Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: «Εξαπλώνεται ταχύτατα ο κορωναϊός»


Ρίψεις φαρμάκων με drones

Στο 1.58% ανέρχεται η θνησιμότητα λόγω κορωναϊού στην Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιεί μέχρι τώρα.

«Το ποσοστό θανάτου των κρουσμάτων είναι 1.58% μέχρι σήμερα, πολύ χαμηλότερο από πολλές άλλες χώρες. Το χαμηλό ποσοστό σε χώρες όπως η Γερμανία και η Νότια Κορέα έχει αυξηθεί τελευταία. Μπορεί να χάσουμε κι άλλους, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε με επιμονή αυτό το ποσοστό να μειωθεί κάτω του 1.58%», είπε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, με μήνυμά του στο twitter.


Ο κορωναϊός εξαπλώνεται ταχύτατα

Με την Ιταλία και την Ισπανία συγκρίνουν τη χώρα τους 300 Τούρκοι γιατροί που προειδοποιούν ότι ο κορωναϊός εξαπλώνεται με τρομερή ταχύτητα και ζητούν τη διεξαγωγή περισσότερων τεστ, ώστε αυτοί που έχουν προσβληθεί να κρατηθούν μακριά από τους υγιείς.

Σε κείμενο που υπέγραψαν 300 Τούρκοι γιατροί, ζητούν την ενίσχυση των μέτρων στις πόλεις, όπου το ποσοστό εξάπλωσης είναι μεγαλύτερο, ενώ ο πιο επικίνδυνος παράγοντας εξάπλωσης της επιδημίας είναι ο λεγόμενος «περιπλανώμενος πληθυσμός».

Οι Τούρκοι γιατροί ζητούν επίσης από το κράτος να διασφαλίσει την παραμονή στο σπίτι όλων των πολιτών για ένα διάστημα.

Αναφορικά με τη λειτουργία του συστήματος υγείας, εκτιμούν ότι όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές πρέπει να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους και ζητούν τη λήψη επιπλέον μέτρων, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μόλυνσής τους από τη νόσο.

Drones στέλνουν φάρμακα στους ηλικιωμένους

Μέχρι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν τεθεί στην υπηρεσία των ηλικιωμένων στην Τουρκία, προκειμένου να λαμβάνουν τα φάρμακά τους.

Στο Αντίγιαμάν της ανατολικής Τουρκίας η στρατο-χωροφυλακή έστειλε με drone τα φάρμακα σε 70χρονη γυναίκα, που δεν επιτρεπόταν να βγει έξω.

Οι στρατοχωροφύλακες «φόρτωσαν» τα φάρμακα στο drone και μέσα σε λίγα λεπτά προσγειώθηκε στην αυλή της γυναίκας, που μένει μόνη της και δεν είχε άλλο τρόπο να τα παραλάβει εκεί που έμενε.


Ουρές για τη βοήθεια 140 ευρώ στα τουρκικά νοικοκυριά

Τεράστιες ουρές σχηματίζουν οι άνθρωποι στα ταχυδρομεία της Τουρκίας, προκειμένου να λάβουν το βοήθημα των 1000 λιρών (140 ευρώ) στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα εν μέσω της κρίσης του κορωναϊού.

Βίντεο δείχνουν ουρές ανθρώπων να στέκονται ο ένας κοντά στον άλλο και χωρίς να φορούν μάσκες, παρά τα μέτρα προφύλαξης που έχουν εξαγγελθεί, και παρά τις συστάσεις της αστυνομίας να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας.

Η σακούλα σκουπιδιών «άμυνα» στον κορωναϊό

Στο Καχραμάνμαράς της Τουρκίας φαίνεται έχουν λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τον κορωναϊό και όσο απαγόρευση κυκλοφορίας από την κυβέρνηση δεν επιβάλλεται, ο κόσμος εφευρίσκει δικούς του τρόπους να προστατευτεί.

Όπως ένας πολίτης, που για να προστατευτεί από τα… σταγονίδια του κορωναϊού, κυκλοφορεί στο δρόμο φορώντας μία σακούλα σκουπιδιών και μάλιστα προτρέπει κι άλλους να το κάνουν, με τη διαφορά ότι κάθε μέρα θα πρέπει να την αλλάζουν τη σακούλα.

«Έτσι ντύνομαι για να προστατευτώ από τον κορωναϊό. Αλλάζω κάθε μέρα τη σακούλα και το συνιστώ σε όλους να το κάνουν», λέει ο ευφάνταστος Φερχάτ Οκούρ.

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]