκυβέρνηση -των εθελόδουλων υποταγμένων- να ανακοινώσει στο ΝΑΤΟ πως είναι έτοιμη να κηρύξει casus belli στην Τουρκία για την συμπεριφορά της (πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική) απέναντι στην Ελλάδα και επίσης, πως η Ελλάδα κατανοεί και αποδέχεται στον απόλυτο βαθμό τις δηλώσεις του Ερντογάν και των ΗΠΑ για το δικαίωμα προάσπισης της εθνικών συνόρων της. Αυτή η σε απόλυτο βαθμό συμφωνία της Ελλάδας με την πρακτική της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ οδηγεί την κυβέρνηση στο να προχωρήσει σε άμεση εφαρμογή της πολιτικής κατάρριψης τουρκικών ή άλλων αεροσκαφών καθώς και τουρκικών πολεμικών πλοίων που θα παραβιάζουν τόσο τον ελληνικό εναέριο χώρο όσο και τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (και όχι μόνο)...
Η Ελληνική(;) κυβέρνηση, όμως, έχει επιλέξει μία πολιτική που δεν συνάδει με τα ελληνικά συμφέροντα και η οποία δίνει το δικαίωμα περαιτέρω υποβάθμισης (και γελοιοποίησης) της Ελλάδας στον διεθνή χώρο. Αν λάβουμε υπόψη μας τις διεθνείς γεωπολιτικές αλλαγές που εξελίσσονται, τότε αντιλαμβανόμαστε πως αυτή ακριβώς η υποχωρητική πολιτική δημιουργεί σοβαρά ζητήματα τα οποία άπτονται άμεσα με την ελληνική εθνική κυριαρχία και, ενδεχομένως ακόμη και τα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας…
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...