Τρίτη, Ιουνίου 26, 2012

Ίμια και πόλεμος των μυστικών υπηρεσιών

 • Πώς χάθηκαν οι Τούρκοι κομάντος που αποβιβάστηκαν στα Ίμια
 • ΕΥΠ - Η μυστική δράση των Ελλήνων κατασκόπων

Η ιστορία των Ιμίων είναι γνωστή σε όλους. Επίσης γνωστό είναι και το ότι όλοι οι τούρκοι κομάντος που "πάτησαν" στα Ίμια, κατέληξαν νεκροί. Έχουν γραφτεί πάρα πολλές εκδοχές για τους παράξενους θανάτους των τούρκων καταδρομέων και πρέπει να σημειωθεί πως οι περισσότερες προσεγγίσεις ξεφεύγουν στην δημιουργία μύθων. Πολύ λίγοι γνωρίζουν (τόσο στην Τουρκία όσο και άλλες πιθανά εμπλεκόμενες χώρες) τι πραγματικά συνέβη στην τουρκική καταδρομική ομάδα και είναι απολύτως βέβαιο πως δεν πρόκειται να μιλήσουν σε κανέναν.

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε από τον Όμηρο Φωτιάδη, γεωπολιτικό αναλυτή και αποτελεί την ορθότερη προσέγγιση που υπήρξε για το θέμα των αιφνίδιων θανάτων των τούρκων καταδρομέων και αξίζει να το διαβάσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή, αφού ο συντάκτης του δεν προσπάθησε να συγκεντρώσει "νούμερα τηλεθέασης", ούτε "κλικς" από το διαδίκτυο.

Γράφει ο Όμηρος Φωτιάδης

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ - ΙΜΙΑ 1996

Ενώ η ένταση και η κρίση μεταξύ της Ελλάδα και της Τουρκίας κορυφώνονταν, και ο Ελληνικός Στόλος ελάμβανε θέσεις μάχης στο Αιγαίο, Μονάδες του Στρατού βρίσκονταν κυριολεκτικά με το δάχτυλο στην σκανδάλη, ο τότε Αρχηγός της ΕΥΠ, Ναύαρχος κ. Βασιλικόπουλος, ζήτησε ακρόαση από τον τότε πρωθυπουργό, κ. Κ. Σημίτη, μια μέρα πριν την αποβίβαση των Τούρκων στρατιωτών στα Ίμια. Ούτε κάθισμα δεν πρόσφεραν στον κ. Βασιλικόπουλο κατά την διάρκεια της αναμονής του… ο Κ. Σημίτης απαξίωσε να δεχθεί τον Αρχηγό της ΕΥΠ. Ο Βασιλικόπουλος εκλιπαρεί να δει έστω κάποιον Υπουργό, καθώς τα ζητήματα που θέλει να θέσει είναι επείγοντα και υψίστης σημασίας…

Γιατί επέμενε ο κ. Βασιλικόπουλος τόσο έντονα να δει τον Σημίτη;

Η ΕΥΠ από μήνες πριν ήξερε με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις και τα σχέδια των Τούρκων και είχε ενημερώσει τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης. Με το ξέσπασμα ης κρίσης, η ΕΥΠ κινητοποίησε κατάλληλα δεκάδες πράκτορές της στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ακόμη και μέσα στα άδυτα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού. Γνωρίζαμε κάθε λεπτομέρεια, κάθε κίνηση των Τούρκων. Η ΕΥΠ κατάφερε και υπέκλεψε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ υψηλόβαθμων Τούρκων στρατιωτικών, στην οποία δίνονταν εντολή να μεταφερθεί ομάδα κρούσης Τούρκων κομάντος από την Κωνσταντινούπολη για να καταλάβει μια από τις νησίδες των Ιμίων.

