Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άσκηση του Ελληνικού Στρατού για υποτιθέμενη κρίση με μειονότητα σε Ελληνικό νησί

Πολύ κοντά στην αλήθεια!

Άσκηση «ΕΥΡΩΠΗ-ΙΙ/2008» της HELBROC



Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι η Ομάδα Μάχης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλάδας–Βουλγαρίας–Ρουμανίας–Κύπρου (EU HELBROC BG) θα διεξάγει Άσκηση Διαχείρισης Κρίσης σε πραγματικό χρόνο (LIVE CME “ΕΥΡΩΠΗ ΙΙ/08”) από τις 6 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2008, στο πεδίο Ασκήσεων ΑΣΚΟΣ–ΠΡΟΦΗΤΗΣ. Και οι τέσσερις χώρες οι οποίες συμμετέχουν στη HELBROC BG συμμετείχαν στο σχεδιασμό της άσκησης «ΕΥΡΩΠΗ-ΙΙ/08», ενώ περισσότεροι από 1200 στρατιώτες θα συμμετάσχουν στην άσκηση. Ειδικότερα:
- Η Ελλάδα, ως κράτος φιλοξενίας της άσκησης, συμμετέχει με ένα τάγμα, υποστηριζόμενο από Αεροπορία Στρατού, στοιχεία Μηχανικού και Δ.Μ.,
- Η Βουλγαρία συμμετέχει με μία ελαφρά ομάδα πεζικού,
- Η Κύπρος διαθέτει μία διμοιρία στρατονομίας και μία διμοιρία υγειονομικού και
- Η Ρουμανία με μία διμοιρία Πυρηνικού-Βιολογικού-Χημικού πολέμου (ΠΒΧ) και μία ομάδα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων.
Ο βασικός στόχος της «ΕΥΡΩΠΗ-ΙΙ/08» είναι να εξετάσει μία συνεκτική και σύνθετη ενέργεια και να επιτύχει ένα επίπεδο διαδραστικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων διεθνών παραγόντων. Η άσκηση σχεδιάστηκε για την εξάσκηση σε διαδικασίες διαχείρισης κρίσεως της Ε.Ε. στο πεδίο της μάχης, την εξειδίκευση σε επιχειρήσεις εκκένωσης, το διαχωρισμό διαμαχόμενων μερών και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Το σενάριο της άσκησης περιγράφει μία υποθετική κατάσταση κρίσης η οποία έχει ξεσπάσει σε ένα υποθετικό νησί με το όνομα «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ». Μία μειονότητα μεταξύ των πολιτών της «ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» είναι οργανωμένη σε παραστρατιωτικές ομάδες και μεταξύ άλλων βίαιων ενεργειών, ενεργεί επιθετικά απέναντι σε ένα μεγάλο αριθμό πολιτών της Ε.Ε. οι οποίοι κατοικούν στο νησί. Έχουν επίσης παρατηρηθεί ωμότητες απέναντι σε πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί από μία υποθετική νησιωτική χώρα που αποκαλείται «BROWNLAND».
Το σενάριο περιλαμβάνει ένα προπαρασκευαστικό επιχειρησιακό σχεδιασμό για την ενεργοποίηση και ανάπτυξη της Ομάδας Μάχης HELBROC, προκειμένου να διαχωρίσει τα αντιμαχόμενα μέρη, να αποτρέψει ενδεχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή χρησιμοποιώντας τα μέσα και τις δυνατότητες της Ομάδας Μάχης και να διεξάγει επιχειρήσεις εκκένωσης, εάν κριθεί απαραίτητο. Αυτές οι ενέργειες θα λάβουν χώρα μετά από έκδοση ψηφίσματος του Ο.Η.Ε. και επίσημης οδηγίας της ΕΕ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]