Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: Χρήση στρατιωτικής ισχύος κατά του Ιράν θα ήταν καταστροφή


Αν οι ΗΠΑ κάνουν χρήση στρατιωτικής ισχύος κατά του Ιράν, αυτό θα καταλήξει σε καταστροφή, ενώ θα είναι πολύ δύσκολο να υπολογισθούν οι συνέπειες μιας στρατιωτικής επέμβασης. Την εκτίμηση αυτή έκανε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της καθιερωμένης απευθείας τηλεοπτικής επικοινωνίας του με τον ρωσικό λαό.

«Αυτό (η χρήση στρατιωτικής ισχύος κατά του Ιράν) θα ήταν καταστροφή για την περιοχή τουλάχιστον, επειδή θα οδηγούσε στην έξαρση της βίας και ίσως μεταξύ άλλων και στην αύξηση του αριθμού των προσφύγων από αυτή την περιοχή» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν και προσέθεσε: « Για εκείνους που θα προέβαιναν σε τέτοιους είδους απόπειρες, κάτι που είναι επίσης πιθανό, θα υπήρχαν οδυνηρές συνέπειες, γιατί είναι δύσκολο να παραγνωρίσει κάποιος αυτό που θα επακολουθήσει σε περίπτωση χρήσης στρατιωτικής ισχύος».

«Το Ιράν είναι σιιτική χώρα, ακόμη και στον ισλαμικό κόσμο θεωρούν ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ικανοί να προσχωρήσουν έως τα άκρα αν πρόκειται να υπερασπισθούν την χώρα τους. Όμως το πως θα εκδηλωθούν αυτές οι ακραίες αντιδράσεις, είναι κάτι που κανείς δεν γνωρίζει και είναι δύσκολο να ειπωθεί ποιόν θα πλήξουν. Θα ήθελα πολύ τα γεγονότα να μη εξελιχθούν με βάση αυτό το σενάριο δήλωσε ο Πούτιν.


Νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είχε δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα κατά του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου και της χρήσης στρατιωτικής ισχύος. Ο Πομπέο είχε καταστήσει σαφές ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα προσφύγει στην νομοθετική εξουσία για να έχει την εξουσιοδότηση να προβεί σε στρατιωτικές ενέργειες κατά του Ιράν, προτάσσοντας την υπεράσπιση των αμερικανικών συμφερόντων.

Την Δευτέρα το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει την αποστολή 1000 αμερικανών στρατιωτικών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής λόγω της κατάστασης με το Ιράν, ενώ την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι αποστέλλει στην περιοχή συστοιχίες Patriot, και μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]