Υπήρχε όλος ο χρόνος, να αποφύγει η Ελλάδα την ταπείνωση και τα μελλοντικά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα. Απλά πράγματα… η μία νησίδα των Ιμίων ήταν αφύλαχτη. Οι Τούρκοι το γνώριζαν και την κατέλαβαν με μια επιχείρηση «αποβίβασης» η οποία ήταν για γέλια. Εάν άκουγαν τον κ. Βασιλικόπουλο, οι Τούρκοι ποτέ δεν θα πατούσαν στα Ίμια. Δεν θα φτάναμε να υποστείλουμε την Σημαία μας, ούτε να λέμε μέσα από το βήμα της Βουλής «ευχαριστώ» στους αμερικάνους.

Επίσης, ολόκληρη η αιχμή του δόρατος του Τουρκικού Στρατού στον Έβρο, η 9η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, η οποία είχε λάβει επιθετική διάταξη και προχώρησε στους χώρους εφόρμησης της, είχε κωλύσει μέσα στα πλημμυρισμένα νερά του Έβρου. Όλα τα άρματα των Τούρκων, βρίσκονταν κάτω από το νερό μέχρι το ύψος του πύργου τους. Η Ελλάδα είχε στρατηγικό και τακτικό πλεονέκτημα ανέλπιστο. Η καλύτερη Ταξιαρχία αρμάτων του Τουρκικού Στρατού, ήταν ακίνητη και έτοιμη να καταστραφεί σε λίγα λεπτά από το Ελληνικό πυροβολικό. Η παρακώλυση της Ταξιαρχίας, έφερε σε τεράστια ταραχή τις Τουρκικές δυνάμεις. Ανατράπηκαν όλα τα επιθετικά τους σχέδια. Η καταστροφή τους σε περίπτωση σύγκρουσης στον Έβρο θα ήταν θέμα ωρών.

Πλήθος άλλα στοιχεία είχε στην διάθεσή του ο Αρχηγός της ΕΥΠ. Η ΕΥΠ είχε ενεργοποιήσει εκατοντάδες πράκτορές της μέσα στα βάθη της Τουρκικής ενδοχώρας. Στρατηγικές γέφυρες, κέντρα διοίκησης, υποδομές, τηλεπικοινωνίες και εκατοντάδες άλλοι στόχοι, ήταν έτοιμοι να καταστραφούν, προκαλώντας πραγματικό χάος στην Τουρκία. Αρκούσε μόνο η εντολή ανάληψης δράσης.

Οι Έλληνες πολιτικοί προϊστάμενοι του κ. Βασιλικόπουλου απαξίωσαν να μιλήσουν με τον Αρχηγό της Ελληνικής Μυστικής Υπηρεσίας, τις τόσο κρίσιμες αυτές ώρες. Εάν ο κ. Βασιλικόπουλος εισακούονταν, η τροπή των γεγονότων θα ήταν πολύ διαφορετική. Σε καμία περίπτωση η Τουρκία δεν θα έβγαινε κερδισμένη σε κανένα επίπεδο.

Χάσαμε στα Ίμια τρεις λαμπρούς αξιωματικούς μας, με την πτώση του ελικοπτέρου μας. Πιθανόν το ελικόπτερό μας να καταρρίφθηκε από τους Τούρκους κομάντος στα Ίμια. Η επίσημε εκδοχή ήταν ότι κατέπεσε 1.5 μίλι μακριά από τα Ίμια. Ποτέ δεν είπαν ότι το κράνος ενός πιλότου βρέθηκε μήνες αργότερα στα δίχτυα ενός ψαρά της Καλύμνου δίπλα στις ακτές των Ιμίων. Όσοι γνωρίζουν πως είναι τα κράνη των πιλότων θα βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους…

Μυστηριώδεις Απώλειες

Μετά λίγους μήνες η περιβόητη «ομάδα Καρντάκ» των Τούρκων κομάντος που κατέλαβαν τα Ίμια συμμετείχε σε άσκηση στον Κόλπο της Μαρμαρίδας. Η ομάδα αυτή πήγαινε στις ασκήσεις ως ομάδα πρότυπο υπό τις διαταγές του Τούρκου Ταγματάρχη Ζεκί Σεν. Ο Ζεκί Σεν, ήταν ένας λαμπρός αξιωματικός των Καταδρομών, μέλος της SAT Μονάδος Ειδικού Πολέμου της Τουρκίας. Ο Ζεκί Σεν ήταν αδειούχος κατά την προαναφερόμενη άσκηση… Η «ομάδα Καρντάκ» απογειώθηκε με ελικόπτερο COUGAR για να εκτελέσει αεραπόβαση. Ξαφνικά σφοδρή έκρηξη καταστρέφει το ελικόπτερο, το πλήρωμα του και την «ομάδα Καρντάκ». Αύτανδρο βυθίζεται στα νερά της Μαρμαρίδας.

