Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα, όπως... Τιτανικός


Ως χώρα, θυμίζουμε, όλο και περισσότερο, τον… «Τιτανικό»!
Το θρυλικό υπερωκεάνιο, το οποίο στο παρθενικό του ταξίδι προσέκρουσε σε παγόβουνο και χάθηκε στα νερά του Ατλαντικού.
Όμως κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσε να βυθιστεί, το… «αβύθιστο»!
Κι ύστερα ενώ άρχιζε να μπάζει νερά στα αμπάρια, στα σαλόνια της πρώτης θέσης συνέχιζε να παίζει η μπάντα χορευτικούς ρυθμούς και κανείς δεν φαινόταν να ανησυχεί.
Γιατί, είπαμε: όλοι πίστευαν πως ήταν «αβύθιστο»…

Κι ύστερα όταν άρχισε να γέρνει επικίνδυνα και κατευθύνθηκαν όλοι της «πρώτης θέσης» στις σωσίβιες λέμβους, διαπιστώθηκε πώς δεν υπήρχαν αρκετές. Γιατί όταν ξεκίνησε, κανείς δεν πίστευε ότι θα χρειάζονταν ποτέ σωσίβιες λέμβοι για το… «αβύθιστο»!

Τελικά το πλοίο βούλιαξε παρασύροντας στον υγρό τάφο πάνω από 1500 ψυχές από συνολικά 2224 - επιβάτες και πλήρωμα.
Ως τις τελευταίες στιγμές, λέει, οι μουσικοί της ορχήστρας έπαιζαν χαρωπούς σκοπούς στο κατάστρωμα.
Ενώ οι κυρίες και οι κύριοι που πρόλαβαν να επιβιβαστούν στις λιγοστές λέμβους, τσακώνονταν – ακόμα - για το κοινωνικό «στάτους» τους…


Έτσι κι εμείς σήμερα, αντιμετωπίζουμε θανάσιμους κινδύνους ως κοινωνία, αλλά περί άλλα τυρβάζουμε…
Κάθε φορά που κάποιος δείχνει το «φεγγάρι», όλοι οι υπόλοιποι κοιτάνε το… «δάχτυλο»!

Όπως εκείνο το μοιραίο βράδυ της 15ης Απριλίου του 2012, που η ορχήστρα έπαιζε στον κατάστρωμα της Πρώτης Θέσης του Τιτανικού, οι κύριοι κάπνιζαν αμέριμνοι τα πούρα τους και οι κυρίες κουτσομπόλευαν ανυποψίαστες, την ώρα που τα νερά έμπαιναν από παντού και στα αμπάρια πνίγονταν ήδη οι πρώτοι άνθρωποι αβοήθητοι.

Το λαθρομεταναστευτικό ήταν ήδη σοβαρό πρόβλημα πριν την τουρκική εισβολή στην Συρία! Σκεφτείτε τώρα…

· Κι εμείς εδώ συζητάμε, αν μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορά μας - που μέχρι το 2015 τα φυλάσσαμε αποτελεσματικά και σήμερα ΟΛΕΣ οι άλλες χώρες τα φυλάσσουν πλήρως και αποφασιστικά!
· Συζητάμε, αν μπορούμε να αρνηθούμε άσυλο σε «πρόσφυγες», που μόνοι μας παραδεχόμαστε πια πως ΔΕΝ είναι πρόσφυγες! Και σε οικονομικούς μετανάστες που μπαίνουν παράνομα, χωρίς να δίνουν τα αληθινά τους ονόματα, και που υπό αυτές τις συνθήκες ΔΕΝ τους δέχεται ΚΑΜΙΑ άλλη χώρα πλέον, ούτε ως «μετανάστες».
· Συζητάμε αν πρέπει να… «αφομοιώσουμε» ανθρώπους που μας τους έχουν φέρει εδώ εγκληματικά κυκλώματα λαθρο-διακίνησης- δηλαδή σύγχρονοι δουλέμποροι - και ΔΕΝ θέλουν οι ίδιοι να μείνουν εδώ, θέλουν να προχωρήσουν παραπέρα, στην Βόρεια Ευρώπη!
Συζητάμε δηλαδή, πως θα «αφομοιώσουμε» ανθρώπους, που δεν τους καλέσαμε - μας τους έφεραν λαθρο-διακινητές - και που οι ίδιοι δεν θέλουν ούτε να αφομοιωθούν, ούτε καν να μείνουν εδώ!
Και προσπαθούμε να πείσουμε τον Ελληνικό λαό, να «αφομοιώσει» όσους ήλθαν χωρίς τη θέλησή του, και μάλιστα, να τους «αφομοιώσουμε» χωρίς τη θέλησή τους!
Παρανοϊκό!

