Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας μπορεί να "βυθίσουν" το δολάριο

Κινδυνεύει η παντοδυναμία του δολαρίου και των ΗΠΑ
Βετεράνος του Κογκρέσου προειδοποιεί για τα χειρότερα

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Γιατρός, βουλευτής του Τέξας από το 1978 και συνεχώς από το 1989 μέχρι πέρσι όταν αποσύρθηκε, συγγραφέας σημαντικών οικονομικών συγγραμμάτων, τρεις φορές υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ρόναλντ Ερνεστ Πωλ, γνωστός ως Ρον Πωλ, είναι μια ξεχωριστή αμερικανική προσωπικότητα για την μετριοπάθεια και την σωφροσύνη που τον χαρακτηρίζει και για την εκτίμηση και τον σεβασμό που τον περιβάλλει και σε τμήματα της κοινής γνώμης που δεν τον ψήφισαν.

Ο σοφός αυτός βετεράνος της αμερικανικής πολιτικής με προχθεσινή ανακοίνωσή του στιγματίζει την αμερικανική κυβέρνηση για την προπαγανδιστική υστερία περί την πτώση του Μαλαισιανού αεροπλάνου στην Ουκρανία και με άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα προειδοποιεί ότι οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας μπορεί να βυθίσουν το δολάριο.

Στην ανακοίνωσή του για την προπαγανδιστική αποχαλίνωση γράφει:
«Η αμερικανική κυβέρνηση πέρασε περιέργως στη σιωπή στις κατηγορίες της ότι η Ρωσία και οι σύμμαχοί της ήταν αυτοί πού έριξαν το μαλαισιανό αεροπλάνο, με έναν αντιαεροπορικό πύραυλο Buk.
Τα ελάχιστα πού ακούσαμε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ήταν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ήταν αναμεμιγμένη η Ρωσία. Ωστόσο η πολεμική προπαγάνδα είχε επιτυχία στο να πείσει το αμερικανικό κοινό για την ρωσική ενοχή. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ΗΠΑ, με όλους τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους τους διαθέσιμους να καταγράφουν όλα όσα γίνονται στην Ουκρανία, δεν έχουν στην διάθεσή τους αυτήν ακριβώς την απόδειξη του ποιος έκανε τι και πότε.
Όταν τα αποδεικτικά στοιχεία αντιφάσκουν με τις κατηγορίες της κυβέρνησής μας, τα στοιχεία δεν αποκαλύπτονται ποτέ στους πολίτες –για λόγους εθνικής ασφάλειας, φυσικά. Κάποιες ανεξάρτητες πηγές υποστηρίζουν ότι ο χώρος συντριβής του αεροσκάφους αποκάλυψε ότι οι τρύπες από σφαίρες μπορεί να προέρχονται από μαχητικό αεριωθούμενο. Αν αληθεύει, η διαπίστωση ενοχοποιεί την Δυτικήν Ουκρανία.
Ερωτήματα παραμένουν για το σχετικό σοβαρό διεθνές περιστατικό. Κρίμα που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε στην κυβέρνησή μας πως θα μας πει την αλήθεια και θα μας παρουσιάσει τα αποδεικτικά στοιχεία»…
Στο άρθρο του εναντίον των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, ο δρ. Ρον Πωλ τις χαρακτηρίζει «Βαρύ σφάλμα που μπορεί να βυθίσει το Δολάριο»

Προειδοποιεί ότι «οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θα κλιμακώσουν μιαν ήδη υψηλή ένταση και τελικά θα βλάψουν την αμερικανικήν οικονομία. Οι επιπτώσεις των κυρώσεων στο δολάριο μπορεί να μη γίνουν βραχυπρόθεσμα αισθητές, αλλά μακροπρόθεσμα αποτελούν άλλο ένα βήμα προς τον θάνατο του δολαρίου ως διεθνούς αποθεματικού νομίσματος.»

