Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή για τον Κουφοντίνα


Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα πραγματοποίησε στο περιστύλιο της Βουλής ομάδα περίπου 15 ατόμων.

Το περιστατικό συνέβη στις 2.15 το μεσημέρι όταν οι άγνωστοι ανέβηκε τα σκαλιά πίσω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και κατάφερε να φθάσει έως το περιστύλιο του Κοινοβουλίου όπου πέταξε μπογιές και δύο καπνογόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας, σημειώντας ότι πρόκειται για πράξη που σχετίζεται με την υπόθεση Κουφοντίνα.

Η αστυνομία είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο επίθεσης στη Βουλή

Προειδοποίηση για επίθεση στη Βουλή είχε δώσει η ελληνική αστυνομία, με αφορμή την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών, όπως προκύπτει από έγγραφο της ΕΛΑΣ που είχε αποκαλύψει την προηγούμενη εβδομάδα το Βήμα.

Το εσωτερικό έγγραφο, με ημερομηνία 13 Μαΐου, έχει τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» και ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».


Στο έγγραφο ζητείται «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού» από τους αστυνομικούς γύρω από την Βουλή, προκειμένου να αποτραπεί μια ενέργεια που θα εκθέσει τη ΕΛΑΣ και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.


ΕΔΕ για την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας, αναθέτοντάς την σε αντιστράτηγο.

Η επίθεση με καπνογόνα, μπογιές και μπουκάλια προς το κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε από μέλη του Ρουβίκωνα, που έφτασαν μέχρι τα σκαλάκια της Βουλής από την πλευρά της πλατείας Συντάγματος σε μια ενέργεια που εντάσσεται στο μπαράζ επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες ομάδες αντιεξουσιαστών στο πλαίσιο στήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα κατάφεραν να φτάσουν στο κτίριο της Βουλής παρόλο που η ΕΛΑΣ είχε προειδοποιήσει για επίθεση στο Κοινοβούλιο, όπως προκύπτει από έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας που είχε αποκαλύψει την προηγούμενη εβδομάδα το «Βήμα».

Το εσωτερικό έγγραφο, με ημερομηνία 13 Μαΐου, έχει τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» και ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».

Reuters: Βάνδαλοι έριξαν μπογιές και καπνογόνα στο ελληνικό κοινοβούλιο

Τον γύρω του κόσμου κάνει η επίθεση των μελών του Ρουβίκωνα κατά της Βουλής με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters να αναφέρει ότι βάνδαλοι έριξαν κόκκινες μπογιές και δύο καπνογόνα στην πρόσοψη του ελληνικού κοινοβουλίου.

Το Reuters αναφέρει ότι η επίθεση έλαβε χώρα σε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα κτίρια στην Αθήνα, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές. Το πρακτορείο σημειώνει ότι στη συνέχεια οι δράστες απομακρύνθηκαν με τα πόδια και διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους.

Το Reuters υπενθυμίζει ότι τέτοιου είδους επιθέσεις είναι συνηθισμένες στην Αθήνα, αλλά όχι στο κτίριο του κοινοβουλίου, και προσθέτει με νόημα ότι παρόμοια επίθεση πραγματοποιήθηκε στην οικία του Αμερικανού πρέσβη πριν λίγες ημέρες, από ομάδα αναρχικών που διαμαρτύρεται για την μη έγκριση άδειας αποφυλάκισης του εκτελεστή της 17Ν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]