Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με κάθε τρόπο αποστρατιωτικοποίηση των νησιών θέλει η Άγκυρα


“Νέα προβοκάτσια από την Ελλάδα! Έβγαλαν στρατό και θωρακισμένα οχήματα σε νησί που βρίσκεται στα 6 χλμ από την Τουρκία. Η Ελλάδα απέναντι στις εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, σε κάθε ευκαιρία προτιμά να κλιμακώνει την ένταση”. Ποιος τα αναφέρει όλα αυτά τα εξαιρέτως φαιδρά; Μα η τουρκική φυλλάδα Σαμπάχ με στόχο ακριβώς την κλιμάκωση της έντασης.

“Το Φεβρουάριο όταν το ερευνητικό πλοίο Τσεσμέ που έκανε τεχνικές και επιστημονικές έρευνες στο Αιγαίο υπέστη παρενόχληση από μαχητικά αεροσκάφη της Ελλάδας. Ενώ τον περασμένο μήνα συνέχισε τις προσπάθειες κλιμάκωσης της έντασης, καθώς ειδικές δυνάμεις της Ελλάδας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές βολές στο νησί Χίος. Ο ελληνικός στρατός συνεχίζοντας τις προβοκάτσιες του, έβγαλε στρατό και θωρακισμένα οχήματα στο νησί Χίος που απέχει 6 χιλιόμετρα από τον Τσεσμέ της Σμύρνης και άρχισε άσκηση.

“Στα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα social media διακρίνονται θωρακισμένα οχήματα να κινούνται στο νησί που έχει αποστρατικοποιημένο στάτους. Η Τουρκία όπως έκανε και πριν από τις συνομιλίες έτσι και τώρα στο τραπέζι σε κάθε ευκαιρία δηλώνει πως υποστηρίζει την διπλωματία και επιθυμεί τη μείωση της έντασης σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Αλλά η ελληνική πλευρά με την στάση της στις εν λόγω περιοχές και με τον παράνομο εξοπλισμό στα νησιά υπονομεύει τις προσπάθειες εξομάλυνσης”, καταλήγει η φυλλάδα, προβάλλοντας την βασική απαίτηση της Άγκυρας, την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών για λόγους που όλοι (πλην ορισμένων υψηλά ισταμένων) μπορούμε να κατανοήσουμε.

Η Τουρκική προπαγάνδα δίνει και παίρνει “εκπαιδεύοντας” την κοινή γνώμη – λέμε τώρα – κατά της “εχθρικής” Ελλάδας ενόψει κάθε ενδεχομένου, ειδικά αν η οικονομία της γείτονος πάει εντελώς κατά “προφήτη” μεριά. Ο στριμωγμένος Ερντογάν θυμήθηκε αυτά που θέλει από την Συνθήκη της Λωζάννης, “ξεχνώντας”, άλλα πολύ βασικότερα.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]