Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοραντής για την ελληνοτουρκική φιλία


Στο συνοθύλλευμα δηλώσεων, τοποθετήσεων διαφόρων "αστέρων" και φίλων του πνεύματος της διαβόητης Ελληνοτουρκικής φιλίας, μαθαίνουμε πως πάρα πολλά λέγονται, μαθαίνουμε πως πάρα πολλά γίνονται και ακόμη περισσότερα είναι αυτά που δεν μαθαίνουμε ενώ γίνονται. Με δεδομένη την "τάση" του νεο-οθωμανισμού που έχει εκφράσει ο ίδιος ο Νταβούτογλου, για την μεγάλη Τουρκία που θα επεκταθεί στα Βαλκάνια και με επίσης δεδομένη την στρατηγική πολιτική επέκτασης των γειτόνων μας ίσως κάποιοι ένθερμοι οπαδοί (και όχι σκεπτικιστές) της πολυδιαφημιζόμενης Ελληνοτουρκικής φιλίας, θα έπρεπε να σκέφτονται διπλά και ίσως δεκαπλά τι λένε, τι κάνουν και κυρίως που οδηγούνται οι εξελίξεις των... πρωτοβουλιών τους.
Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κύριος Ιωάννης Κοραντής, γνωστός για την ευαισθησία του στα Ελληνοτουρκικά θέματα, δραττόμενος της ευκαιρίας, απαντάει σε επιστολή κάποιου Παναγιώτη Γερμανή, που δημοσιεύθηκε στον τουρκικό τύπο.

Η τοποθέτηση Ι. Κοραντή
Αγαπητέ Παναγιώτη Γερμενή,
έχω πολλά ερωτήματα και σχόλια για την επιστολή σου που φρόντισες να δημοσιευθεί στην εφημερίδα Απογευματινή της Πόλης (1/2/2011).
Πρώτα πρώτα αναρωτιέμαι, θεωρείς τον εαυτό σου Πρέσβη Καλής θελήσεως της Ελλάδας στην Τουρκία ή της Τουρκίας στην Ελλάδα; Aπό όσο γνωρίζω εγώ ένας Πρέσβης δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει δύο Κράτη.
Την τακτική των υποτροφιών την “δίδαξαν” πρώτοι οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι και οι Τούρκοι πολύ καλά κάνουν για το δικό τους το συμφέρον, ενώ η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμη δυστυχώς σε τέτοιο επίπεδο κρατικού σχεδιασμού.
Για ό,τι λες για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχεις απόλυτο δίκιο, μόνο που δεν πρέπει εμείς οι Έλληνες να τα φορτώνουμε όλα στο Κράτος, δεν φταίνε μόνο οι Καθηγητές στο Πανεπιστήμιο, φταίνε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και οι φοιτητές, ίσως ακόμη περισσότερο οι γονείς αυτών των φοιτητών.
Δεν μπορώ να καταλάβω, πώς από τα θέματα της Παιδείας καταλήγεις στην κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους. Αλίμονο αν οι Τούρκοι τουρίστες που θέλουν “τόσο πολύ!” να έλθουν στην Ελλάδα για τουρισμό και άρα να ξοδέψουν και κάποιο χρηματικό ποσό , εμποδίζονται από τα 50 ευρώ που κοστίζει η βίζα. Μήπως το πάγιο αυτό αίτημα της Τουρκικής Κυβέρνησης, το οποίο εσύ ξεκούδουνα υποστηρίζεις, εξυπηρετεί άλλους σκοπούς;
Όσο αφορά τις επιχειρήσεις, δεν αναρωτήθηκες ακόμη γιατί η Ziraat Bank ζητάει επιμόνως να ανοίξει υποκαταστήματα στην Ρόδο και στην Κώ , σε συνδυασμό με συνεχείς τουρκικές ανακοινώσεις, ότι υπάρχει πολυπληθής τουρκική μειονότητα στα νησιά αυτά;
Τέλος, πάντα θα υπάρχει για όλους μας ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουμε, σκέφτηκες όμως εσύ, τί θα γίνει η Ελλάδα, αν όλοι μας ακολουθήσουμε το δικό σου παράδειγμα;
Και κλείνοντας, για να μην παρεξηγηθώ , δηλώνω ευθαρσώς, ότι είμαι υπέρ της Ελληνοτουρκικής φιλίας , αρκεί αυτή να μην είναι μονόπαντη. Αρκεί να ισχύει το: Τα δικά μου – δικά μου και τα δικά σου – δικά σου, και όχι το: τα δικά μου – δικά μου και τα δικά σου – δικά μου, που μας δείχνουν οι Τούρκοι πως πιστεύουν τόσα χρόνια.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]