Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικά Su-35 αναχαίτισαν τουρκικά F-16


Η Συρία τελειώνει τις σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας;

Τουρκικά F-16 αναχαιτίστηκαν από ρωσικά Su-35 στον εναέριο χώρο της Συρίας, σύμφωνα με το Avio Pro. Τα αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στάλθηκαν στο νότιο τμήμα της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, αφού η Συριακή Πολεμική Αεροπορία έπληξε μια τουρκική αυτοκινητοπομπή που είχε κινητοποιηθεί προς υποστήριξη των τρομοκρατών που ελέγχουν την πόλη Χαν Σεϊχούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές, δύο ρωσικά αεροσκάφη Su-35 απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Khmeimim για να τα παρακολουθήσουν. Οι Ρώσοι πιλότοι κατάφεραν να οδηγήσουν τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έξω από το χώρο της Συρίας σε λίγα λεπτά.

Δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την εμπλοκή, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον συριακό εναέριο χώρο μετά από 30-40 χιλιόμετρα, πράγμα που δείχνει ότι είτε είχαν προειδοποιηθεί εκ των προτέρων είτε απλά είδαν τα ρωσικά αεροσκάφη στα ραντάρ τους.

Αργότερα, ένα ζεύγος ρωσικών μαχητικών Su-35 εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Χαν Σεϊχούν.


Οι εμπειρογνώμονες δεν αποκλείουν ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα μέτρα στο εγγύς μέλλον για να χτυπήσει τις θέσεις του συριακού στρατού κοντά στην πόλη, διότι διαφορετικά θα περικυκλωθεί το παρατήριο των τουρκικών δυνάμεων που υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές ομάδες.

Αυτό το περιστατικό έλαβε χώρα λίγες ώρες αφού ο Συριακός Αραβικός Στρατός έπληξε την τουρκική αυτοκινητοπομπή στην Ιντλίμπ. Η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι 3 πολίτες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν. Η Άγκυρα δήλωσε επίσης ότι η συνοδεία έφερε ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικές προμήθειες προκειμένου να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι εφοδιασμού και να αποτραπούν απώλειες αμάχων στην περιοχή.

Στις προαναφερθείσες «ανθρωπιστικές προμήθειες» περιλαμβάνονταν περίπου 28 στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 7 τεθωρακισμένων, και κινείται προς τους αντάρτες (μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα) που ηττώνται από Συριακό Αραβικό Στρατό τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες.

Από τις 19 Αυγούστου, ο Συριακός Αραβικός Στρατός και άλλες φιλοκυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν να εισβάλλουν στη Χαν Σεϊχούν και έκοψαν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο M5, τον οποίο συνήθως χρησιμοποιεί η Τουρκία για να παρέχει «ανθρωπιστική βοήθεια» στους μαχητές της πόλης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]