Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο εκτροχιασμός είναι γεγονός...

Ωρα είναι τώρα να μας ανακοινώσουν τις επιδόσεις του οικονομικού επιτελείου για τα έσοδα του Σεπτεμβρίου και να πανηγυρίζουν για τη μεγάλη επιτυχία.

Για να καταλάβετε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πορεία των εσόδων τον περασμένο μήνα κατέγραψε αύξηση 5,3% ενώ τα έσοδα από τον ΦΠΑ εκτοξεύτηκαν στο 16,9%. Βασική αιτία φυσικά ήταν η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ ο οποίος καταγράφηκε καλύτερα τον Σεπτέμβριο.

Ως εδώ είναι τα καλά, διαβάστε τώρα και τα άσχημα για να καταλάβετε την αποτυχία της κυβέρνησης.

Κατ΄ αρχάς, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 3,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους. Επομένως η αύξηση τον Σεπτέμβριο είναι μόλις 2% που φυσικά δεν είναι ικανό ποσοστό για να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» του 1,5 δις. ευρώ από τα έσοδα μόνο.

Επίσης, ο στόχος της κυβέρνησης σε ετήσια βάση για τα έσοδα είναι… 13,7%, επομένως είναι φανερός ο εκτροχιασμός. Και είτε υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες του ελεγκτικού μηχανισμού και έβαλαν τόσο υψηλό στόχο, είτε είναι ανίκανοι να μαζέψουν έσοδα παρά τους ιδιαίτερα αυξημένους φόρους.

Κι ένα ακόμη στοιχεία της πλήρους αποτυχίας: Η αύξηση 5,3% τον Σεπτέμβριο έρχεται μετά από σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Τι γινόταν τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, θυμάστε; Μα φυσικά προεκλογική περίοδος οπότε δεν υπήρχαν φορολογικοί έλεγχοι και φοροκυνηγητό και τα έσοδα ήταν μηδενικά. Όταν λοιπόν έχει βάση σύγκρισης το… μηδέν και τα έσοδα να έχουν καταρρεύσει δεν μπορεί να επιχαίρεις για την αύξηση 5,3%.

Το συμπέρασμα είναι ότι η μαύρη τρύπα στα έσοδα διευρύνεται, δε μαζεύεται με τίποτε και τα νέα μέτρα είναι σίγουρα. Αύξηση ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, κυνηγητό στα ακίνητα και φυσικά από το ερχόμενο φθινόπωρο αν όχι νωρίτερα, ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης.

Πηγή

Υ.Γ.: Συμπληρωματικά τονίζω ότι για να πετύχουμε τους στόχους του Μνημονίου θα πρέπει να μαζεύουμε έσοδα περίπου 6 δις ευρώ τον μήνα!
Ένα άλλο σοβαρό θέμα που την τελευταία βδομάδα έχουν διαρρεύσει είναι αυτό των αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων.
Η Eurostat ζητά στοιχεία και αυτοί τα δίνουν ελλειπή (όπως τα στοιχεία με τα swaps που δεν τα έδωσαν… λόγω αργιών και απεργιών)
Διαρρέουν ότι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι ανίκανοι να ανταποκριθούν!
Θυμηθείτε θα τους εγκαλέσουν στην ΕΕ για τα στατιστικά στοιχεία που συνειδητά... πειράζουν (για τα χρέη του δημοσίου μόνο προς του ιδιώτες... έχει χαθεί η μπάλα)! Άσε τις εγγυήσεις του Δημοσίου για τα δάνεια σε ΔΕΚΟ και οργανισμούς!
Δεν θα τους σώσουν τα greek statistics ούτε η ΕΛ.ΣΤΑΤ. και ο διορισμένος υπεύθυνός της – τοποτηρητής του ΔΝΤ!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]