Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εντολή Πούτιν για απάντηση στην πυραυλική δραστηριότητα των ΗΠΑ


Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ρωσία θα διασφαλίσει την ασφάλειά της - παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF και τις πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές - έστειλε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως αναφέρει το Reuters, στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε εντολή στα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών να αναλύσουν τις δυνητικές απειλές από την πυραυλική δραστηριότητα των ΗΠΑ, ενώ εξουσιοδότησε τα δύο υπουργεία να διαμορφώσουν μία - συμμετρικά κατάλληλη - απάντηση προς την Ουάσιγκτον.

Εξήγησε δε, ότι η πρόσφατη χρήση του εκτοξευτήρα MK-41 από τις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε τις ανησυχίες της ρωσικής πλευράς για τις πιθανές παραβιάσεις της συνθήκης INF.

«Έχουμε επανειλημμένως καταδείξει ότι η χρήση τέτοιων εκτοξευτήρων από τις ΗΠΑ - λαμβάνοντας υπόψη την πυραυλική αμυντική βάση στη Ρουμανία και την προσδοκώμενη ανάπτυξή της στην Πολωνία - αποτελεί άμεση και θρασύτατη παραβίαση της συνθήκης για τους πυραύλους μέσου και μικρού βεληνεκούς» τόνισε, χαρακτηριστικά.


Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει, επιπλέον, ότι «ουδέποτε ήθελε, θέλει και θα επιτρέψει να εμπλακεί σε μία κούρσα εξοπλισμών, αλλά θα το πράξει, αν κριθεί αναγκαίο για τη διασφάλιση της ασφάλειας».

Τα παραπάνω σχόλια ακολούθησαν της σύσκεψης των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την πραγματοποίηση δοκιμής συμβατικών πυραύλων εδάφους-αέρος, βεληνεκούς άνω των 500 χιλιομέτρων.

Ο πρόεδρος Πούτιν έσπευσε αμέσως να εκφράσει την απογοήτευση της Μόσχας για τηναμερικανική πυραυλική δοκιμή, την οποία η ρωσική πλευρά χαρακτήρισε ως παραβίαση της Συμφωνίας Απαγόρευσης Πυρηνικών Όπλων Μέσου Βεληνεκούς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]