Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το νέο επίσημο δόγμα που καθορίζει την πορεία της Τουρκίας



Στις 12 Αυγούστου 2020 και υποβόσκουσα της ελληνοτουρκικής κρίσης με ένα πολύ χαρακτηριστικό της δημοσίευμα η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοινώνει ότι η πραγματική έκταση της Τουρκίας δεν είναι 783 χιλιάδες κυβικά χιλιόμετρα, αλλά…1 εκατομμύριο 245 χιλιάδες κυβικά χιλιόμετρα. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Η νέα αυτή σχεδόν διπλασία έκσταση της Τουρκίας, είναι η έκταση που προσδιορίζεται με τον νεοσύστατο όρο που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια ως Γαλάζια Πατρίδα, Mavı Batan τουρκιστί.

Αυτό είναι το επίσημο πλέον νέο κυβερνητικό και καθεστωτικό δόγμα της σύγχρονης Τουρκίας, που το αποδέχεται σχεδόν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όλο το πολιτικό φάσμα της γειτονικής χώρας, (μοναδική παραφωνία το φιλοκουρδικό κόμμα, HDP, που όμως είναι σε σκληρό διωγμό).

Αντιλαμβάνεται κάνεις τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά για την χώρα μας, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επεκτατικότητας του νεοτουρκικού ουσιαστικά ιμπεριαλισμού.

Βάσει αυτού του νεοοθωμανικού δόγματος, που καλλιεργείται συστηματικά και στις λαϊκές μάζες, (αν ρίξει κανείς μια ματιά στα κυριότερα ειδησεογραφικά τουρκικά κανάλια : NTV, CNNTürk, Ahaber, TGRT, HaberTürk, κλπ, θα το καταλάβει αυτό καλύτερα καθώς οι εθνικιστικές κορώνες είναι καθημερινό φαινόμενο), οι τουρκικές διεκδικήσεις στο ανατολικό Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο, όχι μόνο δεν θα αμβλυνθούν στο προσεχές μέλλον, αλλά θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ορμή ανεξάρτητα από τα εσωτερικά οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα της Τουρκίας.

Εντωμεταξύ όσοι αιθεροβάμονες στην Αθήνα ακόμα πιστεύουν ότι κυρίως με «άνωθεν» εντολές θα ημερέψει το «θηρίο», μάλλον «αγρόν ηγόραζον»

Η μόνη σωστή αντιμετώπιση αυτή της κατάστασης, είναι η άνευ όρων εθνική συσπείρωση με ριζική αλλαγή του μειοδοτικού πολιτικού συστήματος και επίσης, η συνεργασία με άλλες δυνάμεις που επίσης έχουν το ίδιο πρόβλημα με την Τουρκία και ευτυχώς υπάρχουν πολλές άλλες δυνάμεις που πολύ θα εύχονταν την κατρακύλα της γειτονικής χώρας στα τάρταρα.

Προς το παρόν όμως θα πρέπει να συνέλθουμε και να αφήσουμε τις μάσκες και τα άλλα καραγκιοζλίκια και να κοιτάξουμε πως θα αντισταθούμε και να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν αστειεύεται σε όλη την Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, που θα καταρρεύσει με πάταγο αν γίνει θερμή σύγκρουση των δυο χωρών,. Στην δε άλλη πλευρά του Αιγαίου, να το καταλάβουν πολύ καλά ότι κάθε απονενοημένη ενέργεια τους θα έχει πολύ βαρύ κόστος.

Οι δε Ευρώπη και οι ΗΠΑ ας το σκεφτούν καλύτερα και ας συνεργαστούν να βάλουμε φρένο στον νέο τοπικό Χίτλερ, γιατί αν ξεσπάει η «μπόρα», θα πάρει πολλούς μαζί της πολύ πιο πέρα από την Ελλάδα.

Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Pronews






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]