Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο λαϊκισμός του Ερντογάν μπροστά στους στρατηγούς

Μετά τα «προεκλογικά πλυντήρια»

τώρα ήρθαν «τα δάκρυα της μάνας»

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, είναι ένας πολιτικός που ξέρει να κερδίζει τις μάχες τόσο στην διεθνή πολιτική σκηνή όσο και στο εσωτερικό της χώρας.
Σε αυτές τις μικρές ή μεγάλες του αναμετρήσεις συνηθίζει να είναι απρόβλεπτος, απόλυτα επικοινωνιακός και με εξάρσεις έντονης συναισθηματικής φόρτισης που του προσδίδουν άλλοτε το πρόσωπο ενός σκληρού και αδυσώπητου πολιτικού ηγέτη και άλλοτε κερδίζει την εικόνα ενός ανθρώπου της διπλανής πόρτας που ξέρει τι συμβαίνει στη χώρα του αλλά κυρίως γνωρίζει και συμπάσχει με τα προβλήματα του γείτονά του…
Αυτά τα παιχνίδια του Ερντογάν αποσκοπούν κυρίως στο να κερδίζει την εικόνα του αδιαμφισβήτητου ηγέτη, ενός ηγέτη που η Τουρκία έχει απόλυτη ανάγκη, απέναντι στους σκληρούς και καταχθόνιους στρατηγούς που απέχουν από την καθημερινότητα των Τούρκων πολιτών. Η αδυσώπητη μάχη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, με το κατεστημένο των στρατηγών και με το «βαθύ κράτος» (ή παρακράτος) που έχει σχεδιάσει και εγκαθιδρύσει το Κεμαλικό – στρατιωτικό καθεστώς, έχει ξεκινήσει χρόνια πριν και συνεχίζεται είτε με το σκάνδαλο της Εργκένεκον είτε με συχνές συλλήψεις που αφορούν μέχρι και απόπειρες δολοφονίας του Τούρκου πρωθυπουργού!!!
Κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης στην Τουρκία, ο κύριος Ερντογάν μοίρασε ηλεκτρικές οικοσυσκευές (πλυντήρια, ψυγεία κ.α.) για να κερδίσει την εικόνα του αρχηγού που νοιάζεται για τους τούρκους πολίτες και τα κατάφερε. Ενόψει μίας (πιθανότατης) νέας σύγκρουσης με τους στρατηγούς, λόγω επιχειρήσεων κατά του ΡΚΚ στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ (από σήμερα ήδη έχουν αποκλεισθεί –επί τριμήνου- ολόκληρες περιοχές των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράκ), αλλά και λόγω της οικονομικής κρίσης που άρχισε πλέον να χτυπά την πόρτα της (η ανάγκη για εξωτερικό δανεισμό δεν μπορεί να μείνει πλέον κρυφή), ο κύριος Ερντογάν αποφάσισε να συμμετάσχει σε τηλεοπτική εκπομπή και να «ξεσκεπάσει» την ανθρώπινη πλευρά του. Δακρύζοντας για τη «μάνα της Ανατολής» και τραγουδώντας παραδοσιακά τουρκικά τραγούδια, ο τούρκος πρωθυπουργός αποπειράθηκε να κερδίσει την παραδοσιακή Τουρκία αλλά και να εξυμνήσει την Τουρκάλα μάνα, χτυπώντας τις ευαίσθητες ανθρώπινες χορδές των Τούρκων πολιτών. Το δάκρυ που «ξέφυγε» από τα μάτια του κυρίου Ερντογάν ξάφνιασε και ξεσήκωσε θύελλα συζητήσεων αλλά και αντιδράσεων στο εσωτερικό της γείτονος χώρας. Ένα δάκρυ που κύλησε εξαιτίας ενός ποιήματος για την «τουρκάλα μάνα»… Ένα δάκρυ ξαφνικό, που κέρδιζε ανθρώπους και σηματοδοτούσε την αποφασιστικότητα του τούρκου πρωθυπουργού απέναντι στους στρατηγούς αλλά και την σκληρή πραγματικότητα που έρχεται για τη χώρα του. Ένα δάκρυ που αυτόματα μετεξελίχθηκε σε όπλο στην πολιτική αποθήκη του Ταγίπ και που λίαν συντόμως αναμένεται η «εξαργύρωσή» του…
Μαθήματα πολιτικής προπαγάνδας ή το ανθρώπινο ξέσπασμα του Ερντογάν μέσω της τηλεόρασης; Η ερώτηση αυτή απασχολεί την Τουρκία και δημιουργεί νέο σημείο αμφισβήτησης των αγνών τούρκων πολιτών απέναντι στα ΜΜΕ της χώρας, τα οποία από την πρώτη στιγμή καταδίκασαν το «θέατρο» του Ερντογάν και τον λαϊκισμό που χρησιμοποιεί… Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο τούρκος πρωθυπουργός παραδίδει μαθήματα πολιτικής προπαγάνδας, εξυπνάδας, ευελιξίας και αποφασιστικότητας που μάλλον έχουν τρομάξει αρκετά τους εσωτερικούς του αντιπάλους, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των τουρκικών ΜΜΕ.
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μπορει ομως και να του μπηκε καποιο σωματιδιο στο ματι ή μπορει να ηθελε να φτερνιστει αλλα κρατιοταν!!
    Μια φορα παντως αποκλειεται να δακρυσε ειλικρινα και χωρις υποκρισια!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]