Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Α. Νταβούτογλου: «Υποστηρίζουμε τη διαπραγμάτευση στην Κύπρο»

Προανήγγειλε επίσκεψη στην Αθήνα

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα, σημειώνοντας ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι πράγματι καλές. «Σήμερα, διάβασα τη δήλωση της υπουργού Μπακογιάννη, είμαστε στενοί φίλοι. Θέλουμε να σχεδιάσουμε (την επίσκεψη) και θα είμαι εκεί σύντομα» δήλωσε μετά τη συνάντησή του με το γ.γ του ΟΗΕ.
Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι με το γ.γ. του ΟΗΕ συζήτησαν "γενικά για την Κύπρο, το Ιράκ, τη Μέση Ανατολική, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, καθώς και για τη "Συμμαχία των Πολιτισμών"", τονίζοντας ότι η χώρα του στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία για λύση του Κυπριακού.

Σε ερώτηση αν τώρα είναι πιο αισιόδοξος για την Κύπρο απ' ότι ήταν πριν τέσσερα με πέντε χρόνια, ο κ. Νταβούτογλου, ανέφερε ότι ""πριν πέντε χρόνια, ήμασταν περισσότερο αισιόδοξοι γιατί το 2004 υπήρχε ένα σχέδιο, το οποίο αποτελούσε μια καλά διατυπωμένη συνολική διευθέτηση, συμφωνημένη από τη διεθνή κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυστυχώς, η ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριψε αυτό το σχέδιο κι οι υποσχέσεις που δόθηκαν στην Τουρκοκυπριακή (πλευρά), τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν υλοποιήθηκαν".
Στη συνέχεια, υποστήριξε: "Όμως, εντούτοις, εξαιτίας των καλών μας προθέσεων και το γεγονός ότι δίνουμε έμφαση στην ειρήνη, όχι μόνο στο νησί, αλλά σ' ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζουμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις νέες διαπραγματεύσεις των Ηνωμένων Εθνών με τον πρόεδρο Ταλάτ και τον Χριστόφια και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει επιτυχία σ' αυτές τις διαπραγματεύσεις. Θα δώσουμε την πλήρη μας υποστήριξη και στο τέλος των διαπραγματεύσεων ελπίζουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί πραγματικά μία συνολική διευθέτηση στο νησί, η οποία θα αποτελέσει καλό νέο για όλους εμάς".
Από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών ανακοινώθηκε ότι "ο γ.γ. επανέλαβε το συνεχές ενδιαφέρον του και την υποστήριξή του στη διαδικασία, ελπίζοντας σε κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]