Κι ύστερα όταν ακούγονται οι πρώτες αντιδράσεις, αναρωτιόμαστε αν αυτοί που τις διατυπώνουν, όφειλαν πρώτα να εκφραστούν στα… κομματικά όργανα!

Στις γειτονιές της Αθήνας ήδη συμμορίες νεαρών αλλοδαπών ληστεύουν και ξυλοφορτώνουν σχολιαρόπαιδα, αλλά εμείς αναρωτιόμαστε μήπως όσοι διαμαρτύρονται είναι λίγο… «ξενοφοβικοί»!
Κι ύστερα, για να στανιάρουν κάποιοι, αποφασίζουν να φτιάξουν κι ένα μνημείο στα θύματα… «του ρατσισμού και της ομοφοβίας»!

Κι όταν γίνονται οι πρώτες εξεγέρσεις στα hot spots και αγριεμένοι – ή απελπισμένοι - λαθρομετανάστες κατευθύνονται με ρόπαλα προς την κοντινότερη πόλη, φωνάζοντας «θάνατος στους Έλληνες» ή «κάψτε τα σπίτια τους», κι όταν οι πρώτοι δήμαρχοι κλείνουν ήδη τα τοπικά σχολεία για να προστατέψουν τα παιδιά τους και ζητάνε επειγόντως βοήθεια από το κράτος, τους…
«ψέγουμε» γιατί δεν είναι «συνεργάσιμοι», λέει στο… θεάρεστο έργο της «αφομοίωσης»!

Δίπλα μας φλέγεται το σύμπαν, οι αυλές μας έχουν πάρει φωτιά (κάποια ακριτικά μας νησιά είναι ήδη στις φλόγες), κι εμείς – η ελίτ μας, τρομάρα της - στην κοσμάρα μας!
Κάτι σε Μαρία Αντουανέττα θυμίζει αυτό. Που σύμφωνα με το μύθο, ρώταγε η δόλια, γιατί οι πεινασμένοι δεν τρώνε… παντεσπάνι, αφού δεν βρίσκουν να φάνε ψωμί!

Τώρα, βέβαια, μάλλον η Μαρία Αντουανέτα ποτέ δεν ξεστόμισε αυτή τη μπαρούφα.
Αλλά εδώ το μνημείο στα θύματα της ομοφοβίας, προτάθηκε πραγματικά!
Και την κοπέλα που διαμαρτυρήθηκε για τη διασπορά των λαθρομεταναστών στον αστικό ιστό της πόλης την διέσυραν ως… «ρατσίστρια» και την υποχρέωσαν να παραιτηθεί!

Μερικές πολύ γρήγορες επισημάνεις (μήπως αρχίσουν κάποιοι να αφυπνίζονται):

· Καμία χώρα δεν είναι υποχρεωμένη να δεχθεί όσους της έρχονται ανεξέλεγκτα! Και καμία διεθνής νομοθεσία δεν την υποχρεώνει να το κάνει. Καμία!
· Όλες οι χώρες που δέχονται μετανάστες ή πρόσφυγες μπορούν, ανά πάσα στιγμήν, να επικαλεστούν «λόγους εθνικού συμφέροντος», για να άρουν το «άσυλο που έχουν ήδη δώσει» και να απελάσουν- και τους μετανάστες και τους πρόσφυγες!
Σε ολόκληρη τη νομοθεσία «περί προσφύγων και χορήγησης ασύλου» (αυτά τα δύο ΔΕΝ είναι ακριβώς το ίδιο), το εθνικό συμφέρον κάθε χώρας είναι πάντα ισχυρότερο από ό,τι οι υποχρεώσεις της απέναντι σε αυτούς τους πληθυσμούς!
Γι’ αυτό και «αυθεντική ερμηνεία» της διεθνούς νομοθεσίας δεν δίνει (δεν μπορεί ούτε είναι αρμόδια να δώσει) η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ούτε άλλοι επίσημοι διεθνείς οργανισμοί - πολλώ μάλλον ΜΚΟ, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Παρά μόνο οι εθνικές αρχές - τα νομοθετικά σώματα και τα δικαστήρια κάθε φιλοξενούσας χώρας.
Κι όποιος σας λέει κάτι άλλο, σας λέει ψέματα. Κι αν δεν πιστεύετε, κοιτάξτε μόνοι σας τη Σύμβαση του 1951 για τους πρόσφυγες.

