Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαλβίνι: «Γερμανία και Γαλλία έκαναν τον Νότο αποθήκη ψυχών»


Επιστολή-καταπέλτης από Σαλβίνι για το μεταναστευτικό. «Η Ιταλία δεν θα δεχθεί όλους όσοι έρχονται στην Ε.Ε.»

Από τη Θεανώ Καρούτα

Νέα επίθεση κατά του Βερολίνου και του Παρισιού για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης εξαπέλυσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, μέσω επιστολής που απέστειλε στον Γάλλο ομόλογό του Κριστόφ Καστανέρ και την οποία ανάρτησε στον λογαριασμό του στο facebook.

«Η Γαλλία και η Γερμανία δεν μπορούν να αποφασίζουν μόνες τους για τη μεταναστευτική πολιτική αγνοώντας τα αιτήματα των χωρών που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στο πρόβλημα αυτό, όπως η Ιταλία και η Μάλτα» εκτίμησε ο Σαλβίνι και κατηγόρησε τις δύο χώρες ότι μετατρέπουν τον ευρωπαϊκό Νότο σε «αποθήκη ψυχών».

«Φτάνει πια με τις επιλογές που γίνονται αποκλειστικά στο Παρίσι και το Βερολίνο. Η Ιταλία δεν είναι πλέον διατεθειμένη να δέχεται όλους τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη» έγραψε στο facebook ο Σαλβίνι, συνοδεύοντας το μήνυμα αυτό με την επιστολή που έστειλε στον Καστανέρ.


Το εύλογο ξέσπασμα του επικεφαλής της Λέγκας ήρθε λίγες ώρες προτού συνεδριάσουν εκ νέου χθες στο Παρίσι οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών από 15 χώρες της Ε.Ε.

Ο Σαλβίνι δεν θα παραστεί στην ειδική έκτακτη πολυμερή συνάντηση με αντικείμενο το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης, θα εκπροσωπηθεί όμως από μία τεχνική αντιπροσωπία.

Για τη σύσκεψη στο Παρίσι βρέθηκε από χθες και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος.

Τα συμπεράσματα και αυτής της συνάντησης πάντως δεν αναμένονται εντυπωσιακά, καθώς οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. είχαν συνεδριάσει και την περασμένη Πέμπτη στο Ελσίνκι, χωρίς να καταφέρουν ακόμα μια φορά να συμφωνήσουν για το θέμα του «μηχανισμού αλληλεγγύης», που έχει ως στόχο να μπει ένα τέλος στην οδύσσεια των πλοίων τα οποία διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο και μετά δεν μπορούν να τους αποβιβάσουν.

Tην ίδια ώρα οι ψαράδες στη Λαμπεντούζα καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πουθενά να βάλουν τις βάρκες τους πλέον, καθώς περισσότερα από 230 σκάφη-φαντάσματα που μετέφεραν παράτυπους μετανάστες βρίσκονται κυριολεκτικά πεταμένα στο λιμάνι του νησιού.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]