Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα πέσει φωτιά να μας κάψει


Προκαλούν τον κόσμο οι αλήτες, εξευτελίζουν τον Γέροντα γιατί θέλουν να μας ρίξουν στη φάκα του αποπροσανατολισμού, τη στιγμή που εξελίσσονται ύψιστης σημασίας ζητήματα για το μέλλον της πατρίδας…

Η είδηση:
Προκαταρκτική σε βάρος αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση Εφραίμ!
Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν την ευθύνη για την εκτέλεση της απόφασης σχετικά με την προσωρινή κράτηση του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ευάγγελος Μπακέλος έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάμπρο Τσόγκα να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Στην παραγγελία του αναφέρει ότι οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο Αγιον Όρος όφειλαν να εκτελέσουν το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών σε βάρος του ηγούμενου Εφραίμ για την υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής με το Δημόσιο και να τον οδηγήσουν φρουρούμενο στο Κέντρο Υγείας των Καρυών προκειμένου να ξεπεράσει εκεί το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.
Ως γνωστών, ο ηγούμενος Εφραίμ παρέμεινε φρουρούμενος στο κελί του στη Μονή Βατοπεδίου, μετά το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε παραμονή των Χριστουγέννων, κι έμεινε εκεί, μέχρι την ανάρρωσή του, τρεις μέρες αργότερα, οπότε οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και μετέπειτα στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται έκτοτε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το πιο σύντομο ανέκδοτο: Ανεξάρτητη δικαιοσύνη
Η αυτογελοιοποίηση της δικαιοσύνης συνεχίζεται. Αντί να αναλογισθούν κατά πόσον διαπράττουν οι ίδιοι παράβαση καθήκοντος, όταν αφήνουν ελεύθερους ειδεχθείς εγκληματίες που βγάζουν μαχαίρια και παίρνουν σβάρνα τους Έλληνες πολίτες, στρέφονται κατά αυτών που άφησαν έναν άρρωστο και εμφανώς αδίκως διωκόμενο γέροντα να νοσηλευθεί στο σημείο της αρχικής νοσηλείας του. Ζούμε νοσηρές καταστάσεις.

Το περιστατικό μου θυμίζει το εξής περιστατικό από τον βίο της Αγίας Ματρώνας, Ρωσίδας Αγίας του 20ου αιώνα. Το σοβιετικό καθεστώς επεδίωξε πολλές φορές να τη συλλάβει, αλλά πάντοτε σωζόταν με θαυματουργικό τρόπο. Κάποια στιγμή που είχε μεταβεί στο σπίτι της, στο κέντρο της Μόσχας, ένας αστυνομικός για να τη συλλάβει, η Αγία του είπε: “Άσε με εμένα, είμαι γριά και δεν θα πάω πουθενά, τρέξε τώρα στο σπίτι σου να σώσεις της γυναίκα σου που κινδυνεύει.”
Τα λόγια της Αγίας ειπώθηκαν με τρόπο που έπεισε τον αστυνομικό να την αφήσει εκεί και να τρέξει στο σπίτι του. Εκεί βρήκε το διαμέρισμά του να έχει πιάσει φωτιά από το γκάζι και τη γυναίκα του να έχει αρπάξει φωτιά κι αυτή. Μόλις που πρόλαβε να τη σώσει (είχε ήδη υποστεί σοβαρά εγκαύματα), χάρη στην προειδοποίηση της Αγίας. Αφού πήγε να την ευχαριστήσει, την άλλη μέρα παρουσιάστηκε στους ανωτέρους του και τους είπε: “Δεν μπορώ να συλλάβω τη Ματρώνα, διότι έσωσε τη γυναίκα μου”.

