Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί κλείνουν τόσο νωρίς τα σχολεία;


Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε σήμερα στον εκπαιδευτικό χώρο ηανεξήγητη πρόωρη λήξη του διδακτικού έτους , με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Παιδείας.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για απόφαση η οποία ελήφθη με εντολή άνωθεν, προκειμένου τα σχολεία να είναι ελεύθερα σε περίπτωση που χρειαστεί να ¨στηθούν¨ κάλπες για εθνικές εκλογές.

Οι συζητητές ενίσχυαν αυτό το σενάριο , έχοντας ως δεδομένο και την πρόσφατη δήλωση της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου η οποία επέκρινε την πρόωρη λήξη των μαθημάτων, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία τελευταία χρόνια η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων είχε ως εξής:
14–5-2010
15-5-2009
20-5-2008

Πάντως το υπ. Παιδείας μέχρι στιγμής δεν έδωσε καμία εξήγησης για την ξαφνική απόφαση να λήξει το διδακτικό έτος στα Γυμνάσια και Λύκεια στις 10 Μαίου, μία εβδομάδα μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Λέτε μετά τις μαθητικές εξετάσεις, να δώσει και ο Ελληνικός λαός εξετάσεις πολιτικής ωριμότητας;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Μια άλλη εξήγηση ίσω να είναι η εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 1ης Ιουνίου. Μήπως φοβούνται ότι μόλις δουν το μισθό τους οι εκπαιδευτικοί, δε θα ολοκληρώνονταν οι εξετάσεις; Γιατί ο αφελής πλην συμπαθής κλάδος τους, πιστεύει ότι δε θα θιγεί επειδή είναι οι πλέον χαμηλόμισθοι του δημόσιου τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η υπαλληλος της Bildeberg αποφασιζει και διαταζει μονη της..
    Ολοι ευχαριστημενοι. Εκπαιδευτικοι,μαθητες, συν λιγοτεροι ποροι για το εκπαιδευτικο μας συστημα...
    Ο λαος μας βυθιζεται απο τα νεανικα του χρονια.
    Η χειραφετηση των μαζων ειναι ευκολοτερη σε ενα αμορφωτο κοινο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όλα τα παραπάνω συν η ρευστή κατάσταση με την Τουρκία, Σκόπια κλπ, ε για παν ενδεχόμενο η γυναίκα το κλείνει το μαγαζάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9 Απριλίου 2011 11:02 π.μ.
    Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι. Δεν ξέρω για τους συνδικαλιστές, αλλά στους "δασκάλους" που δουλεύουν στα σχολεία η ανακοίνωση ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών. Αλλά ποιός τους δίνει σημασία; Εμπλέκονται στη διαδικασία μήπως για να τους ρωτήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΒΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι έγινε μεγάλε; τα μπε πότε θα τα αρχίσεις; ή στο συγκεκριμένο θέμα δεν σας μοίρασαν ακόμη τις παρεμβάσεις που πρέπει να γράφετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]