Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα σε 4 γραφήματα


Έναν μήνα μετά την καταγραφή του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα, έχουν καταγραφεί συνολικά 966 περιπτώσεις Covid-19 σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πώς εξελίσσεται η πανδημία

Το Iatronet παρουσιάζει μία σχηματοποιημένη εικόνα της επιδημίας του SARS-COV 2 στην Ελλάδα, από τη μέρα που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα, στις 26 Φεβρουαρίου, έως χθες, που ανακοινώθηκαν 74 νέα.

Νεκροί και διασωληνωμένοι

Η πορεία της επιδημίας δεν έχει χαρακτηριστικά εκθετικής αύξησης, καθώς στις 11 Μαρτίου έκλεισαν τα σχολεία, τα οποία θεωρήθηκαν ως εστία διασποράς του κοροναϊού. Η απειλή παραμένει, με χαρακτηριστικό το στοιχείο πως ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει τριπλασιαστεί μέσα στην τελευταία εβδομάδα.



Νεκροί

Στις 12 Μαρτίου, καταγράφηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου ο πρώτος θάνατος από COVID-19. Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, αλλά όχι ανεξέλεγκτα.


Κρούσματα, νεκροί, διασωληνωμένοι

Η γενική εικόνα της επιδημίας δείχνει μία ελαφρώς αυξητική τάση, η οποία δεν θυμίζει εκείνη άλλων χωρών, όπου κρούσματα και θάνατοι έχουν εκτοξευτεί.


Σύνολο κρουσμάτων, νέα κρούσματα

Η τάση δείχνει να είναι σταθεροποιητική, τουλάχιστον σε σχέση με τον ρυθμό αύξησης. Όσο για μείωσή τους, ο δρόμος φαίνεται πως είναι ακόμη μακρύς... Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, στην Κίνα χρειάστηκαν 10 έως 11 εβδομάδες μέχρι να βγουν από την καραντίνα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]