Αναφερόμενος στις αμερικανικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες να ακολουθήσουν τις αμερικανικές αποφάσεις για την εφαρμογή κυρώσεων και στην επιβολή προστίμων δισεκατομμυρίων σε όσες δεν συμμορφώνονται, ο δρ. Ρον Πωλ γράφει:
«Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα απαυδήσουν να λειτουργούν σαν δωρεάν αστυνόμοι της αμερικανικής κυβέρνησης και να πληρώνουν πρόστιμα δισεκατομμυρίων κάθε φορά που κάνουν συναλλαγές όχι της αρεσκείας της Ουάσιγκτων».
«Ήδη- γράφει- ευρωπαϊκές τράπεζες διακόπτουν δεσμούς με Αμερικανούς υπηκόους και επιχειρηματίες λόγω της αυστηρής συμμόρφωσης που απαιτούν πρόσφατοι αμερικανικοί φορολογικοί νόμοι. Η επιδίωξη του I.R.S. (αμερικανικού ΣΔΟΕ) να αναρροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερα δολάρια από παντού στον κόσμο, έχει κάνει τους Αμερικανούς παρίες του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Καθώς τα βάρη που η Ουάσιγκτων φορτώνει στις ευρωπαϊκές τράπεζες γίνονται βαρύτερα, ολοένα και περισσότερες θα μειώνουν την έκθεσή τους στις ΗΠΑ και στο δολάριο, τελικά αφήνοντας τις ΗΠΑ σε απομόνωση».
«Μια άλλη συνέπεια των κυρώσεων είναι ότι θα φέρουν τη Ρωσία πιο κοντά στους συμμάχους της των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική). Οι χώρες αυτές αντιπροσωπεύουν περισσότερο του 40% του παγκόσμιου πληθυσμού, έχουν συνολικό οικονομικό μέγεθος περίπου ίσο με των ΗΠΑ και της ΕΕ και διαθέτουν σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές. Η Ρωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους πετρελαιοπαραγωγούς του κόσμου και εφοδιάζει την Ευρώπη με μέγα ποσοστό του φυσικού αερίου της. Η Βραζιλία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο βιομηχανικό τομέα στην αμερικανική ήπειρο και είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγές εθανόλ. Η Κίνα έχει μεγάλο ορυκτό πλούτο και είναι ο μεγαλύτερος στο κόσμο παραγωγός τροφίμων. ΄Ηδη Ρωσία και Κίνα υπογράφουν συμφωνίες για την διεξαγωγή του μεταξύ τους εμπορίου με χρησιμοποίηση των εθνικών τους νομισμάτων αντί του δολαρίου, τάση η οποία, αν επεκταθεί, θα διαβρώσει περισσότερο τη θέση του δολαρίου στο διεθνές εμπόριο.
Ίσως ακόμη σημαντικότερο, η Κίνα, η Ρωσία και η Νότια Αφρική μαζί παράγουν σχεδόν τα 40% του χρυσού στον κόσμο, γεγονός που θα παίξει ρόλο αν οι BRICS αποφασίσουν να καθιερώσουν ένα νόμισμα με ισοτιμία χρυσού για να αναμετρηθεί με το δολάριο».
Και η Διάγνωση ενός Γιατρού

Στη συνέχεια του άρθρου του, ο βετεράνος Αμερικανός πολιτικός τονίζει τις ακόλουθες -πρωτάκουστες ίσως στην Ουάσιγκτων- διαπιστώσεις:
«Οι σχεδιαστές της αμερικανικής πολιτικής δεν καταφέρνουν να συνειδητοποιήσουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ο παγκόσμιος ηγεμόνας που ήταν στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Αποτυγχάνουν να καταλάβουν ότι οι εξουσιαστικές πράξεις τους απέναντι σε άλλες χώρες, ακόμη και σε αυτές που θεωρούνται φίλες, έχουν σημαντικά διαβρώσει οποιαδήποτε καλή θέληση μπορεί να υπήρχε προηγουμένως.
Και αποτυγχάνουν να κατανοήσουν πως υποτίμηση του δολαρίου επί 70 χρόνια έχει φέρει τον υπόλοιπο κόσμο στα άκρα. Να μια αιτία της δημιουργίας του Ευρώ, να γιατί η Κίνα πάει να διεθνοποιήσει το νόμισμά της, να γιατί άλλες χώρες στον κόσμο επιζητούν να διαπραγματευθούν νομισματικούς και εμπορικούς συνεταιρισμούς.
Ο υπόλοιπος κόσμος κουράσθηκε να χρηματοδοτεί τα τεράστια χρέη της αμερικανικής κυβέρνησης και κουράσθηκε να παράγει και να εξάγει στις ΗΠΑ προϊόντα αξίας τρισεκατομμυρίων, μόνο για να εισπράττει όλο και πιο «πέτσινα» δολάρια σαν πληρωμή.
Η αμερικανική κυβέρνηση στηρίχθηκε πάντοτε στη συνεργασία άλλων χωρών για να διατηρήσει για το δολάριο την εξέχουσα θέση. Αλλά η διεθνής υπομονή εξαντλείται, ειδικώτερα όταν η τακτική του καρότου και του ροπάλου των τελευταίων χρόνων έχει γίνει μόνο ρόπαλο, χωρίς καρότο. ΄Αν ο πρόεδρος Ομπάμα και οι διάδοχοί του συνεχίσουν την βάναυση τακτική να επιβάλλουν κυρώσεις σε κάθε χώρα που κάνει κάτι το οποίο δεν αρέσει στην αμερικανική πολιτική ηγεσία, αυτό θα οδηγήσει περισσότερες χώρες να αποφεύγουν το δολάριο και θα επιταχύνει το γλίστρημα του δολαρίου στην ασημαντότητα»
καταλήγει ο δρ. Ρον Πωλ.

Πηγή Ολυμπία

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]