Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί είναι αναγκαία η κατασκευή του φράκτη στον Έβρο;


Η Τουρκία θέλει να “πλημμυρίσει” την Ελλάδα με ακραίους “μετανάστες”

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα δεν πρέπει να εφησυχάζουν, καθώς οι Τούρκοι δεν κάνουν τίποτα τυχαία, ούτε στο Αιγαίο, ούτε στην Κύπρο ούτε και στον Έβρο, που είναι το τελευταίο τους εθνικό …σπόρ!

Τις προάλλες, μου έλεγε διπλωμάτης, ως πρόβλεψη, ότι στο τέλος οι Τούρκοι θα προκαλέσουν και πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Αμερικής στη Λιβύη, και όχι αναγκαστικά δια αντιπροσώπων. Η σημερινή καταγγελία των Αμερικανών για τα ρωσικά πολεμικά που έφτασαν στην πολύπαθη χώρα, ίσως είναι και η απάντηση στην κουβέντα του δυτικού διπλωμάτη.

Ήθελε να δείξει ότι η κατοχική δύναμη εξελίχθηκε σε μία ακραία επικίνδυνη χώρα, που πλέον παίζει στα ζάρια την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θα το γράψω λίγο διαφορετικά, όπως είπα και στο δελτίο του OPEN μιλώντας με τη Νίκη Λυμπεράκη: Κυβερνούν την Τουρκία επικίνδυνα μυαλά. Θα έλεγα και σχιζοφρενικά αλλά θα το αποφύγω για να μην παρεξηγηθώ από τις ελίτ της Ελλάδας και της Κύπρου, που ακόμα και σήμερα επιμένουν ότι θα μπορούσε να βρεθεί δρόμος συνεννόησης με τον Ταγίπ Ερντογάν…

Και γιατί άραγε δεν βρέθηκε τόσα χρόνια. Από το 2002 είναι «επιβάτης» της εξουσίας…


Ο μεγάλος παραπάνω πρόλογος γίνεται καθώς προσπαθούμε να εξηγήσουμε την κατάσταση στον Έβρο. Και είναι δύσκολο να εξηγηθεί διότι πάντα, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, οι κυβερνήσεις και η αντιπολίτευση, αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που προκαλεί η Τουρκία με το μυαλό στις «δημόσιες σχέσεις».
Τι συμφέρει πολιτικά, όχι τι συμφέρει εθνικά. Το γενικεύω για να μην νομίσουν οι πολιτικοί της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ότι εστιάζομαι ειδικά σε αυτούς.

Τι δεν καταλαβαίνουν; Ότι κάνει η Τουρκία σε ότι αφορά την Ελλάδα είναι προβληματικά. Άρα πλήττουν τα ελληνικά στρατηγικά συμφέροντα. Και πρέπει να αντιμετωπίζονται με ενωμένο το μέτωπο. Συγνώμη δηλαδή, αλλά δεν είναι θέαμα αυτό που παρακολουθούμε. Δεν ξέρουν ότι στην Τουρκία απολαμβάνουν τους καυγάδες τους;

Οι πληροφορίες που έχουμε και μεταδώσαμε στο Open, είναι ότι οι Τούρκοι θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν την κατασκευή του φράκτη. Αυτό είναι το σχέδιο. Και δεν νομίζω ότι το κρύβουν καν.

Άρα, και οι πολιτικοί πρέπει να ξυπνήσουν, αλλά και οι πολίτες, ειδικά όλοι αυτοί οι εθνομηδενιστές της νέο-φιλελεύθερης Δεξιάς και της διεθνοποιημένης Αριστεράς. Μπορείτε να έχετε ευαισθησίες, ως πολίτες του κόσμου, αλλά πρέπει να προστατευθεί και η χώρα.

Δεν πρέπει να πιστέψει κανείς τους Τούρκους, εάν, ας πούμε, ανακοινώσουν ότι θα το λύσουν το πρόβλημα, που οι ίδιοι δημιούργησαν, οι τεχνικές επιτροπές. Διάλογος για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας; Κύριε Ελέησον. Έχουν όλοι παραφρονήσει σε αυτή τη χώρα;

ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι μία συνοριακή διαφορά. Και δεν θα συμφωνήσω με όσους κατεβάζουν τους τόνους και προωθούν εφησυχασμό. Η Τουρκία δεν προκάλεσε τυχαία το περιστατικό στον Έβρο. Πότε θα το καταλάβουμε; Η κατοχική δύναμη ΔΕΝ θέλει τον φράκτη, διότι τις ανατρέπει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της. Και επαναλαμβάνω: Θα πράξει ότι μπορεί για να μην γίνει ο φράκτης.

Όμως, ο φράκτης είναι αναγκαίος για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Και ΔΕΝ είναι μία κίνηση εναντίον των πραγματικών νόμιμων προσφύγων και μεταναστών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι Ντόναλντ Τραμπ, που κτίζει τον τοίχο για να μην εισέρχονται οι ξένοι..

Η Ελλάδα δέχεται επίθεση και σ’ αυτή συμμετέχουν άτομα, στην πλειοψηφία τους νεαροί άνδρες, οι οποίοι εξυπηρετούν τα σχέδια της Τουρκίας. Δεν είδατε τη συμπεριφορά τους στην επιχείρηση εισβολής τον Φεβρουάριο. Και το μίσος που «έβγαινε» από μέσα τους; Αντί να βρίζουν την Τουρκία που ευθύνεται για τα προβλήματα τους κατηγορούσαν την Ελλάδα.

Όσον αφορά το θέμα των νόμιμων προσφύγων και μεταναστών, υπάρχει τρόπος να λυθεί για να φτάσουν στις χώρες που επιθυμούν αφού εξασφαλίσουν -ακολουθώντας τις διαδικασίες- τις σχετικές αποδείξεις.

Και επειδή πρόκειται για θέμα εθνικής ασφάλειας, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να αφήσουν τους καυγάδες και να βρουν τρόπο να συνεργαστούν. Ήδη η Τουρκία έχει ανοικτά τα μέτωπα της κυπριακής ΑΟΖ και του Αιγαίου, προσπαθεί να ανοίξει ξανά και να δημιουργήσει πρόβλημα στον Έβρο και οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα κινηθεί γύρω από την Κρήτη, τον Ιούλιο.

Αν είναι δυνατόν… Η Τουρκία να περικυκλώνει την Ελλάδα και την Κύπρο και οι πολιτικοί μας να τρώγονται και να δημιουργούν ρωγμή στο εσωτερικό εθνικό μέτωπο;

Από την αμερικανική πλευρά δεν έχουμε κάποια ανακοίνωση για την επίθεση της Τουρκίας στον Έβρο. Η αίσθηση είναι ότι δεν θα τοποθετηθούν, αλλά πρέπει να σημειώσω ότι μερικές φορές κάνουν πράγματα χωρίς να τα ανακοινώνουν.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πάντως, ως προσωπική γνώμη, έχουμε ήδη αποδείξεις, ότι ο Ερντογάν δεν ακούει τον Ντόναλντ Τραμπ, και μάλλον τον κάνει και ότι θέλει. Μέχρι πρόσφατα έδινε σημασία στη γνώμη του Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά δεν γνωρίζω αν οι σχέσεις είναι και σήμερα τόσο ισχυρές. Οπότε σε περίπτωση πολέμου από ποιά χώρα θα ζητήσει η Ελλάδα να παρέμβει;

Μιχάλης Ιγνατίου
HellasJournal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]