Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Sexpionage και υβριδικός πόλεμος στην Θράκη


Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε πρόσφατο σημείωμά μας είχαμε επισημάνει ότι ” Η θρακιώτικη κοινωνία, βρίσκεται σε μία περιδίνηση και βάλλεται πανταχόθεν στα πλαίσια ενός ιδιότυπου υβριδικού πολέμου , οι σχεδιαστές του οποίου έχουν στοχοποιήσει την όποια ηγεσία διαθέτει ο τόπος απαξιώνοντας ή και εξουδετερώνοντας ηθικά ή οικονομικά όποιον τολμήσει να αντιδράσει στους σχεδιασμούς εγχωρίων ή/και εξωχωρίων κέντρων εξουσίας.”

Η Θράκη βιώνει τις συνέπειες που είχαν οι πρακτικές (και) του “Συστήματος Ρουμπάτη” σε μία εποχή που « η ΕΥΠ χρεώνεται να επιτελέσει το πολύ σοβαρό έργο να πληροφορεί έγκαιρα και έγκυρα για τις έξωθεν κινήσεις που στρέφονται κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Καθώς μάλιστα η Ελλάδα μετετράπη τα τελευταία 20 χρόνια σε χώρα “εισβολής” λαθρομεταναστών αγνώστου ταυτότητας, η αντιμετώπιση της πλεονάζουσας παραβατικότητάς τους προϋποθέτει σωστές και γρήγορες πληροφορίες».

Η παγκόσμια προφορική και γραπτή ιστορία βρίθει παραδειγμάτων “μυστικής δράσης” ηρώων και πολεμιστών που πριν ριχθούν στην φωτιά της μάχης στο όνομα των συμφερόντων της πατρίδας τους, συμμετείχαν σε μυστικές αποστολές παραπλανώντας κι εξαπατώντας τον αντίπαλο με σημαντικά μειωμένες απώλειες εμπολέμων και αμάχων, προπαρασκευάζοντας τους μεγάλους πολέμους.


Τα παραπάνω γίνεται ευκόλως αντιληπτά ως προς την σημασία τους αυτή την περίοδο όπου αντικείμενο καθημερινών συζητήσεων στην Θράκη αλλά και σχολιασμού από τους ενδιαφερομένους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα σεξουαλικό σκάνδαλο με τη μέθοδο της παγίδας μελιού (honey – trap) με θύμα τον τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης ο οποίος με την σειρά του εξέθεσε εαυτόν αλλά και στελέχη -όπως φαίνεται- των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών που λειτούργησαν με την λογική του “σεκιουριτά” εν αγνοία (;)των προϊσταμένων τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι όλοι γνώριζαν πως το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής ήδη σχεδίαζε την απομάκρυνση του συγκεκριμένου Τοποτηρητή της Μουφτείας Ξάνθης. Κύκλοι τουρκοφρόνων, μιλούσαν για οργανωμένο σχέδιο σπίλωσης και απομάκρυνση που θα ισοδυναμούσε με πλήρη ατίμωση.

Το ανησυχητικό για τις εξελίξεις στην περιοχή της Θράκης, είναι ότι το συμβάν θα παρέμενε άγνωστό στην τοπική κοινωνία εάν δεν είχε εντοπισθεί σχετικό δημοσίευμα στο facebook το οποίο και αναδείχθηκε με αποτέλεσμα να αποκτήσει δημοσιότητα κάτι που ήταν γνωστό στις κλειδαρότρυπες της Ξάνθης και της Κομοτηνής. Παραμένει βεβαίως ενδιαφέρον το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα τα τοπικά μέσα της περιοχής αποφεύγουν να αναφερθούν στο γεγονός συγκαλύπτοντας ή προσφέροντας καλές υπηρεσίες σε δομές και πρόσωπα.. Σίγουρα , όμως, όχι στο Ελληνικό Κράτος που πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και να κινητοποιηθεί μήπως και αποτρέψει άλλες ανάλογες καταστάσεις.

Η εμπλοκή στελεχών της ΕΥΠ σε υπόθεση που έχει την οσμή σκανδάλου κατασκοπείας του σεξ/sexpionage πρέπει να αποδοθεί κατ’αρχήν στις εγγενείς αδυναμίες μιας υπηρεσίας που έχει ακολουθήσει την φθίνουσα πορεία μίας ολόκληρης κοινωνίας!

Η δημοσιογραφική έρευνα, εδώ και χρόνια, έχει θέσει τέσσερα βασικά ερωτήματα τα οποία δεν έχουν απαντηθεί επαρκώς:
  • Πού αρχίζουν και πού σταματούν τα όρια του εθνικού συμφέροντος, ποιος τα ορίζει και σε συνεννόηση με ποιους;
  • Είναι το προσωπικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας κατάλληλο και επαρκώς εκπαιδευμένο για την αποστολή, ώστε να είναι αποτελεσματικό αλλά και ασφαλές για τη χώρα;
  • Οι κινήσεις τους υπόκεινται σε έλεγχο από το διατεταγμένο κράτος;
  • Ποιοι είναι οι εσωτερικοί κανονισμοί που θέτουν το πλαίσιο «συμπεριφοράς» των πρακτόρων και επηρεάζονται από κομματικά κριτήρια και άλλες “παρεμβάσεις”;
Η ανάληψη της εξουσίας από την Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη δημιούργησε πολλές προσδοκίες για την επιστροφή στην κανονικότητα και την λειτουργία του κρατικού τομέα στα πλαίσια εκείνα που θα καταστήσουν την Χώρα ικανή να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις που απειλούν την ίδια της την Υπόσταση!

Οι δυσμενείς εξελίξεις στο περιβάλλον ασφαλείας της Χώρας δικαιολόγησαν κατ’αρχήν την υπαγωγή της ΕΥΠ στο Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού!
Το ερώτημα είναι εάν αυτός και το κλειστό περιβάλλον (θέλουν να) γνωρίζουν τί ακριβώς συμβαίνει στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Μέχρι τότε θα αναρωτιόμασtε για το ποιός ήθελε τυφλή την ΕΥΠ στην Θράκη…

KomotiniPress


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]