Μακάρι να αξιωνόμασταν και εμείς τέτοιων θαυμάτων. Δυστυχώς η νεοελληνική κοινωνία είναι χειρότερη από τη σοβιετική κοινωνία της εποχής του Στάλιν. Εκεί υπήρχε ακόμη λίγη ανθρωπιά. Εδώ τίποτα… Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης είναι προσανατολισμένοι στο “καθήκον”…

“Θα μας κάψει ο Θεός”, έλεγαν οι παλιοί και δεν είναι τυχαίο ότι περνάμε αυτή την κρίση που περνάμε όταν οι κρατικοί λειτουργοί έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο θρασείας ασέβειας.

ΥΓ: Ο κ. εισαγγελέας πρέπει να μας πει αν μπήκαν νομιμα στο Όρος και αν είχαν άδεια από το υπουργείο των Εξωτερικών. Αυτά τα ολίγα και αν απαντηση κανείς εμένα να με χ…………..ι

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Aποδιοπομπαίος ο γέροντας Εφραίμ, αποδιοπομπαία και η ΕΛΑΣ. Ό,τι νομίζουν τους βολεύει, όποτε τους βολεύει. Είναι φανερό ότι η παρανοϊκή εμμονή τους να παραμείνουν στην εξουσία και να εκτελέσουν όσα τους έχουν παραγγείλει τα άνωθεν αφεντικά τους έχει οδηγήσει στην παράνοια. Ο Στάλιν δεν ήταν τίποτε μπροστά τους. Νέρωνες, Καλιγούλες και Λουδοβίκοι μας κυβερνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Εφραιμ ειναι παιδι του Ιωσηφ...
    ο Ιωσηφ δεν θα αφησει το παιδι του πολυ στην φυλακη...
    και θα το δοξασει παρα πολυ...
    οσο για τον gogo,δεν θα βρη μαντιλι να κλαψει...
    ερχονται οι αποκριες,ερχονται τα βαρελοτα...
    καιρος τους πια.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΞΥΛΑ.
    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ.
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ
    ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ
    ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ.
    ΞΥΠΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας "κυβερνουν" αυτους που ηθελε η καρδια μας .
    Κλεφτες , ψευτες , λαμογια , απατριδες , προδοτες , αχρηστοι , ανωμαλοι και αμορφωτοι.
    Οι εξουσιες ειναι ο καθρεπτης μας .
    Σομοδα και Γομορα το Εθνος των Ελληνων !Η Σαρα και η Μαρα !
    Οχι μονο φωτια μας αξιζει αλλα και τετοια δυστυχια που θα περασουν πολλες γενεες να ξεχασουμε .
    Ελπιζω μονο να ειναι προς γνωση και συμμορφωση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουλάχιστον ας προσευχόμαστε, να νηστεύουμε και να μετανοούμε μήπως καιμας λυπηθεί ο Θεός. Πάντα υπάρχει η ελπίδα και ποτέ δεν είναι αργά. Απομακρυνθήκαμε απο τη πίστη μας και χάσαμε τον μπούσουλα και τις ψυχές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. POLY KALA TA SXOLIA SAS .
    AS SYNEXIZETE NA AFYPNIZETE TOYS YPOLOIPOYS GIATI TA
    MME KAI H KALOPERASH FERAN LITHARGO BATHY.
    DYSTYXWS , PAR OLH THN OIKONOMIKH KRISH KAI TON AFANISMO TWN PERISOTERWN ERGATIKWN DIKAIOMATWN , ENAS
    MEGALOS ARITHMOS ELLHNWN ZEI AKOMA STON KOSMO TOY .
    TA GEGONOTA TREXOYN ME TAXYTHTA KAI THA ODHGHSOYN THN
    ELLADA SE ENA KSAFNIKO TRAGIKO TELOS. OI ELLHNES DEN TO BLEPOYN ENW H ASYDOSIA TWN KYBER- NONTWN FTANEI STO KATAKORYFO.
    PERIMENOME NA ERTHOYN TA XEIROTERA.
    EXOME, OMWS, ELPIDA KAI ODHGO MAS TON KYRIO MAS IHSOY XRISTO .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]