Καμία διεθνής σύμβαση δεν επιβάλει σε μια χώρα να δέχεται όποιους της έρχονται με βάρκες (από τα θαλάσσια σύνορα) ή με τα πόδια (από τα χερσαία). Καμία διεθνής σύμβαση δεν απαγορεύει σε μια χώρα να τους εμποδίζει να μπαίνουν παράνομα! Καμία…
Η διεθνής νομοθεσία απαιτεί από τις αρχές κάθε χώρας να φέρονται «ανθρώπινα» στους άοπλους «εισβολείς»...

Αλλά μέχρις εκεί.

· Όταν παραβιάζουν κατάφωρα την εθνική και διεθνή νομιμότητα, μπορεί κάλλιστα να τους φέρεται ως παράνομους! Και να τους φυλακίζει ακόμα.
· Όταν έρχονται χωρίς χαρτιά – μαζικά - είναι παράνομοι!
· Όταν βουλιάζουν μόνοι τους τις βάρκες τους – θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή γυναικόπαιδων που βρίσκονται ανάμεσά τους – είναι παράνομοι!
· Όταν λένε ψέματα για τη χώρα καταγωγής τους ή για την οικογενειακή τους κατάσταση (παρουσιάζουν ως «παιδιά» τους, νεαρά άτομα που δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα μαζί τους), είναι παράνομοι.
· Όταν διαπράττουν εγκλήματα (εκδίδουν ή βιάζουν γυναίκες και παιδιά) στους καταυλισμούς τους, είναι παράνομοι!

Καμία διεθνής νομοθεσία δεν απαιτεί από τις φιλοξενούσες χώρες να ανέχονται την πιο απάνθρωπη παρανομία.
Καμία!

Μπορεί μια χώρα να ειδοποιήσει πως όποιος μπαίνει παράνομα, όποιος δεν δίνει τα πραγματικά του στοιχεία ή λέει ψέματα, αυτόματα χάνει κάθε δικαίωμα ασύλου!
Και θα φυλακίζεται μέχρι να ζητήσει μόνος του να επιστρέψει στην πατρίδα του. Αυτό έγινε στο παρελθόν από την Ελλάδα - και δούλεψε…

· Η κυβέρνηση ανήγγειλε τις προάλλες – πολύ σωστά - ότι οι περισσότεροι απ’ όσους μας έρχονται, εδώ και καιρό, δεν είναι πρόσφυγες.
Και συμπλήρωσε - ακόμα πιο σωστά - πως όποιοι δεν δικαιούνται άσυλο, η εκδίκαση της υπόθεσής τους θα τελειώνει πολύ γρηγορότερα και θα μπαίνουν σε κλειστά προ-αναχωρησιακά κέντρα!
Μέχρι να φύγουν…
Αντί όμως να τους μεταφέρει σε κλειστά προ-αναχωρησιακά κέντρα, τους μεταφέρει σε ανοικτούς καταυλισμούς μέσα στο αστικό ιστό πόλεων!
Ερώτηση: Πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο;
Απάντηση: ΔΕΝ συμβιβάζονται!

· Μήπως είναι πολλοί, όσοι ακόμα δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεσή τους και δεν ξέρουν τι να τους κάνουν;
Να βοηθήσουμε την κατάσταση: όσοι προέρχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο, Τυνησία, Αλγερία και μερικές χώρες ακόμα, μπορούν να μπουν σε κλειστά κέντρα από την αρχή! Γιατί βάσει του Διεθνούς Δικαίου, ΔΕΝ είναι «πρόσφυγες» και οι αιτήσεις τους μπορούν να απορριφθούν αυτόματα. Με πολύ «συνοπτικές διαδικασίες»…

Εν πάση περιπτώσει τα Ελληνικά δικαστήρια μπορούν να ερμηνεύσουν τη σχετική νομοθεσία! Ουδείς άλλος…

Και μπορούμε να επικαλεστούμε και πλήθος από θεμιτούς «λόγους εθνικού συμφέροντος»: δεν ξέρουμε αν είναι τρομοκράτες, αν είναι τζιχαντιστές, αν είναι μέλη των «ειδικών δυνάμεων» άλλης χώρας που ετοιμάζουν απόβαση.