Μαζί με τον Σακί Σεν, απουσίαζαν άλλα δύο μέλη της «Ομάδας Καρντάκ». Τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι υπήρξε Ελληνικό σαμποτάζ, εκδίκησης για τα Ίμια. Άλλοι ανέφεραν ότι Ελληνικό Μιράζ τους κατέρριψε. Άλλοι ότι Ελληνικό υποβρύχιο έβαλε με το πυροβόλο του και το κατέρριψε.

Η «ομάδα Καρντάκ» διαλύθηκε. Οι δύο παρασημοφορημένοι κομάντος που απουσίαζαν μεταφέρθηκαν σε άλλες μονάδες καταδρομών. Ο Αρχηγός τους Ζεκί Σεν, αποσπάστηκε μυστικά στην Γεωργία ως προσωπικό του ΟΗΕ.

Μετά δύο μήνες με διαφορά 3 ημερών, φεύγουν από την ζωή και οι δύο επιζώντες Τούρκοι κομάντος… και οι δύο σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα… Μέσα στο ίδιο έτος, 1996, και οι 12 Τούρκοι κομάντος των Ιμίων, δεν ήταν πλέον στην ζωή… έμεινε μόνο ο Αρχηγός τους.

Τα ίχνη του Ζεκί Σεν χάθηκαν… ώσπου το 2003, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη. Στις 6 Μαΐου του 2003, ο Ζεκί Σεν γιόρτασε τα γενέθλια του με την κοπέλα του και τους φίλους του σε γνωστό κλαμπ της Κων/πόλης (LAILA) στην Περιοχή Ορτάκιοϊ (Ortaköy). Την νύχτα των γενεθλίων την πέρασε στο κοντινό ξενοδοχείο “CIRAGAN PALACE HOTEL”, παλαιό παλάτι του Σουλτάνου.

Την επόμενη μέρα, το μεσημέρι στις 3.30 μ.μ., ο Ζεκί Σεν πήγε στην πλατεία Ταξίμ και μπήκε στο McDonald και αγόρασε ένα χάμπουργκερ. Μόλις βγήκε από το φαστ φουντ, δέχθηκε την επίθεση τριών νεαρών, οι οποίοι τον κατακρεούργησαν με μαχαίρια και διέφυγαν στα στενά σοκάκια της Πόλις…

Κανείς δεν ξέρει την αλήθεια για τον χαμό της «ομάδας Καρντάκ» …
Ούτε και εμείς δεν θα την μάθουμε ποτέ… Θεία Δίκη;
Ή μήπως η ίδια η Τουρκία είχε λόγους να τους κλείσει το στόμα;
Τότε γιατί τους παρασημοφόρησε;
Λέτε να αληθεύουν τα όσα έγραψαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι…;»

Τέλος, να σημειώσουμε πως η μυστική δράση των Ελλήνων κατασκόπων είναι αξιοσημείωτη, με καταγεγραμμένες τεράστιες επιτυχίες και απολύτως αξιέπαινη. Δυστυχώς, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους πολιτικούς προϊσταμένους των μυστικών υπηρεσιών της πατρίδας μας, οι οποίοι καταστρέφουν τους καλύτερους, για να μπορούν να αναδειχθούν οι "δικοί" τους.
Σημείωση: Το κείμενο αυτό πρωτοδημοσιεύθηκε στο τεύχος 9 του περιοδικού «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» (Μάρτιος-Απρίλιος 2008), με τίτλο «ΕΥΠ-Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ».

