Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Τα Άγια τοις κυσί" και οι προκλήσεις


Τον κ. Ναΐμ Ελγαντούρ τον μάθαμε από τις επανειλημμένες εμφανίσεις του στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, όπου εμφανίζεται τακτικά ως «εκπρόσωπος της μουσουλμανικής κοινότητας στην Ελλάδα», μέσω της ιδιότητάς του ως προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας.

Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη

Το κατά πόσον, βεβαίως, η προεδρία σε ένα πρωτοβάθμιο σωματείο μπορεί να του προσδώσει τον τίτλο του εκπροσώπου των μουσουλμάνων στην Ελλάδα είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν όσοι τον καλούν να καταθέσει τις «έγκριτες» απόψεις του… Να θυμίσουμε απλώς ότι οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο (και στη χώρα μας) δεν αποτελούν μία ενότητα, αλλά ανήκουν σε πάμπολλες αιρέσεις και εθνικότητες και προφανώς δεν μπορεί να τους εκπροσωπεί ένας άνθρωπος.

Πολύ δε περισσότερο όταν στην πατρίδα μας υπάρχουν γηγενείς ελληνικοί μωαμεθανικοί πληθυσμοί που συμβιώνουν αρμονικά με το χριστιανικό στοιχείο εδώ και αιώνες, η κοσμοαντίληψη των οποίων είναι κοινή με αυτή των υπόλοιπων Ελλήνων, προσαρμοσμένη στα εθνικά μας πρότυπα και αξίες.


Ποτέ, όμως, και κανένας εκπρόσωπος των Ελλήνων μουσουλμάνων, ακόμη και κάποιος που μπορεί να νιώθει ότι δεν ανήκει στο ελληνικό έθνος (όπως συμβαίνει με κάποια ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής), δεν διανοήθηκε να εκστομίσει τη φράση που βγήκε πρόσφατα από τα χείλη του εν λόγω κυρίου σε βάρος της κυβέρνησης της πατρίδας μας, επειδή «τόλμησε» να απαγορεύσει τη λειτουργία ενός παράνομου τζαμιού στην Αθήνα!
«Ω, Θεέ μου, παραπέμπω στην επιτροπή του αίσχους το ελληνικό γουρούνι με αυτά που κάνει κι ασχολείται με τα τζαμιά και τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στην Ελλάδα»
φέρεται ότι δήλωσε ο κ. Ελγαντούρ, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η ιστοσελίδα tourkikanea.gr, παρουσιάζοντας μάλιστα και τη σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ν. Ελγαντούρ προκαλεί με δηλώσεις του. Στο παρελθόν (Σεπτέμβριος 2012) είχε προκαλέσει την οργή του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος τον κάλεσε να «σέβεται τον πρωθυπουργό και τους νόμους της χώρας που τον φιλοξενεί».

Θα πρέπει, βεβαίως, να τονίσουμε ότι ο κ. Ελγαντούρ δεν «φιλοξενείται» απλώς στην πατρίδα μας, αλλά του έχει αποδοθεί και η ελληνική υπηκοότητα, προφανώς ως αναγνώριση της «ένταξής» του στην ελληνική κοινωνία. Κάτι που φυσικά δεν τον εμπόδισε στο παρελθόν να καταγγείλει για «απειλές» κατά των μουσουλμάνων τη χώρα μας στις πρεσβείες όλων των μουσουλμανικών κρατών που λειτουργούν στην Ελλάδα, όπως και στη Διεθνή Αμνηστία και σε διεθνείς οργανισμούς.

Η ανθελληνική αυτή δραστηριότητά του προφανώς βρήκε πρόσφατα πρόθυμους υποστηρικτές, όπως αυτή στο πρόσωπο του παράνομου μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, με τον οποίο φωτογραφήθηκε πανευτυχής, όπως έκανε εξάλλου και παλαιότερα (2018) φωτογραφιζόμενος με στελέχη του φιλοτουρκικού κόμματος DEB. Αξιοσημείωτη ήταν και σχετική δήλωσή του, με την οποία έδινε συγχαρητήρια σε προσβλητικές για την πατρίδα μας δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν σχετικές με το τζαμί της Αθήνας!

Ως πότε, άραγε, θα παρέχεται αυτού του είδους η «ασυλία» σε ανθρώπους σαν τον Ναΐμ Ελγαντούρ;
Θα ενεργοποιηθεί, άραγε, ποτέ κάποια εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση των σχέσεών του με την οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, που στηρίζεται απροκάλυπτα από την Άγκυρα, αλλά και του βαθμού συνεργασίας του με τους ψευδομουφτήδες της Θράκης και ανθρώπους του τουρκικού προξενείου;
Το σημαντικότερο όμως: Θα γίνει ποτέ συνείδηση στην Ελληνική πολιτεία ότι η υπηκοότητα (πολύ δε περισσότερο η ιθαγένεια) δεν είναι κάτι που απλόχερα μπορεί να δίνεται στον οποιονδήποτε;

Newsbreak


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]