Μ’ άλλα λόγια η συντριπτική πλειονότητα όσων ήδη βρίσκεται εδώ, μπορεί άμεσα να εγκλειστεί σε προαναχωρησιακά κέντρα!
Κι από κει να περιμένουν να φύγουν…
Όχι να διασπαρθούν μέσα στις τοπικές κοινωνίες, ανά την Ελλάδα!

· Μια ανεξέλεγκτη διασπορά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όλη τη χώρα, σε δέκα-δεκαπέντε μεγάλα ανοικτά κέντρα, σημαίνει ότι τοποθετούμε ισάριθμες ωρολογιακές βόμβες στον κορμό της Ελληνικής κοινωνίας.

· Ακόμα κι αν αυτοί είναι «οι καλύτεροι άνθρωποι στον κόσμο» (που δεν είναι - για την ακρίβεια, δεν ξέρουμε καν ποιοι είναι), ακόμα κι αν δεν είχαν περάσει τις αφάνταστες ταλαιπωρίες που έχουν περάσει (στα hot spots), οι πιθανότητες να γίνει το «ατύχημα» είναι πιά πολύ μεγάλες! Δηλαδή να υπάρξουν αιματηρά επεισόδια κάπου, που λίγο θέλουν να γενικευτούν σε αιματηρούς συγκρούσεις παντού! (είχαμε ήδη προειδοποιήσεις γι’ αυτό – ακόμα και από δολοφονικούς τσακωμούς μεταξύ τους).

· Αν προσθέσετε, ότι κάποιοι από αυτούς «συμπαθούν» την Τουρκία ή «ελέγχονται» από την Τουρκία, η πιθανότητα να γίνει κάτι σοβαρό μεγαλώνει απότομα. Και δεν θα πρόκειται για «ατύχημα» πλέον…

· Αν μάλιστα βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές ή σε γειτονικά προς την Τουρκία ακριτικά μας νησιά, κάτι τέτοιο μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες και να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις…

Κινδυνεύουμε να βρεθούμε «και κερατάδες και δαρμένοι»!

Θα μας κατηγορούν όλοι – και η Τουρκία – για… «καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» - για όποιον δεν κατάλαβε.

· Ακόμα κι αν η Τουρκία δεν βρισκόταν στον παροξυσμό επιθετικότητας, που βρίσκεται τώρα, κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε θερμά επεισόδια μαζί της, όχι για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο θαλάσσιο χώρο πια - που η Άγκυρα παγίως αμφισβητεί - αλλά για την «μεταχείριση» εκ μέρους μας των ανεξέλεγκτων ροών που η ίδια μας στέλνει…

· Ακόμα κι αν η Τουρκία ΔΕΝ απειλούσε να μας στείλει κι άλλους, αυτοί που μας έχει ήδη στείλει – εφ’ όσον παραμένουν ανεξέλεγκτοι – αρκούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα…
Σκεφτείτε τώρα, που απειλεί άμεσα - όχι μόνον εμάς, αλλά όλη την Ευρώπη - να στείλει πρόσθετους: 3,6 εκατομμύρια!

Από πού θα περάσουν όλοι αυτοί; Από μας!

Δεν περνάνε από Βουλγαρία! Η Βουλγαρία έχει κλείσει αεροστεγώς, και τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα - που τάχα «δεν μπορούμε» να κλείσουμε εμείς.

Από την Ελλάδα θα περάσουν!
Και μας το λέει ο Ερντογάν κάθε μέρα.
Όχι 3,6 εκατομμύρια…
Το ένα τέταρτο από αυτούς αν μας στείλει, τελειώσαμε!

Επιτέλους. Σοβαρευτείτε!

Θανάσης Κ.

ΥΓ.1 Με πρώτο αποφασιστικό βήμα, τον άμεσο έλεγχο όλων των ΜΚΟ. Μπορούμε ακόμα να το κάνουμε, αν το αποφασίσουμε - εντός ωρών!
Σε λίγο θα είναι αργά…

ΥΓ.2 Αυτός ο «Τιτανικός» ΔΕΝ θα βουλιάξει, παιδιά…
Είναι η χώρα μας! Δεν θα την αφήσουμε να βουλιάξει…
Και πάντως, όσοι το βλέπουμε να έρχεται και προειδοποιούμε, ΔΕΝ θα πνιγούμε!


Ορθογράφος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]