16 σχόλια:

 1. ΚΩΝ/ΝΕ ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΤΟΝ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το ερωτημα ειναι γιατι ο βασιλικοπουλος επεμενε
  να ενημερωσει τον σημιτη, και καποιους απο το υπουργικο συμβουλιο, και δεν ενημερωσε αμεσως τον λυμπερη και τους τρεις αρχηγους.
  εαν ο βασιλικοπουλος νομιζε οτι ανθρωποι σαν τον σημιτη και τον παγκαλο θα διαχειριζοταν μια κριση τετοιου μεγεθους, αφηνοντας ταυτοχρονα μη ενημερωμενους την ηγεσια των ε.δ. των οποιων ηταν ζωντανο μελος ο ιδιος, τοτε αβιαστα βγαινει το συμπερασμα οτι ο βασιλικοπουλος ηταν βλακας.
  οποτε μαλλον ο συγγραφεας γραφει ανακριβειες.
  η ιστορια με τα ιμια, ηταν το πρωτο ξεβρακωμα της μεταπολιτευτικης κοπρου του αυγειου.
  η κριση της οικονομιας ειναι το τελευταιο ξεβρακωμα της αυτης κοπρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγχαρητήρια για το ωραίο και πλήρως ενημερωτικό έργο σου.
  Το άρθρο αυτό καταδικνύει ένα τεράστιο θέμα. Κατα πόσο οι εκάστοτε κυβερνήσεις παίξαν ρόλο δυσμενή για τα εθνικά μας συμφέροντα. Ο πόνος για την αγαπημένη μου και μονάκριβη πατρίδα είναι μεγάλος και ματώνω στη σκέψη ότι το κακό προέρχεται απο εμάς τους ίδιους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μετά τα Ίμια, οι Έλληνες ψήφισαν τον Σημίτη πρωθυπουργό τον Σεπτέμβριο του ιδίου χρόνου, για να πάει στην Μαδρίτη το 1997 και να αναγνωρίσει στους Τούρκους ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο. Μία καραμπινάτη προδοσία, τα αποτελέσματα της οποίας πληρώνουμε μέχρι σήμερα, με τις αμφισβητήσεις των θαλασσίων συνόρων μας, τα γκριζαρίσματα και τις συνεχείς παραβάσεις/παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου μας.

   Παρ' όλα αυτά, ακόμη και μετά το ξεπούλημα της Μαδρίτης κι εκείνο του Ελσίνκι (1999) και μετά από την ληστεία του ΧΑΑ, οι Έλληνες τον επιβράβευσαν ξανά με την ψήφο των στις 9/4/2000. Θλιβερό, αλλά αληθές!

   Διαγραφή
  2. Kαι το ὰλλο ωραὶο εὶναι ὸτι και σὴμερα λουζὸμαστε την Σημιτικὴ συμμορὶα (Στουρνὰρας και σὶα),δια χειρὸς Σαμαρὰ.

   Διαγραφή
 4. ΚΩΝ/ΝΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ Νο 13 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "Forbidden HISTORY". ΝΟΜΙΖΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ... ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΟΥΣΕΣ ΞΑΝΑ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΑΜΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. τα γεγονότα ... ισχύουν, τα συμπεράσματα ... βράστα κι'άστα. είναι, μάλλον, απλό: δεν το ήθελαν οι αμερικάνοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. μια ζωή μετά από κάθε τραγικό επεισόδιο μεταξύ ημών και των τούρκων και αφού ως συνήθως προσπαθούμε να γλύψουμε τις πληγές μας και να ξεχάσουμε το τραγικό αποτέλεσμα της άνισης μάχης, κυκλοφορούμε ιστορίες που έχουν σαν μονο σκοπό να μας κάνουν να αισθανθούμε "καλυτερα" ,ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ "Χαμένοι" ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ και ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. >καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.<

