Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας εκτός χρόνου και το Μπαρμπαρός εντός ΑΟΖ

Στην πολιτική οι περισσότερες των αποφάσεων και πράξεων δεν κρίνονται από το αν είναι σωστές ή λάθος, αλλά από τον χρόνο και την στιγμή που λαμβάνουν χώρα και όπως η ιστορία έχει δείξει κερδισμένος είναι αυτός που πράττει τα σωστά πράγματα την κατάλληλη στιγμή.

Είναι φυσικό να θέλει να γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός και έχει και κάθε δικαίωμα άσκησης πίεσης προς τα θεσμικά όργανα για την επίσπευση των εκλογών, είναι όμως λάθος η χρονική στιγμή που επέλεξε να θέσει το θέμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ένας αρχηγός κόμματος που πράγματι πιστεύει στον εαυτό του και που οι δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν το κόμμα του να προηγείται, αλλά τον ίδιο να υστερεί στην καταλληλότητα ως πρωθυπουργός, θα έπρεπε οι κινήσεις του να είναιμελετημένες, έξυπνα τοποθετημένες στον χρόνο και ουσιαστικά χρήσιμες για την πατρίδα, γιατί αυτό είναι τελικά που θα τον αναδείξει ως αξιόπιστο και χρήσιμο για τον τόπο ηγέτη πριν ακόμη εκλεγεί πρωθυπουργός.

Με το τούρκικο ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, την διακοπή των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο, την Τουρκία να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο σε μια σειρά από ζητήματα, αλλά και να εξακολουθεί να κρατά σκληρή στάση σε όλα τα μέτωπα με τον ελληνισμό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να ζητήσει την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με μοναδικό θέμα τα εθνικά, ζητώντας ταυτόχρονα το άμεσο πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ.

Μια τέτοια κίνηση θα έστελνε πολλαπλά μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες, πάντα προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων καθώς:

α) θα έδινε άλλοθι στην κυβέρνηση για μια σκληρότερη στάση απέναντι στην Τουρκία,

β) η ίδια η Τουρκία θα αντιλαμβανόταν ότι η πορεία προς την ΕΕ εξαρτάται από την δική της συμπεριφορά και δεν θα πρέπει να θεωρεί εξασφαλισμένη την ελληνική υποστήριξη

γ) θα έστελνε μήνυμα προς στους υποστηρικτικές της Τουρκίας, σε Αμερική και Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα πρέπει να στρέψουν τις πιέσεις τους προς την Αγκυρα αν θέλουν γρήγορη επίλυση των ό,ποιων ζητημάτων και τέλος, θα ήταν χρήσιμη πολιτικά και για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα καθώς θα τον καθιστούσε αξιόπιστο ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα τον διαφοροποιούσε από τα μέχρι τώρα μονότονα μηδενιστικά αιτήματα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες της εκάστοτε αντιπολίτευσης.

Χάνοντας ο κ Τσίπρας την ευκαιρία να γίνει χρήσιμος για τον τόπο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εύλογα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί: μα εάν δεν μπορεί να είναι για μια στιγμή ουσιαστικά χρήσιμος ως υποψήφιος πρωθυπουργός, πως θα μπορέσει να γίνει χρήσιμος ως πρωθυπουργός;

Στριλιγκάς Γιάννης
Επικοινωνία με τον συντάκτη
Ystriligas@hotmail.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]