Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν ήρθε με συνοδεία τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών....

  • Επίδειξη δύναμης, προθέσεων ή απλά "σύμπτωση" οι πρωινές παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο;
  • Ο Ερντογάν "ξεκαθαρίζει" τις προθέσεις του, ενώ η κυβέρνηση Παπανδρέου ψάχνει από τώρα το άλλοθι της εθνικής της ήττας
Από την ίδια διαδρομή, από Κωνσταντινούπολη, μέσω Βόρειου Αιγαίου έρχεται και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όλη τη νύχτα τουρκικά πολεμικά πλοία έπλεαν γύρω πό τα νησιά Χίου και Λήμνο, στο πλαίσιο των ασκήσεων που έχουν ξεκινήσει οι τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις.
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει πλέον η Άγκυρα: Για πρώτη φορά κατά την διάρκεια επίσκεψης Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο! Συγκεκριμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν έξι φορές πριν λίγη ώρα τον Εθνικό Εναέριο Χώρο στο Βόρειο Αιγαίο, προφανώς λειτουργώντας ως «προπομποί» του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία δείχνει πλέον και όλα αυτά μέσα σε μία ατμόσφαιρα «μείωσης εξοπλισμών» που υποτίθεται ότι θα προτείνει ο Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου! Προφανώς μείωσης των ελληνικών εξοπλισμών, γιατί οι τουρκικοί έχουν “εκτοξευτεί”:
Αμέσως μετά την επιστροφή του στην Τουρκία, την Τρίτη 18 Μαίου, ο Ρ.Τ.Ερντογάν, έχει σύσκεψη με τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ιλκέρ Μπασμπούγ για να αποφασίσουν τη προμήθεια 123 νέων μεταορικών ελικοπτερων! Τα ελικόπτερα αυτά θα κατανεμηθούν ως εξής: 30 στην Στρατοχωροφυλακή, 20 στο Στρατό Ξηράς, 6 Πολεμικό Ναυτικό, 6 Αεροπορία, 6 Ακτοφυλακή, 8 υπηρεσίας ασφαλείας κλπ.: Φανταστείτε και να μην ήθελαν να μειώσουν τους εξοπλισμούς τι θα έκαναν!
Ο Τούρκος πρωθυπουργός έφτασε στην Αθήνα στις 11 το πρωί. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
Τον Τούρκο πρωθυπουργό συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Επικρατείας Ζαφέρ Τσαγλαϊάν, ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, η υπουργός Εκπαίδευσης Νιμέτ Τσουμπουκτσού, ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ερτουργρούλ Γκιουνάι, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Περιβάλλοντος Βεϊσέλ Έρογ.


Κατά την άφιξη του κυρίου Ερντογάν, τα μέτρα ασφαλείας ήταν πρωτόγνωρα, ενώ γύρω του και σε απόσταση αναπνοής υπήρχαν αστυνομικοί που έπαιζαν τον ρόλο του ανθρώπινου τείχους...



Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Παλι καλα που δικα του F-16 δεν συνοδευσαν τον Ερντογαν μεχρι ΄΄Ελ.Βενιζελο΄΄ - οπως ειχαν συνοδευσει αμερικανικα μαχητικα το Air Force One του Κλιντον στην επισκεψη του , καποτε, επι προεδριας Στεφανοπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]