  Δεν έχω δει άλλο ιστολόγιο να απαγορεύει τους συνδέσμους. Γιατί γίνεται αυτό; Πώς να κάνει κανείς παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν είμαι κατάσκοπος και πρακτορας ή πρακτορίσκος όπως εσείς αλλά το σενάριό σας έχει τουλάχιστον έκα κενό:Αν ο Βασιλικόπουλος τα ήξερε όλα πριν από μήνες όφειλε να ενημερώσει την πολιτική και μόνον ηγεσία,που τότε ηταν η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου.Γιατί τα κρατούσε;για τον εαυτό του;Πρέπει μάλλον να δείτε κι άλλες ταινίες και να διαβάσετε κι άλλο Λε Καρέ γιατί παιδάκια αυτά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά...δεν είναι φτιάχνω πύργους με τα κουβαδάκια μου στην άμμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο Βασιλακόπουλος είχε μία σειρά από πληροφορίες λόγω δραστηριοτήτων Ελληνικών υπηρεσιών επί μακρόν μέσα στην Τουρκία. Εκείνο το βράδυ είχε επιπρόσθετες (που αφορούσαν ιδιαίτερα τον Έβρο και έκθεση σημαντικού τμήματος του τουρκικού στρατού που είχε κολλήσει στην λάσπη...) και θέλησε να δώσει "στίγμα" για την δυνατότητα άμεσης αντίδρασης, εάν υπήρχε πολιτική βούληση. Κανένας διοικητής σχετικών υπηρεσιών δεν δίνει καθημερινή και πλήρη αναφορά στους ανωτέρους, παρά μόνο εάν του ζητηθεί, εάν υπάρξει σημαντικό πρόβλημα ή εάν την καταθέσει στην εβδομαδιαία απόρρητη αναφορά προς τον πρωθυπουργό. Ο Σημίτης μόλις είχε γίνει "πρωθυπουργός". Δεν είχε ιδέα, ακόμη και εάν ο ίδιος ή ο Βασιλακόπουλος είχε τις καλύτερες προθέσεις για ενημέρωση. Η άρνηση του Σημίτη (και των άλλων) να τον δεχτούν, αυτό είναι θέμα προς έλεγχο. Κανένα κενό δεν υπάρχει, τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν τα διαδικαστικά. Και τι με έκανες να θυμηθώ τώρα..., ένα ποιηματάκι που λέει: Αγγελικούλα ζάχαρη, Αγγελικούλα μέλι, Αγγελικούλα κρύο νερό που πίνουν οι Αγγέλοι... (άσχετο, αλλά όσοι γνωρίζουν, κατάλαβαν)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΑ...ΝΩΡΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ.ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΣ.ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΠΟΛΛΑ,ΑΣ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΑΥΤΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ ΕΙΝΕ ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΜΕΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΕΝΝΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΑΥΤΟΣ ΤΙΝ ΣΙΝΤΑΞΙΤΟΥ ΤΙΝ ΧΑΡΙΣΕ ΚΑΠΟΥ ΠΟΥ ΠΙΑΝΙ ΤΟΠΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ωραιο το κειμενο
  Εγω θα πω μονο 1 η Πολιτικιμαs ειναι
  για κλαματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 13. Ουάο! Έχουμε τόση ανεπτυγμένη κατασκοπεία στα βάθη της Τουρκιάς; Αρκεί να... αεριστεί ο πρωθυπουργός μας και αμέσως τους γκρεμίζουμε τις γέφυρες, τους προκαλούμε χάος και στοχοποιούμε όσες βέσπες τους έχουν κολήσει στην λάσπη!!! Α, θα κοιμηθώ μες την καλή υπερηφάνεια, σήμερα...
  Αλλά τότε γιατί, ρε μεγάλε, δεν μάθαμε ποτέ πού βρίσκεται έστω και ένας αγνοούμενος τής Κύπρου;

  Και κάτι προς τον 2ο σχολιογράφο:
  Η ΕΥΠ ΔΕΝ είναι ούτε ζωντανό ούτε ψόφιο μέλος των ενόπλων δυνάμεων. Πολιτική υπηρεσία είναι, διαφορετικό υπουργείο την εποπτεύει και στην πολιτική ηγεσία λογοδοτεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Kai o shmiths kai h tsiler me ton thanato twn stratiwtikwn petyxan na edraiwsoyn thn paroysia toys. O stratos gi aytoys eprepe na xtyphthh, opws k to ethniko fronhma

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...