Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021

Πλήρης αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης μπροστά στα Σκόπια


Σε πλήρη αυτογελοιοποίηση οδηγείται η κυβέρνηση της Ν.Δ., η οποία δείχνει αδύναμη, ίσως και απρόθυμη, να επιβληθεί ακόμη και στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Σκοπίων, απαγορεύοντάς της να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία» στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα που η σκοπιανή κυβέρνηση δουλεύει ψιλό γαζί την ελληνική, παραπέμποντας στο… αυτοδιοίκητο της ομοσπονδίας, στην Αθήνα ο ένας υπουργός «αδειάζει» τον άλλον, χωρίς βεβαίως κανείς να αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης για την πρωτοφανή πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας που δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα και αποδεικνύει πως οι Σκοπιανοί δεν λογαριάζουν ούτε καν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, που δεν είναι πλέον παρά κενό γράμμα.


Πολιτική ουδετερότητας

Μιλώντας στη Βουλή, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε πως η UEFA απάντησε στη επιστολή διαμαρτυρίας του, με τη διοργανώτρια Αρχή επί της ουσίας να μην αποδέχεται την απαίτηση της Ελλάδας για παύση της χρήσης των αρχικών «MKD» και τον υφυπουργό να περιορίζεται στην απλή ανάγνωση της απάντησης, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι υιοθετεί τις δικαιολογίες αυτές. Όπως ανέφερε, η UEFA απάντησε στη χώρα μας πως «δεν θα επιτρέψει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να γίνει η πλατφόρμα για τη μεταφορά πολιτικών μηνυμάτων οποιασδήποτε φύσης, και ότι θα συνεχίσει να προστατεύει την πολιτική ουδετερότητας, όπως κατοχυρώνεται στο καταστατικό της UEFA».

Ειδικά για τα αρχικά με τα οποία εμφανίζονται τα Σκόπια στις μεταδόσεις του Euro, η UEFA απάντησε, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, πως «σε ό,τι αφορά την ευθυγράμμιση με άλλα παγκόσμια αθλητικά ιδρύματα, όπως η ΔΟΕ, βασίζεται συχνά σε κωδικό χώρας ISO για να αναγνωρίσει τα μέλη της και πως η πρακτική αυτή αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο και είναι πλήρως εναρμονισμένη με το άρθρο 1 παράγραφος 3Ε της Συμφωνίας των Πρεσπών», όπως είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης, δίχως να αντιδράσει.


Εκτός τόπου και χρόνου ο Γεραπετρίτης

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης εμφανίστηκε σε εντελώς άλλο μήκος κύματος, καθώς μίλησε για ενέργειες που δεν βοηθούν καθόλου στην εδραίωση μιας… πραγματικής σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κρατών. Την ίδια δηλαδή στιγμή που οι Σκοπιανοί δεν κρύβουν πλέον τον αλυτρωτισμό τους, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, ακολουθεί απολύτως φοβική στάση, ομολογώντας ταυτοχρόνως ανενδοίαστα πως «υπάρχουν αρκετά γκρίζα στοιχεία» και «επιζήμια χαρακτηριστικά» στη συμφωνία της λίμνης.

Ο ίδιος βέβαια έδωσε a posteriori υποσχέσεις περί «καμίας απολύτως παρέκκλισης» και «καμίας απολύτως υπαναχώρησης σε σχέση με τα συμφωνηθέντα», υποσχέσεις οι οποίες ωστόσο είναι για τα σκουπίδια, δεδομένου ότι οι Σκοπιανοί έχουν ήδη κουρελιάσει τη συμφωνία.

Όσο για τον βασιλιά της αμετροέπειας Άδωνι Γεωργιάδη, προέβη σε ένα επικοινωνιακό ξέσπασμα, που φυσικά δεν πείθει κανέναν, μιλώντας για προκλητική συμπεριφορά των γειτόνων, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί πως, όταν είδε τη φανέλα των παικτών με αναγραφή της λέξης «Μακεδονία», του ήρθε να σπάσει την τηλεόραση…

Σημειωτέον πως οι ύβρεις των Σκοπιανών προκάλεσαν την οξεία αντίδραση της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος κατήγγειλε πως το αλυτρωτικό παραλήρημα και η προπαγάνδα πλαστογραφίας της Ιστορίας και καπηλείας του ονόματος της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς αποκαλύπτουν την απάτη της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως συνιστά «εθνική μειοδοσία» η μη ακύρωση της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

1 σχόλιο:

  1. Που χαθηκε ο ξεφτιλας μπουγατσοφαγος Κοτζιας;
    Γιατι δεν βγαινει σε κανα καναλι να δεχτει τα "συγχαρητηρια" του Ελληνικου λαου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...